Fun

Shake It Off – Pinterest parody

23 januari 2015

Pinterest, wie kent het niet? De online verzamelplaats waar elke (creatieve) vrouw helemaal ongegeneerd los mag gaan. Niks is te gek. Bovendien ontdek je als snel dat je niet de enige bent die precies weet hoe haar toekomstige bruiloft eruit ziet, de babykamer voor als je ooit klaar bent voor een kind en hoe  hip je ingebeelde dochter er uit zal zien. Vroeger droomde je in stilte. Knipte je  plaatjes uit in en plakte ze in een plakboek die je dan verstopte want stel je voor dat iemand het zou ontdekken. Dat zou best wel een beetje vreemd zijn…


Tegenwoordig  hoef je je niet meer te schamen. Verzamelen heet pinnen en je doet het samen met je enthousiaste support team (ook wel volgers genaamd) digitaal. Op Pinterest maak je borden vol plaatsjes van hoe je perfecte bruiloft er uit ziet. Pin je een bord vol van alle DIY projectjes die je (n)ooit nog zult maken en recepten die je (n)ooit zult koken. Kerst krijgt een eigen Pin bord en Pasen en lente vragen ook om gepaste huiselijke decoratie.

Het is allemaal de schuld van de opvoedkundige dogma’s die ik in mijn jeugd hoorde.

Ik zal eerlijk zijn: ja ik heb ook een heel groot DIY board. Hoe vaak ik daar nu iets van maak? Eh, heel soms als ik eens een keer wat met de kinderen wil knutselen en creatieve instant inspiratie nodig heb. Maar ik voeg er met zo’n regelmaat nieuwe pins aan toe dat je haast wel moet denken dat ik een creabea ben… .
Het is allemaal de schuld van de opvoedkundige dogma’s die ik in mijn jeugd hoorde. Dogma’s als  “Voor het geval dat”,”Wie wat bewaart heeft wat”,”Wat in het vat zit, verzuurt niet” en “Beter mee dan mee verlegen”.

Ik moest dan ook erg lachen om deze parodie van Taylor Swift’s Shake it off. Hahaha, zo erg is het bij mij dus nog net niet… .

    Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Instagram

    Volg mij op Instagram!