Interieur Kinderkamer Reviews video en vlogs

Roomtour Scandinavische kinderkamer Miss B

10 september 2017
zithoek-kinderkamer-GoodGirlsCompany

JAAAA! Eindelijk geef ik jullie een kijkje in de Scandinavische kinderkamer van mijn middelste dochter. In dit video + blog vertellen we jullie alle ins en outs over haar kinderkamer.

(Dit blog werd mede mogelijk gemaakt door Eyoba)

Video Roomtour Scandinavische kinderkamer van Miss B

Het heeft iets langer geduurd dan ik van tevoren voorzien had. De gordijnen waren er nog niet en toen ik ze binnen had, had ik niet voldoende haakjes om ze aan de rails vast te maken. Lekker handig hoor. Maar jullie geduld wordt nu eindelijk beloond: de kinderkamer van Miss B.

gouden muurstickers-GoodGirlsCompany

Een nieuwe kinderkamer

Dat Miss G een nieuwe kamer zou krijgen, stond vast. Vooral met het oog op de toekomst, moesten er wat wijzigingen gemaakt worden om ruimte te maken voor op den duur op een bureau. Natuurlijk zag Miss B haar kans schoon. Ook zij wilde een tweepersoonsbed. En in haar geval; hoe eerder hoe beter. Dus ik maakte een del met haar; we zouden eerst de kamer van haar zus doen en al er deze zomer misschien nog tijd over was die van haar. Leuk in theorie, maar in de praktijk was ik met beide kamers bezig. Terwijl ik de ene kamer roze verfde, verfde ik de ander een paar uur later blauw. En als we dan toch bezig zijn producten te bestellen bij verschillende webwinkels, dan maar voor beiden. Dat scheelt weer verzendkosten.

Scandinavische kinderkamer

De keuze voor een Scandinavische kinderkamer was snel gemaakt. Het idee van strakke lijnen gecombineerd met een minimalistische inrichting, sprak mij erg aan. Hoe minder spullen er in een kamer staan, hoe makkelijker je het kan opruimen. Aangezien mijn middelste sochter er een handje van heeft om van alles te verzamelen en te bewaren, leek mij dat ideaal.

Ook wilde ik weer een duidelijke indeling. De speelzolder komt boven op de entresol. Het onderste gedeelte van haar kamer, is bestemd om te slapen. Net zoals voor haar zus’ kamer kocht ik mooie kinderkamerdecoratie van Mrs Mighetto, Cam Cam Copenhagen, Lifeprints, A Little Lovely Company, Nobodinoz, Me Too Kanindocka, Tiny Biscuits.

Kinderkamerinspiratie-shelfies-scandinavisch-inspiratie-GoodGirlsCompany

Ook in de kamer van Miss B heb ik veel plek ingeruimd voor shelfies. Ze hangen naast haar trap op weg naar de speelzolder. Wat erop staat, kunnen we telkens wijzigen. Op het bovenste wandplankje zie je het Familie Vakantiedagboek. Momenteel hangt er een ijsjesslinger van Tiny Biscuits aan en staat er een waaier van Party deco op samen met een lampje van A Littly Lovely Company. Op het onderste plankje staat een poster met jet kinderliedje Je Hoeft Niet Bang Te Zijn. Deze kocht ik via LifePrints.

Kinderkamer-scandinavisch-inspiratie-GoodGirlsCompany

Verder zie je nog bloempotjes van de Ikea. En een fotolijstje met een kaartje waarop staat You’re more precious than rubies. Deze komt uit de kaartenset kinderkamer van Lifeprints. Een setje met maar liefst 8 verschillende kaarten voorzien van positieve teksten of kindergebedjes.

opbergzakken-HM Home-GoodGirlsCompany

Opbergers voor de kinderkamer

Om mijn dochter te helpen haar kamer netjes te houden, kocht ik verschillende opbergers voor de kinderkamer. Onder andere de bekende opbergzakken van Tellkido. Deze heeft ze met een slapend berengezichtje, maar in haar zithoekje staat er ook een met open ogen. Daarnaast moest ik dit leuke uilenmandje uit de H&M Home collectie voor de kinderkamer hebben.

opbergmand-Nobodinoz-GoodGirlsCompany

Op haar kast staat een stoffen opbergmand van Nobodinoz. De samba basket Medium provence Green. Het is een middenmaatje in de kleur groen. Daarnaast staat een poster van LifePrints met het liedje Ik ga slapen ik ben moe. Deze heb je in twee verschillende versies. Ik koos voor de ouderwets versie omdat ik mijn dochters het op deze manier aangeleerd heb.


Scandinavische kinderkamer Miss B-GoodGirlsCompany

Ook Miss B heeft het witte mandje met zwarte stippen van de Ikea. Hierin kan ze haar Kanindocka stoppen en het wolken knuffeltje. Bij de aanschaf van deze lifestyle spulletjes voor haar kinderkamer heb ik echt rekening gehouden met de kleuren van haar kamer.

A ittle Lovely Company-GoodGirlsCompany

Naast opbergmanden en opbergdozen heeft ze ook twee Ikea Kallax kastjes in haar kamer. Hier zitten opbergbakken in waar ze speelgoed, boeken en andere spullen in kan stoppen. Er bovenop staan verschillende LED lampjes van A Little Lovely Company zoals hier de ijslolly.

Kinderkamerinspiratie-scandinavisch-inspiratie-GoodGirlsCompany

En op deze foto zie je het andere kastje met een softijsje en regenboog spaarpot.

Zithoekje in de kinderkamer

wooods tafeltje-eyoba-GoodGirlsCompany

Net zoals haar zus heeft Miss B een klein zithoekje in haar kamer. Hier kan ze zich terugtrekken met een goed boek. Even rustig zitten zonder door haar zussen gestoord te worden. Of ze speelt op het vloerkleed voor haar stoel met haar knuffels. In het hoekje staat het groene bijzettafeltje van Woood dat ik via Eyoba gekregen heb. Daar bovenop staan twee kleine vetplantjes en een paar lampjes.

Mrs Mighetto-GoodGirlsCompany

Boven het tafeltje bevindt zich een poster van Mrs Mighetto. Deze heeft ze helemaal zelf uitgekozen. In de video vertelt Miss B ook waarom het perse deze moest zijn.

slingers kinderkamer-GoodGirlsCompany

En als laatste besteedde ik ook in deze kamer veel aandacht aan het hoge plafond. Aan de ene kant van de kamer heeft ze muurstickers. Aan de andere kant versieren waaiers en paper pom poms de lucht samen met stoffen en papieren slingers.

Al met al ben ik ook erg tevreden met deze kamer. Er zijn nog wel wat dingen die ik wil toevoegen zoals meer sierkussentjes op het bed, maar de basis is er. De rest komt wel.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!