Interieur Kinderkamer Reviews video en vlogs

Roomtour Scandinavische kinderkamer Miss B

10 september 2017
zithoek-kinderkamer-GoodGirlsCompany

JAAAA! Eindelijk geef ik jullie een kijkje in de Scandinavische kinderkamer van mijn middelste dochter. In dit video + blog vertellen we jullie alle ins en outs over haar kinderkamer.

(Dit blog werd mede mogelijk gemaakt door Eyoba)

Video Roomtour Scandinavische kinderkamer van Miss B

Het heeft iets langer geduurd dan ik van tevoren voorzien had. De gordijnen waren er nog niet en toen ik ze binnen had, had ik niet voldoende haakjes om ze aan de rails vast te maken. Lekker handig hoor. Maar jullie geduld wordt nu eindelijk beloond: de kinderkamer van Miss B.

gouden muurstickers-GoodGirlsCompany

Een nieuwe kinderkamer

Dat Miss G een nieuwe kamer zou krijgen, stond vast. Vooral met het oog op de toekomst, moesten er wat wijzigingen gemaakt worden om ruimte te maken voor op den duur op een bureau. Natuurlijk zag Miss B haar kans schoon. Ook zij wilde een tweepersoonsbed. En in haar geval; hoe eerder hoe beter. Dus ik maakte een del met haar; we zouden eerst de kamer van haar zus doen en al er deze zomer misschien nog tijd over was die van haar. Leuk in theorie, maar in de praktijk was ik met beide kamers bezig. Terwijl ik de ene kamer roze verfde, verfde ik de ander een paar uur later blauw. En als we dan toch bezig zijn producten te bestellen bij verschillende webwinkels, dan maar voor beiden. Dat scheelt weer verzendkosten.

Scandinavische kinderkamer

De keuze voor een Scandinavische kinderkamer was snel gemaakt. Het idee van strakke lijnen gecombineerd met een minimalistische inrichting, sprak mij erg aan. Hoe minder spullen er in een kamer staan, hoe makkelijker je het kan opruimen. Aangezien mijn middelste sochter er een handje van heeft om van alles te verzamelen en te bewaren, leek mij dat ideaal.

Ook wilde ik weer een duidelijke indeling. De speelzolder komt boven op de entresol. Het onderste gedeelte van haar kamer, is bestemd om te slapen. Net zoals voor haar zus’ kamer kocht ik mooie kinderkamerdecoratie van Mrs Mighetto, Cam Cam Copenhagen, Lifeprints, A Little Lovely Company, Nobodinoz, Me Too Kanindocka, Tiny Biscuits.

Kinderkamerinspiratie-shelfies-scandinavisch-inspiratie-GoodGirlsCompany

Ook in de kamer van Miss B heb ik veel plek ingeruimd voor shelfies. Ze hangen naast haar trap op weg naar de speelzolder. Wat erop staat, kunnen we telkens wijzigen. Op het bovenste wandplankje zie je het Familie Vakantiedagboek. Momenteel hangt er een ijsjesslinger van Tiny Biscuits aan en staat er een waaier van Party deco op samen met een lampje van A Littly Lovely Company. Op het onderste plankje staat een poster met jet kinderliedje Je Hoeft Niet Bang Te Zijn. Deze kocht ik via LifePrints.

Kinderkamer-scandinavisch-inspiratie-GoodGirlsCompany

Verder zie je nog bloempotjes van de Ikea. En een fotolijstje met een kaartje waarop staat You’re more precious than rubies. Deze komt uit de kaartenset kinderkamer van Lifeprints. Een setje met maar liefst 8 verschillende kaarten voorzien van positieve teksten of kindergebedjes.

opbergzakken-HM Home-GoodGirlsCompany

Opbergers voor de kinderkamer

Om mijn dochter te helpen haar kamer netjes te houden, kocht ik verschillende opbergers voor de kinderkamer. Onder andere de bekende opbergzakken van Tellkido. Deze heeft ze met een slapend berengezichtje, maar in haar zithoekje staat er ook een met open ogen. Daarnaast moest ik dit leuke uilenmandje uit de H&M Home collectie voor de kinderkamer hebben.

opbergmand-Nobodinoz-GoodGirlsCompany

Op haar kast staat een stoffen opbergmand van Nobodinoz. De samba basket Medium provence Green. Het is een middenmaatje in de kleur groen. Daarnaast staat een poster van LifePrints met het liedje Ik ga slapen ik ben moe. Deze heb je in twee verschillende versies. Ik koos voor de ouderwets versie omdat ik mijn dochters het op deze manier aangeleerd heb.


Scandinavische kinderkamer Miss B-GoodGirlsCompany

Ook Miss B heeft het witte mandje met zwarte stippen van de Ikea. Hierin kan ze haar Kanindocka stoppen en het wolken knuffeltje. Bij de aanschaf van deze lifestyle spulletjes voor haar kinderkamer heb ik echt rekening gehouden met de kleuren van haar kamer.

A ittle Lovely Company-GoodGirlsCompany

Naast opbergmanden en opbergdozen heeft ze ook twee Ikea Kallax kastjes in haar kamer. Hier zitten opbergbakken in waar ze speelgoed, boeken en andere spullen in kan stoppen. Er bovenop staan verschillende LED lampjes van A Little Lovely Company zoals hier de ijslolly.

Kinderkamerinspiratie-scandinavisch-inspiratie-GoodGirlsCompany

En op deze foto zie je het andere kastje met een softijsje en regenboog spaarpot.

Zithoekje in de kinderkamer

wooods tafeltje-eyoba-GoodGirlsCompany

Net zoals haar zus heeft Miss B een klein zithoekje in haar kamer. Hier kan ze zich terugtrekken met een goed boek. Even rustig zitten zonder door haar zussen gestoord te worden. Of ze speelt op het vloerkleed voor haar stoel met haar knuffels. In het hoekje staat het groene bijzettafeltje van Woood dat ik via Eyoba gekregen heb. Daar bovenop staan twee kleine vetplantjes en een paar lampjes.

Mrs Mighetto-GoodGirlsCompany

Boven het tafeltje bevindt zich een poster van Mrs Mighetto. Deze heeft ze helemaal zelf uitgekozen. In de video vertelt Miss B ook waarom het perse deze moest zijn.

slingers kinderkamer-GoodGirlsCompany

En als laatste besteedde ik ook in deze kamer veel aandacht aan het hoge plafond. Aan de ene kant van de kamer heeft ze muurstickers. Aan de andere kant versieren waaiers en paper pom poms de lucht samen met stoffen en papieren slingers.

Al met al ben ik ook erg tevreden met deze kamer. Er zijn nog wel wat dingen die ik wil toevoegen zoals meer sierkussentjes op het bed, maar de basis is er. De rest komt wel.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]