Meisjeskleding

5x fantastische Scandinavische kinderkleding

24 augustus 2017
5x fantastische Scandinavische kinderkleding-GoodGirlsCompany

We zijn dol op Scandinavische kinderkamers. Maar ook met Scandinavische kinderkleding lopen we weg. Logisch want de items zijn meestal gemaakt van biologisch katoen en naast dat ze hip zijn, zijn ze vaak zo gemaakt dat je kind er lekker in spelen kan.

In het verleden dacht ik bij Scandinavische kinderkleding aan de bonte kledingstukken van kledingmerken zoals Mini Rodini, Molo, Duns Sweden, Katvig, Smafolk en Maxomorra. Leuk, maar ik ben een moeder die van iets subtielere kleuren houdt. Gelukkig blijven er dan ook nog genoeg Scandinavische kledingmerken over.

5x Fantastische Scandinavische kinderkledingPomp de Lux-GoodGirlsCompany

Pomp de Lux

Pomp de Lux staat bij mij bovenaan op mijn lijstje met Scandinavische kinderkleding. Ik bestelde er al in de tijd dat kleding nog uit Denemarken moest komen en je niet eens met Ideal kon betalen. Er verschijnen zo’n 2 nieuwe collecties per jaar. Items hebben neutrale tinten en zijn onderling heel goed met elkaar te combineren. Prinses Estelle  van Zweden draagt het merk regelmatig en ook de kinderen van andere Europese royals worden er in gezien. De kleding valt groot wat perfect is wanneer je net zoals ik een kind hebt die groot voor haar leeftijd is. En ervaring leert dat de kledingstukken lang mee gaan. Hun sales zijn legendarisch. Geweldige kledingstukken met 50 – 70% korting.Mar-Mar-Copenhagen-GoodGirlsCompany-Scandinavische-kinderkleding

Mar Mar Copenhagen

Tijdens De Kleine Fabriek in 2016, liep ik tegen het merk Mar Mar Copenhagen aan. Ik vind de kledingstukken lijken op Pomp de Lux dus ik vermoedde meteen dat het Scandinavisch is. Mar Mar Copenhagen ontwerpt kinderkleding voor jongens en meisje, van baby tot 14 jaar. Comfort en draagbaarheid zijn daarbij belangrijk. In Nederland verkrijgbaar bij:

Pierrot-La-Lune-GoodGirlsCompany-Scandinavische-kinderkleding

Pierrot La Lune

Pierrot La Lune werd in 2013 opgericht in Denemarken. Het kledingmerk kenmerkt zich door romantische, vintage elementen in softe tinten. Droom heerlijk weg bij hun schilderachtige fotoshoots. Volgens de website wordt kleding ook in Nederland verkocht, maar in de desbetreffende webwinkel kon ik (nog) niks vinden. Gelukkig vervagen landsgrenzen door internet. Okker-Gokke- Organic-GoodGirlsCompany

Okker Gokker Organic

Okker Gokker Organic is een van de oudste merken van Denemarken en daar zijn ze trots op. Zoals de naam al zegt maken ze kleding van biologisch katoen. Maar ook kleding die gemaakt is onder prettige arbeidsomstandigheden. De eigenaren wonen op een boerderij waar ze zelf groente, fruit en ander voedsel verbouwen. Respect voor natuur en de omgeving vormt het hart van dit merk. Kleding wordt gemaakt in subtiele kleurschakeringen.

Scandinavische-kinderkleding-How-to-Kiss-a-frog_GoodGirlsCompany

How to kiss a frog

How to kiss a frog werd in 2006 opgericht dor de zussen Maria en Malin Holmberg. Sindsdien ontwerpen ze betaalbare en modieuze kinderkleding voor kinderen van 0-2 jaar en van 2- 12 jaar. De kleding combineert functionaliteit met leuke opvallende prints en een klein snufje nostalgie.

Houd jij van Scandinavische kinderkleding? En zo ja van felle kleuren of meer ingetogen?

Ook leuk om te lezen:

Scandinavische kinderkleding

Liefs JosanVolg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]