Dierentuin Duitsland Europa Reviews Uitstapjes met kinderen video en vlogs

Bezoek SEA LIFE Oberhausen, Duitslands grootste aquarium

26 maart 2017
SEA-LIFE-Oberhausen-GoodGirlsCompany-zeepaardje

Een dagje uit naar Legoland Discovery Centre kan je het beste combineren met een bezoek aan Sea Life Oberhausen. SEA LIFE Oberhausen is het grootste aquarium van Duitsland. De magische onderwaterwereld heeft meer dan 50 tanks die bij elkaar ruim miljoen liter water bevatten en meer 5000 zeedieren huisvesten. Van het Dolfinarium in Harderwijk waren de meiden en ik niet onder de indruk. Benieuwd of dit onder water avontuur ons bekoren kan?

Klik hier om je te abonneren op ons YouTube kanaal

Als het op aquaria aan komt zijn wij behoorlijk verwend. We hebben een abonnement op de Burgers’ Zoo dus kennen de Burgers’ Ocean als onze broekzak. Prachtig vinden we het. Het is onze favoriete plek in de dierentuin. Maar ook meteen de lat waarlangs we alle ander aquarium leggen. En dan vallen de meesten eigenlijk enorm tegen. Onze grootste afknappers zijn weinig diversiteit aan zeedieren, vieze stinkende bassins en hoge entreekosten. Vandaar dat we sceptisch waren toen we SEA LIFE Oberhausen bezochten.

SEA-LIFE-Oberhausen-GoodGirlsCompany

SEA LIFE Oberhausen

SEA LIFE Oberhausen ligt op nog geen uur rijden vanaf Arnhem. Net over de Duitse grens. Vlakbij CentrO, Europa’s grootste overdekte winkelcentrum. Rondom het terrein vind je een Abentuerpark, het Legoland Discovery Centre en een hal voor trampoline springen. Je parkeer je auto gemakkelijk in een van de vele parkeergarages. Bovendien zijn deze gratis. Vanaf de garage loop je zo de boulevard over naar het haventje waar je het gebouw van SEA LIFE vindt.

In de zomer of op een Nationale vrije dag zal het hier wellicht druk zijn. De verschillende ingangen suggereren dat ook. Bezoekers kunnen van tevoren tickets kopen en aan de kassa. Ook is er een VIP ingang en ingang voor groepen. Vlak achter de ingang kan je nog snel even van het toilet gebruik maken voordat het onderwater avontuur begint.

SEA LIFE Oberhausen-GoodGirlsCompany-zeepaardje

Alle stempels verzamelen!

Bij aankomst krijgen de kinderen een boekje. In dit boekje staan verschillende opdrachten die je op je reis kan uitvoeren. Op de route liggen verschillende station waar je na het uitvoeren van een opdracht een stempel kan verzamelen. Heb je al de opdrachten uitgevoerd en je boekje vol met stempels? Dan kan je hier in de shops een klein presentje voor krijgen. Mijn dochters hebben een aantal stempels verzameld, maar gaven er na een tijdje de brui aan. Er was teveel te zien om de stempelstations nauwlettend in de gaten te houden.

Legoland-Discovery-Centre-Sea-life-Oberhausen-GoodgirlsCompany

 

De onderwaterwereld van SEA LIFE Oberhausen

SEA LIFE is zo ingedeeld dat je een onderwaterreis maakt door verschillende werelden. Je begint met de Rijn. Een van Duitslands meest kenmerkende rivieren en staat stil bij de flora en fauna die je hier vindt. Maar ook bij de invloed van de mens op de waterkwaliteit. Alles is wel in het Duits, zeker voor kleinere kinderen moet je het nodige vertalen. Maar omdat er voldoende te zien is, is dit geen belemmering. Naast zien moet je het ook gewoon ervaren. Door de aankleding, het kleurgebruik, de afwezigheid van daglicht en de muziek, voelt het ook bijna echt alsof je wordt ondergedompeld in de onderwaterwereld. Er gaat een heel kalmerend effect vanuit waardoor de tijd lijkt stil te staan en je ook echt in het moment bent. Vanaf de Rijn vervolgen we onze weg naar de kust, haven en open zee en uiteindelijk de Amazone met echte piranha’s.

Wat de reis zo leuk maakt is de hoeveelheid verschillende onder zee dieren en informatie die gecombineerd wordt met entertainment. De kinderen kunnen kijken, beleven en doen.

SEA LIFE Oberhausen GoodGirlsCompany-zeepaardje

Onderwatertunnel en haaienkraamkliniek

Hoogtepunt voor ons was toch wel de onderwatertunnel. Kijk dat zijn we gewend vanuit onze eigen vertrouwde dierentuin. En zoiets verwachten we ook bij een groot aquarium. Roggen die hoog boven je hoofd zwemmen. Haaien die elegant nog een laatste zwiep met hun staart geven en dan in de onmetelijke blauwe diepte verdwijnen. Vissen in allerlei kleuren die rond zwemmen. Adembenemend. En alsof dat nog niet genoeg is, kan je boven ook nog genieten van een majestueus uitzicht. Met een beetje geluk sta je zelfs oog in oog met een zeeschildpad.

In SEA LIFE Oberhausen vind je ook een haaienkraamkliniek. Hier kan je oog in oog komen te staan met babyhaaien. Door het ondiepe water zijn de Zwartpunthaaien, kathaaien en roggen goed te zien. Kinderen kunnen onder het bassin doorklimmen en via een glazen bol direct tussen de haaien omhoog komen.

Al met al hebben ons goed vermaakt. Ik vond het zeker de moeite waard en het is mij totaal niet tegen gevallen. Het tegendeel zelfs; ik had niet verwacht er zo positoef over te zijn. Wel zou ik het combineren met een bezoek aan CentrO, het Abenteuerpark of Legoland Discovery Centre. Het is namelijk geen dag vullende activiteit.

Houd hier rekening mee als je SEA LIFE Oberhausen bezoekt

  • Smalle paden, zeker als je een kinderwagen hebt, sta je al snel in de file. Het is dan handiger om voor een drager te kiezen.
  • Als je wilt varen met de glasbodemboot kost dit 5 euro per persoon extra.
  • Alle informatie is in Duits of Engels.
  • Zeker in het hoofdseizoen loont het om tickets vooraf online te kopen omdat wachtrijen dan erg lang kunnen zijn.
  • Je kan een combi ticket Legoland- SEA Life kopen

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagramFacebook of YouTube

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]