Meisjeskleding

Shoplog Zara Kids winter 2016

3 december 2016
shoplog-zara-kids-winter-2016-goodgirlscompany

Gastblogger Sara winkelde voor haar dochter Lore verschillende kledingstukken uit de Zara Kids winter 2016 collectie. Ben jij benieuwd wat ze gekocht heeft? Bekijk dan snel de leuke shoplog.

Kleine kindjes groeien als kool, en voor je het weet zijn ze weeral uit hun kleertjes gegroeid. Een waarheid die iedere mama wel zal herkennen. Omdat winkelen met een 10 maandertje niet altijd meer zo evident is, besloot ik om mij te wagen in de online shopping wereld. Na wat rondsurfen en het bekijken van de kleertjes ben ik voor Zara Kids gegaan.

zara-kids-herfst-winter-2016-goodgirlscompany

Zara Kids winter 2016

Waar ik vroeger dacht dat Zara Kids nogal tuttig voor de meisjes was, ben ik nu aangenaam verrast door de stoere en vooral betaalbare kledij die ze aanbieden. Ik dacht dat Zara Kids vrij duur was en kocht vooral kledij bij Wibra of Zeeman, waar de broekjes tussen de € 7,00 en de € 8,00 kostten. Blijkbaar kostten de broekjes bij Zara ook maar gemiddeld € 9,95 én hebben ze een grote keuze in soepele broekjes voor de meisjes. Een jeansbroekje vind ik wel leuk maar dat lijkt me redelijk ongemakkelijk om heel de dag in te bewegen. Bij Zara Kids vond ik de look van toffe broekjes maar met de comfyness van een joggingbroek, super dus! Maar nu ben je vast benieuwd wat ik gekocht heb? Kijk maar mee!

Het pakje op zich was al een zaligheid om te ontvangen! Echt supermooi verpakt, precies een cadeautje op de stoep!

Gekochte items uit de Zara Kids winter 2016 collectie?

Dit is wat ik allemaal gekocht heb. Ik ben er echt superblij mee, in het echt is het nog mooier dan op de foto. Ik vind het ook leuk dat alles bij elkaar past en ik, zonder al te veel na te denken, gewoon een setje uit de kast kan nemen.

Enkel over de schoentjes ben ik nog niet uit. Eigenlijk kan Lore nog niet lopen en hoeft ze dus nog geen schoentjes met een harde zool. Maar voor ik het wist zaten ze in mijn winkelmandje. Ik vind vooral die met glittertjes echt heel tof in werkelijkheid, de perfecte mix tussen stoer maar ook meisjesachtig. De laarsjes met de katjesoortjes zijn echt te groot dus die gaan terug denk ik. Wat denken jullie: zou ik de glitterlaarsjes houden? Of wacht ik beter tot ze effectief kan lopen?

Daarnaast moest Lore ook nog een nieuwe winterjas, en laat ook daar Zara Kids een oplossing voor hebben. Ik kocht drie verschillende jassen, zodat ik ze op het gemak kon passen en papa mee kon laten kiezen.

zara-kids-winter-2016-goodgirlscompany

Uiteindelijk is het de roze jas geworden. Terugbrengen was ook super makkelijk, want dat mocht gewoon in de winkel. En nu ben je waarschijnlijk benieuwd naar een paar aan-foto’s?

Het is nog een beetje groot maar het staat haar wel superleuk vind ik.

Tot de volgende keer!

Sara

 • Reply
  Sabine Kohino
  3 december 2016 at 11:04

  De kleding van Zara vind ik vaak superleuk! Ik heb alleen gehoord dat ze qua giftige stoffen in de kleding erg hoog op de lijst staan,daar is een aantal jaar geleden onderzoek naar gedaan.
  Heel af en toe koop ik wat,maar was het dan eerst wel een aantal keer.

 • Reply
  Swenne
  3 december 2016 at 06:15

  De Zara kinderkleding vind ik ook altijd erg leuk! Ik vind het alleen zo jammer dat ze de laatste tijd negatief in het nieuws zijn over kinderarbeid en moderne slavernij in kledingfabrieken. Ik heb hem hier een vraag over gesteld maar kreeg een standaard antwoord terug met veel terminologie en geen concrete daden en toezeggingen.
  Meer mensen die hier tegen aanlopen?

  • Reply
   Swenne
   3 december 2016 at 06:47

   Hem = hen

  • Reply
   Josan
   3 december 2016 at 07:47

   Hallo Swenne,

   Dank je wel voor je reactie. Als ik eerlijk ben, blijf ik het een lastig punt vinden. Tijdens mijn studie (ruim 10 jaar geleden) deed ik eens een onderzoek naar ‘schone kleren’. Kleding zonder uitbuiting, kinderarbeid, discriminatie en onveilige fabrieken. Ik volg de ontwikkelingen, maar als je leest dat er 10 jaar later nog steeds geen kledingmerk 100% schoon is, dan snap je wel dat dit niet van de ene op de andere dag gaat. Ik vraag me af of ik het in mijn leven sowieso mee ga maken dat kleding 100% (kinder)kleding 100% schoon is.

   Daarnaast heeft het natuurlijk ook te maken met de geschiedenis. Kolonisatie is gebaseerd op uitbuiting. Maar ook de reden dat veel Westerse fabrieken naar lagelonenlanden zijn verhuisd zit hem natuurlijk ook in dat het daar minder kost. Aan de ene kant schept het werkgelegenheid. En als het een kwestie is van verhongeren of toch brood op de plank hebben, is de keuze al snel gemaakt. Maar aan de andere kant heeft het ook negatieve kanten. Ik denk dat de lonen die wij hier in het Westen krijgen, daar misschien wel absurd hoog zijn en ook niet realistisch. Maar het zou wel gewoon zo moeten zijn dat mensen het minimumloon of 2x daarvan verdienen.

   Wanneer je kleding bij fast fashion bedrijven koopt, denk ik dat je er gewoon niet onderuit komt dat dit niet 100% schoon is. Dat moet je accepteren. Koop je kleding bij duurdere merken, dan is er een kans- dus ook lang niet altijd- dat hier wel eerlijke arbeidsomstandigheden achter zitten. En dat merk je ook in de prijs. Veel mensen willen best wel schone kleding, maar als je 2 of 3 kinderen hebt om te kleden, moet je ook maar kijken hoeveel je budget toelaat. Vandaar dat veel kleding bij Primark, Zara en H&M wordt gekocht. Persoonlijk kijk ik vaak naar wat bedrijven doen om arbeidsomstandigheden te verbeteren. H&M werkt samen met Unicef en heeft elk jaar verschillende sustainable collecties of collecties waarvan een deel van de opbrengst naar minder bedeelden gaan. Primark heb ik zelf gesproken over hun sustainabiliy en ik weet dat ze ook educatie aan bieden. Als je op Rank a brand kijkt, zie je dat Zara en H&M beter scoort dan Hema of The Sting. Maar ik krijg nooit kritische reacties als je een shoplog over Hema of The sting online zet….

   Maar als je duurzaam en toch goedkoop wilt winkelen is Lindex misschien wel wat.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Instagram

Instagram did not return any images.

Volg mij op Instagram!