Beauty Gelderland Lifestyle Uitstapjes met kinderen

Me-time bij schoonheidssalon B Pretty

6 mei 2017
BPretty-Lents-schoonheidssalon-GoodGirlsCompany

Als je geen huidproblemen, voelt het misschien niet logisch om naar de schoonheidsspecialist te gaan. Toch kan wat extra aandacht voor je huid geen kwaad. Mooi oud worden gaat niet vanzelf. En je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Ik bezocht B Pretty in Lent en leerde wat belangrijke lessen. 

Vanaf een jaar of 25 begint het verval in te zetten. Maatregelen om huidveroudering tegen te gaan, zijn dan opeens niet meer een luxe maar een must. Zeker als je kinderen hebt. Slapeloze of te korte nachten, stress, drukte en wisselende hormonen hebben allemaal een effect op je huid. Vandaar dat een bezoekje aan een schoonheidsspecialist op zijn tijd geen overbodige luxe is.

Schoonheidssalon-B-Pretty-Lent-GoodGirlsCompany

Schoonheidssalon B Pretty

Op uitnodiging van Bernadette van Gelder bracht ik een bezoekje aan haar salon B Pretty in Lent. Een leuk dorp tussen Arnhem en Nijmegen en op nog geen 15 minuten rijden van mijn huis. Met een parkeerplaats voor de deur was, het niet lastig om de auto achter te laten. De salon zit in hetzelfde gebouw als een kapperszaak. Kortom je kan jezelf even heerlijk in de watten leggen.

Wat B Pretty bijzonder maakt is dat de salon alleen gebruik maakt van natuurlijke producten. De producten van IK Skin perfection zijn 100% natuurlijk. Er zitten dus geen parabenen in of andere kunstmatige stoffen. Alles is gemaakt van biologische ingrediënten wat betekent dat ook wanneer je een gevoelige huid hebt of zwanger bent, hier gebruik van kan maken.

Schoonheidssalon-B_Pretty-in-Lent-GoodGirlsCompany

Huidanalyse

Voordat er met de gezichtsbehandeling werd begonnen kreeg ik allereerst een huidanalyse. Dit helpt om het behandelplan beter af te stemmen op jouw persoonlijke situatie en de behoefte van je huid. Je geeft antwoord op vragen die inzicht geven in je levensstijl en voedingspatroon. In mijn geval niet zo heel schokkend. Ik rook en drink niet. Cafeïne krijg ik zelden binnen, want ik drink geen koffie en zwarte thee mijd ik al. En als laatste stress ik ook minimaal. Welke irritante gewoonte ik wel heb? Te weinig drinken. Sinds ik mijn waterfles ben kwijt geraakt, moet ik er echt heel scherp op zijn. Maar desondanks schiet het er regelmatig bij in. En dat weinige drinken. zie je ook aan mijn huid.

Daarnaast is een donkere huid anders dan een blanke. Er zijn bepaalde dingen die je met mijn huid beter niet kan doen. En tot mijn grote blijdschap was Bernadette hier ook van op de hoogte. Het geeft toch een prettiger gevoel als je weet dat je huid in goede handen is. Doordat Bernadette een diploma heeft en veel tijd steekt in bijscholing, is ze op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen maar werkt ze ook erg hygiënisch.

Ervaringen-Schoonheidssalon-B_Pretty-in-Lent-GoodGirlsCompany

De behandeling bij B Pretty

De behandeling heeft 4 verschillende stadia; herprogrammeren, conditioneren, herstellen en beschermen. Allereerst werd mijn gezicht grondig gereinigd. Een stap die je makkelijk overslaat als je geen make-up draagt. Toch is het erg belangrijk omdat het er voor zorgt dat de producten die je na het reinigen gebruikt beter in je huid kunnen trekken. Mijn wenkbrauwen werden nog even bijgewerkt. De paar verstopte poriën geopend en gereinigd. En als laatste kreeg ik een lekker masker op. Doordat alle producten vrij zijn van synthetische parfums, valt het op wanneer een product wel een natuurlijke geur heeft. Zoals het heerlijke masker dat ik op kreeg waarin de geur van sinaasappel zat verwerkt. Terwijl de ingrediënten introkken en hun werk deden, kletsten we gezellig verder. Heerlijk om ook even met een andere moeder te praten en geïnspireerd te raken door haar. Ik houd van schoonheidsbehandelingen die je ook aan de binnenkant wat doen.

Schoonheidssalon-B_Pretty-Lent-GoodGirlsCompany

Inmiddels is het twee weken later. Mijn huid straalt nog steeds ondanks de drukte en de beroerde nachten door de waterpokkenepidemie van dreumes. En die onzuiverheden aan het einde van de maand? Ik denk dat we die gewoon over gaan slaan. De basis staat weer als een huis. Mijn huid is klaar voor de zomer en ik weet nu beter waar ik op moet letten.

Wil jij nu ook een stralende huid of even een me-time momentje voor Moederdag? Maak dan een afspraak of kijk op de Facebook van B Pretty

Liefs Josan

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]