DIY Seizoenen Sensopatisch spelen video en vlogs Zomer

Video | Sensopatische spelen en knutselen met Orbeez

21 juli 2018
Sensopatische spelen met Orbeez

Orbeez gelballetjes zijn ontzettend leuk om mee te knutselen. In onze nieuwste video zie je 5 leuke knutselideeën voor sensopatisch spelen met Orbeez.

Eindelijk is het in heel Nederland zomervakantie. Als zomeractiviteit voor kinderen maakten we een leuke video. Hierin spelen gekleurde waterballetjes de hoofdrol. In de video zie je 5 leuke knutselideeën. Zo maken we bijvoorbeeld een anti-stress fles, mini blob en gaat Miss C helemaal los met Orbeez en scheerschuim. En niet alleen zij. Ook ik vind het spelen met deze leuke kleine waterparels veel te leuk om aan mijn neus voorbij te laten gaan. Tijdens de warme zomerdagen zorgen de absorberende waterballetjes bovendien ook voor de nodige verkoeling.

Lees ook: Sensopatisch spelen met maizena

Wat zijn Orbeez?

Orbeez lijken op waterparels. Maar waar waterbeads aan elkaar smelt bij water, hebben ze op Orbeez een andere werking. Deze absorberen namelijk het water en worden er groter van. Soms wel 100x!

Waar zijn Orbeez van gemaakt?

Ze zijn gemaakt van Polymeer. Niet giftig maar ook niet bedoeld om op te eten. Kijk dus uit bij kleine kinderen. Zij moeten ze alleen onder toezichtgebruiken.

Zo bewaar je waterballetjes

Door gedestileerd water te gebruiken blijven ze langer fris. Gewoon water leeft. Daardoor kunnen de waterballetjes gaan schimmelen of muf ruiken. Als je gewoon water gebruikt, kan je ze eerst laten weken in zout. Daardoor gaan ze langer mee. Ze worden dan wel minder groot. Is je kind uitgespeeld? Stop ze dan in een luchtdichte bewaardoos. Dan blijven ze 1 week goed.

Waarom Orbeez leuk zijn?

 • Ze zijn spotgoedkoop
 • Je hebt er niet veel van nodig voor eindeloos plezier
 • Ze zijn therapeutisch
 • Kan ze makkelijk wassen en schoonmaken
 • Als ze krimpen, gooi je er weer water bij en voila…ze zijn weer goed.

Orbeez kopen

Ik kocht mijn waterballetjes op AliExpress. Toen ik na 2 weken een miniscuul klein zakje kreeg, moest ik wel even knipperen. Hier zouden 10.000 gekleurde gelballetjes in moeten zitten. Het leek zo weinig. De eerste keer goot ik- onervaren als ik was- dan ook meteen een heleboel in een flesje met water. Door contact met het water groeiden de balletjes letterlijk uit het flesje. Inmiddels weet ik dat ik er niet zoveel hoef te gebruiken.

Je kan Orbeez hier en daar kopen.


Klik hier als de video niet goed wordt weergegeven

Video 5x Sensopatische spelen met Orbeez

In bovenstaande video zie je hoe we de volgende knutselideeën uitvoeren:

 • sensory bottles
 • mini water blob
 • speeltafel met scheerschuim
 • vissen
 • Orbeez balletjes

Hieronder zal ik een aantal ideeën wat uitgebreider beschrijven.

sensory bottles maken

Sensory Bottles

Kinderen ontdekken de wereld om hun heen met hun zintuigen. Door te horen, voelen, proeven, zien en ruiken, ervaren zij de wereld om zich heen. Een sensory bottle is een fles(je) waarbij je kind door haar zintuigen te gebruiken van alles aan kan ontdekken. Sensory bottles maken is niet zo moeilijk. Je kan ze met van alles vullen. Van gekleurde rijst, droge pasta’s, erwten, water tot aan glitters. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Het leek mij leuk om een anti-stress fles te maken. Een sensory bottle die een kalmerende werking heeft. Net zoal lavalampen dat bijvoorbeeld hebben. Ik vulde het flesje tot de helft met water. Vervolgens voegde ik er Orbeez aan toe in regenboogpatroon. Als laatste goot ik er een beetje babyolie in. Miss C was erg gebiologeerd door de luchtbellen in het flesje. Deze verplaatsen zich naar het oppervlak.

Tip: laat je kind van tevoren helpen de gelballetjes op kleur te sorteren. Leren ze meteen kleuren van.

Mini blob maken

Miss C lekker aan het chillen op haar mini blob

Mini water blob maken

Een water blob is een groot stuk plastic gevuld met water. Omdat het water koud is, brengt het tijdens een hittegolf de nodige verkoeling. Je kind kan er op liggen. En het is natuurlijk fantastisch om hem te vullen met waterballetjes, kleurstof en glitters. Miss C had de tijd van haar leven. Ze probeerde hem natuurlijk te slopen. Of dat lukt, zie je in het filmpje. Daar laat ik je ook zien hoe je hem maakt. En waarom ik strijken beter vindt werken dan duct tape.

Knutselen met Orbeez

Orbeez balletjes

Ik wist al dat je een Orbeez stress bal kan maken Maar wist je dat ze ook ontzettend leuk zijn om kleine bommetjes mee te maken? Een leuk alternatief voor waterballonnen, want ze knappen minder snel terwijl ze zwaar genoeg zijn om goed mee te mikken.

Ook leuk om te lezen:

Hebben jouw kinderen de Orbeez al ontdekt?

spelen met Orbeez

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
  • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger

  Dit zijn wij!