Geen categorie

Shirin NYC

19 juli 2010
Vraag aan mensen wie Shirin Roubeni is en waarschijnlijk krijg je veel antwoorden op deze vraag. Maar over een ding zijn ze het eens: Shirin is creatief. en diezelfde creativiteit zie je terug in haar kledinglijn Shirin NYC. Een milieuvriendelijke kledinglijn waarvan een deel zelfs 100% biologisch is.

Shirin NYC vervangt hedendaagse high-end street wear met een delicate kledinglijn die je veel beter een portfolio van draagbare kunst kan noemen dan kleding. Elk van haar zijden kledingstukken is consequent uniek, lief verwilderd en instinctief gewilde door degen die er een oog voor heeft.

Shirin-NYC-Shirin-eco-katoen-kinderkleding-gemaakt-van-biologisch-katoen-natuurlijk-ouderschap-Tshirt

Shirins visie achter Shirin NYC was om haar tekeningen op een onconventioneel stuk canvas te tonen; het klassieke witte T-shirt en op die manier een simpel basis kledingstuk om te toveren tot een fashion statement.
Shirin NYC besteedt aandacht aan elk kledingstuk of het nu siersteken op de achterkant van een T-shirt zijn die voor extra aandacht moeten zorgen of dat ze een nieuwe draai aan de achterkant van een T-shirt geeft.
Shirin’s kunstwerken bestaan uit met de handgetekend figuren zoals de libel, luipaard en flora en fauna die ze vervolgens een voor een op de shirts print waardoor ze haast letterlijk haar stempel op het kledingstuk drukt.

Nu 3 jaar na de start van Shirin NYC is de collectie getransformeerd van T-shirtjes naar jurken, shirtjes, T-shirts, hemdjes, korte broeken en biologische tassen. Dit alles wordt gemaakt van milieuvriendelijke materialen prachtig afgewerkt om het lichaam te accentueren.

Shirin-NYC-Shirin-eco-katoen-babykleding-gemaakt-van-biologisch-katoen-natuurlijk-ouderschap-Dream-organic

Review Shirin NYC

Shirin NYC is een geweldig voorbeeld van hoe mooi een T-shirt kan zijn met een print.
Wat een eenvoudig stuk textiel is wordt door bedrukking en de juiste details een prachtig draagbaar stuk kunstwerk. Daarbij is het natuurlijk geweldig dat de kledingstukken zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen.

Shirin-NYC-Shirin-eco-katoen-babykleding-gemaakt-van-biologisch-katoen-natuurlijk-ouderschap-GoodGirlsCompany

 • Reply
  Green Jump - GoodgirlsCompany
  6 maart 2015 at 09:16

  […] behandeld die op milieuvriendelijke of biologische wijze hun kleding fabriceren. Denk maar aan Shirin, Paperwings, Sarah Waldo Organics en Kate Quinn Organics. Maar naast kleding en eten is er […]

 • Reply
  Sarah Waldo Organics - GoodgirlsCompany
  24 februari 2015 at 22:23

  […] wil kopen maar geen concessies wil doen aan haar gevoel van mode kan terecht bij Misha Lulu, Shirin NYC en Paperwings. Deze laatste categorie boft,  want voor hen is er weer een merk bij gekomen dat […]

 • Reply
  Cornflower Blue is een fairtrade en eco - GoodgirlsCompany
  24 februari 2015 at 13:03

  […] GoodGirlsCompany schreef het afgelopen jaar al over verschillende buitendlandse ecomerken zoals Shirin NYC, PaperWings, Serendipity Organics, Sarah Waldo Organics, Three Little Trees en dichter bij huis […]

Leave a Reply

CommentLuv badge

Instagram

Volg mij op Instagram!