Gelderland Gratis uitjes Nederland Uitstapjes met kinderen

Rozet Arnhem de mooiste bibliotheek van Nederland

12 juli 2015
MamaChallenge2015-Rozet-GoodGirlsCompany-bibliotheek Arnhem-de Rozet

Rozet Arnhem biedt onderdak aan de bibliotheek, een restaurant, het erfgoedcentrum en de volksuniversiteit. Op het panoramadakterras heb je een prachtig uitzicht over de Gelderse hoofdstad.

Rozet Arnhem

Samen met een groep andere mamabloggers bedachten we de #mamachallenge2015. We gaan een aantal uitdagingen aan: ijsjes maken, binnenactiviteiten verzinnen voor als het buiten rotweer is, dagjes uit, lunches in elkaar flansen etc. . Om jullie te inspireren en motiveren deze 6 weken zomervakantie het beste uit jezelf en je gezin te halen. In de vorige Mamachallenge kon je lezen hoe we een bezoekje brachten aan de Burgers’ Zoo.

We hadden de tijd van ons leven en keken onze ogen uit. Dus doe ik deze keer weer een activiteit met mijn dochters. De zomervakantie duurt immers wel 6 weken. Elke dag die je kan vullen met iets leuks, is er weer een. We zullen daarom ook regelmatig ideetjes posten voor dagjes uit. Deze tweede #Mamachallenge2015 opdracht brengen we een bezoekje aan de bibliotheek. Niet zomaar eentje, maar Rozet.

MamaChallenge2015-Rozet-panorama terras- Arnhem-GoodGirlsCompany-bibliotheek Arnhem-de Rozet

Op het Panorama dakterras kan je bij lekker weer heerlijk zitten. Soms staat er zelfs een zwembadje.

Het leuke aan de Mama Challenge 2015 vind ik dat ik jullie kan laten kennismaken met al het moois wat mijn stad Arnhem te bieden heeft. Een van deze pareltjes is onze designerbibliotheek in het Rozet gebouw. Rozet werd in 2014 nog uitgeroepen tot mooiste gebouw van Nederland. En terecht!

MamaChallenge2015-bezoekje aan Rozet-Arnhem-GoodGirlsCompany-bibliotheek Arnhem- aardvarken Aart

Aart het aardvarken

Panorama over Arnhem

Zoals ze zelf op hun website zeggen “Rozet is het middelpunt voor cultuur, kennis en educatie in Arnhem. Ga je als bezoeker bij Rozet naar binnen, dan stap je rijker weer naar buiten.” In dit mooie gebouw vind je het Erfgoed Centrum, de Bibliotheek, KunstuitleenMuziekschool, restaurant Momento en de Volksuniversiteit. Bovendien heeft het een panoramadakterras waar je heerlijk van het uitzicht kan genieten. Als je over de reling naar beneden kijkt, zie je het grootste standbeeld van Nederland: Aart, het aardvarken. Een leuk geschenk van Burgers’ Zoo.

MamaChallenge2015-Rozet-mooiste bibliotheek van Nederland-GoodGirlsCompany-bibliotheek Arnhem-de Rozet

Je begrijpt wel waarom dit een van mijn favoriete plekken in Arnhem is. Vorig jaar kwamen we nog wekelijks in Rozet omdat mijn dochters er hun klassiek balletlessen volgen. Maar sinds we vorig zomer verhuisd zijn naar een buitenwijk, komen we er minder vaak. Een bezoekje aan Rozet voelt voor ons dan ook echt als een leuk uitje.

MamaChallenge2015-Rozet- Arnhem-GoodGirlsCompany-bibliotheek Arnhem-studeren in de bieb

Zodra je door de grote draaideur bent gelopen, kom je in de hal. Hier vind je een leuke plekjes om te zitten. Ook staat er regelmatig een kunstwerk. Tijdens het Fashion Festival Arnhem stond er bijvoorbeeld een versierde jurk.

MamaChallenge2015-Rozet-Volksuniversiteit Arnhem-GoodGirlsCompany-bibliotheek Arnhem-de Rozet-Fashion Festival

Deze jurk werd versierd met bezoekers van het Fashion Festival

Wat je meteen opvalt, zijn waarschijnlijk de kolossale trappen. Deze kun je op verschillende manier op- en aflopen. Zelf neem ik meestal de gulden middenweg. Maar mijn dochters gebruiken graag de grote treden aan de zijkant. Ook is het voor beiden een sport om via de leuning in het midden naar beneden te roetsjen. Stiekem doe ik soms ook wel eens mee. Zo nu en dan moet je het kind in jezelf loslaten, toch?

MamaChallenge2015-Rozet-Volksuniversiteit Arnhem-GoodGirlsCompany-bibliotheek Arnhem-de Rozet-Erfgoed Centrum Arnhem

Zilver uit vervolgen tijden

Erfgoed Centrum

Beneden in de kelder bevindt zich het Erfgoed Centrum. Hier kun je gratis naar binnen lopen. Binnenin leer je van alles over de geschiedenis van de regio. Er zijn schilderijen, vitrines met munten, glas- en zilverwerk. Bovendien bevinden zich in de etalages laden. De lades met een oranje sticker kan je kindje open maken. In elke la zit iets anders verstopt. Hoe leuk is dat een museum waar je zelf op onderzoek mag gaan?

MamaChallenge2015-Rozet-Volksuniversiteit Arnhem-GoodGirlsCompany-bibliotheek Arnhem-de Rozet

creaties van cursisten van de Volksuniversiteit

In de vitrines aan de zijkanten vind je boeken, kunstwerken van de cursisten van de Volksuniversiteit of expositiemateriaal. Meestal is er voldoende te zien. Als je hoog genoeg op de trappen bent, zie je dat er achter de vitrines diverse zitjes zijn. Meestal zitten ze vol en worden ze gebruikt door studerende jongeren. Met laptop en al ontsnappen ze even aan de drukte, maken hun huiswerk of werken samen aan een studie-opdracht. Er hangt meestal een gemoedelijke sfeer.

MamaChallenge2015-Rozet-Volksuniversiteit Arnhem-GoodGirlsCompany-bibliotheek Arnhem-de Rozet-leescafe

Genoeg plek om even te studeren of rustig een krantje te lezen

Als je de grote trappen oploopt, ontdek je dat het niet een en al trap is. Zo is er een leescafé  tussen de 3de en 4de verdieping. Hier kun je een fancy koffie kopen en lekker zitten om rustig een tijdschrift of krant te lezen.

MamaChallenge2015-Rozet-panorama terras- Arnhem-GoodGirlsCompany-bibliotheek Arnhem-de Rozet-ballervoorstelling

Balletuitvoering van mijn dochters

Mijn dochters hadden begin juni hun balletuitvoering tussen de trappen van de 3de en 4de verdieping. De 4de verdieping bestaat uit lokalen. Hier komen we zelden. En op de 5de verdieping vind je het panoramadakterras en het auditorium. Zelf heb ik het nog nooit gedaan, maar je schijnt een rondleiding te kunnen krijgen met een gids die je allerlei interessante details over het gebouw kan vertellen. Aan de balie beneden kunnen ze je ook enthousiast allerlei details over het gebouw vertellen.

MamaChallenge2015-Rozet- Arnhem-GoodGirlsCompany-bibliotheek Arnhem

De bibliotheek

De bibliotheek bevindt zich op de eerste en tweede verdieping. Op de eerste verdieping heb je boeken voor volwassenen. Ook zijn er creatieve zitjes, zoals de gitaarkoffer. Maar wij gaan meestal naar het kindergedeelte op de tweede verdieping. Hier kan je ook lekker zitten. In de ijzeren boomhut of de grote ronde gaten in de muur. Op het tapijt kunnen kleine kindjes heerlijk kruipen en klauteren.

MamaChallenge2015-Rozet-GoodGirlsCompany-bibliotheek Arnhem-de Rozet-glijbaan

Een bibliotheek met een glijbaan.

Natuurlijk hebben ze ook de nodige computers met educatieve spelletjes voor de jongsten. En voor de moeders is er een bankje. Hier zit ik soms gezellig Miss C. te voeden terwijl ik de andere twee goed in de gaten kan houden. Maar het best bewaarde geheim is waarschijnlijk wel de glijbaan. Roets naar beneden en klim snel weer naar boven. Als je durft… .

MamaChallenge2015-Rozet- Arnhem-GoodGirlsCompany-bibliotheek Arnhem-kinderafdeling

De kinderafdeling

Misschien heeft jouw woonplaats niet zo’n bibliotheek als wij. Toch is het in de zomer best leuk om naar de bibliotheek te gaan.

 • het houdt de leesvaardigheid van je kinderen op pijl.
 • veel bibliotheken hebben zomers een langere uitleentermijn.
 • doe je een staycation? Al lezend kan je (kind) in gedachte de halve wereld af reizen.
MamaChallenge2015-Rozet-Volksuniversiteit Arnhem-GoodGirlsCompany-bibliotheek Arnhem-restaurant Momento Arnhem

In restaurant Momento kun je er ongestoord je kindje voeden terwijl de anderen spelen in de speelhoek

Ga jij graag naar de bibliotheek?

Als je deze zomer (of een andere keer Arnhem bezoekt) breng dan ook een bezoekje aan Rozet.
Adres:
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem

Openingstijden Rozet*
ma-vr: 08:30 – 22:00
za: 08:30 – 17:00
zo: 13:00 – 17:00 (september t/m maart)

Uitjes van andere moeders:

 • Reply
  Aan de automobilist die mijn dochter aanreed | GoodGirlsCompany
  19 januari 2018 at 13:30

  […] we een uit de kluiten gewassen Musis Sacrum hebben gekregen dat ver de budgetten overschreed. De mooiste bibliotheek van Nederland waar de bovenste leslokalen van de muziekschool amper van gebruikt worden. Er een […]

 • Reply
  Vlog een random shoplog Arnhem 7 straatjes - GoodGirlsCompany
  23 juni 2017 at 09:30

  […] al in de stad waren, besloten we om het erfgoedcentrum te bekijken, de Vitesse tentoonstelling in de Rozet en ook nog even langs de My Jewellery, Dille en Kamille en Even Naar Sophietje te […]

 • Reply
  Mama Challenge 2015: Pizza cupcakes - GoodGirlsCompany
  14 augustus 2015 at 06:30

  […] een uitstapje met mijn kinderen. De eerste keer bezochten we de Burgers’ Zoo en de andere keer de bibliotheek in Rozet. Vandaag is het vrijdag. Vaste lezers weten dan dat het tijd is voor Fashion Friday of Foodie […]

 • Reply
  Mama Challenge 2015: Snoephappen - GoodGirlsCompany
  8 augustus 2015 at 22:39

  […] we gingen naar Rozet […]

 • Reply
  Dagje Groenendaal | MMopvrijdag
  15 juli 2015 at 07:09

  […] lezen? Joyce ging naar Julianatoren, Josan naar Rozet en Nicole naar de […]

 • Reply
  Tamara - Crazygreatlife
  12 juli 2015 at 23:05

  wat een ontzettend gave bibliotheek!! Je kijkt echt je ogen uit! En ik zou samen met mijn dochter van de glijbaan gaan.

  Hier al een tijdje niet geweest, binnenkort maar weer eens doen.

 • Reply
  Sylvie
  12 juli 2015 at 13:38

  Wat een schitterend gebouw! Ik zou het kind in mij niet kunnen bedwingen bij die glijbaan… 😀

  • Reply
   Josan
   12 juli 2015 at 15:45

   🙂 ik heb het een keer gedaan. Vond het best eng.

 • Reply
  Anne-Marie
  12 juli 2015 at 11:25

  Wat een bijzonder en mooi gebouw. Ik ben al fan van bibliotheken maar van deze nu helemaal. Had er nog niet eerder van gehoord.

  • Reply
   Josan
   12 juli 2015 at 15:47

   Oh wat leuk Anne-Marie! Ik vind de sfeer altijd zo heerlijk in bibliotheken. Rozet bestaat ook nog niet zo lang.

 • Reply
  Marguerita
  12 juli 2015 at 11:16

  Wat een bijzonder gebouw! Leuk al die foto’s

  • Reply
   Josan
   12 juli 2015 at 15:48

   Dank je wel Marguerite. Het is goed toeven daar

 • Reply
  Nicole
  12 juli 2015 at 11:16

  In het begin wel, nu niet meer.. Fay wil niet meer rustig zitten en een boekje lezen, nee ik kan haar de hele bieb (die erg klein is) achterna lopen.. Laatst was er een schoolklas, ze was er zo tussen gaan zitten 😛

  • Reply
   Josan
   12 juli 2015 at 15:49

   Hoi Nicole, ik verheug me nu al op die fase. Heerlijk als ze zich zo vrij voelen

 • Reply
  Judith
  12 juli 2015 at 11:06

  Ik moet toch echt een keer naar Arnhem! Ben 1x geweest voor de Primark.. maar man komt uit Nijmegen (iets met voetbal?) En ik kwam zelden over de Amsterdamse grens, dus ben nog op ontdekkingsreis 🙂

  De bieb vind ik een goede, als mijn meisje terug is van oma gaan we weer, ze moet heel veel lezen deze zomer en de kleinste is sowieso dol op boekjes 🙂

  • Reply
   Josan
   12 juli 2015 at 15:55

   Ja, de meeste mensen komen tegenwoordig voor de Primark. Middenin het centrum zijn ook veel winkels over de kop gegaan. Maar dit is echt een mooi gebouw.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎼 Deck the halls with boughs of holly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la
'Tis the season ✨to be jolly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la 🎄🤶🏾🎅🏾 Ik ben echt helemaal in de kerststemming hoor mensen 🙋🏾‍♀️
.
.
. #kerst #kerstmis #feestdagen #kerstversiering # kerstdag #kerstdagen #kerstdecoratie #kerstvakantie
 • ⭐𝒢𝓊𝑒𝓈𝓈 𝓌𝒽𝒶𝓉?!⭐⁣
⁣
Vandaag gaan we naar Disney on Ice! Het jaarlijkse familie uitje met de meiden. Chloe stuitert al weken rond van de voorpret en weet precies welke Elsa jurk ze aan wil. 🎉 En ik weet dat ik tot in de zomervakantie bij het avondeten God van haar moet danken dat we in december naar Disney on ice konden gaan 🙏 😆⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys⁣
#letthekids #umh_kids #humansofjoy #momazine #kindredmemories #illuminatechildhood
 • ⭐𝓐 𝓫𝓪𝓫𝔂 𝓶𝓪𝓴𝓮𝓼 𝓵𝓸𝓿𝓮 𝓼𝓽𝓻𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓭𝓪𝔂𝓼 𝓼𝓱𝓸𝓻𝓽𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓷𝓲𝓰𝓱𝓽𝓼 𝓵𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓼𝓪𝓿𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓼𝓶𝓪𝓵𝓵𝓮𝓻 𝓪𝓷𝓭 𝓪 𝓱𝓸𝓶𝓮 𝓱𝓪𝓹𝓹𝓲𝓮𝓻⭐ ⁣
.⁣
Wat heeft jouw kind toegevoegd aan jouw leven maar had je totaal niet verwacht?⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#cutepregnancy #zwangerschap #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement t #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfasjion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #thebump #babyontheway #bump #30weken #30weekspregnant #30weeks
 • A work of art has no importance whatever to society. It is only important to the individual. -Vladimir Nabokov .
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019 #bananaart
 • ⭐️𝓣𝓱𝓻𝓸𝔀𝓫𝓪𝓬𝓴 𝓣𝓱𝓾𝓻𝓼𝓭𝓪𝔂 ⭐️ Toen Chloé nog klein was en nog wel eens een stoere broek en flanel droeg 😍
.
.
.
⠀⠀
#throwbackthursday #mamablogger #honestmotherhood #clickinmoms #dailyparenting #cameramama #familyfirst #familyforever #familyiseverything #bedeeplyrooted #eternalmotherhood #zwanger #joyfulmamas #momadvice #ig_motherhood #nestingly #mytinytribe #documentingmotherhood #ipreview
 • ⭐𝐼𝒕'𝒔 𝒕𝒉𝒆 𝒎𝒐𝒔𝒕 𝒘𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒇𝒖𝒍 𝒕𝒊𝒎𝒆 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝒚𝒆𝒂𝒓⭐⁣
⁣
Ik heb echt mega zin in de #kerstvakantie. 🎄Gewoon 2 weken niet vroeg opstaan voor school😅 en lekker in warme onesies kerstfilms kijken.❤⁣
.⁣
Heb jij ook zin in de kerstvakantie of veroorzaakt het vooral kerststress?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#kerst #kerst2019 #kerstboom #kerstboom #kerstbal #dutchmom⁣
#familyforever #clickinmoms #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #momblogger
 • ⭐ 𝓢𝓲𝓽𝓽𝓲𝓷𝓰 𝓹𝓻𝓮𝓽𝓽𝔂⭐ ⁣
Dat gaat me vandaag niet helpen. Minimaal 5x prikken in het ziekenhuis. En ervaring leert dat ze nooit mijn aders kunnen vinden dus dat het wel vaker wordt. En dat op een lege maag... gewoon tandjes op elkaar en me niet verzetten tegen al die naalden. Echt ik ben zo geen held met naalden 😨😭 ⁣
⁣
Alleen daarom twijfel ik al aan die hele kinkhoest vaccinatie 💉 moet gaan halen. Valt die mee? ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#30weeks #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #zwangerschap #pregnancydiary #zwangerschapsfotografie #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #babyontheway #stylishbump #mumtobe #maternitystyle #thebump #babybelly #30weekspregnant
 • 𝓦𝓸𝓮𝓷𝓼𝓭𝓪𝓰𝓶𝓲𝓭𝓭𝓪𝓰⁣
⁣
De dagen gaan snel en ze worden zo snel groot. Juist daarom probeer ik er alles aan te doen om ze mooie herinneringen mee te geven. Onze eigen gewoontes, rare manieren en mooie betekenisvolle rituelen. Zoals kerstkoekjes bakken. Het maakt niet uit of ze lukken of mislukken. Het gaat om het plezier.⁣ ⁣
Wat doe jij graag op de woensdagmiddag?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
https://www.goodgirlscompany.nl/zelf-kerstkoekjes-maken/ #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #kerst #kerstkoekjes #momblogger #littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childrenofig #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #bakken ⁣
#kindredmemories
 • 𝐻𝑜𝓂𝑒 𝒾𝓈 𝓌𝒽𝑒𝓇𝑒 𝓉𝒽𝑒 𝒽𝑒𝒶𝓇𝓉 𝒾𝓈⁣
⁣
Allereerste #weekvlog online op #YouTube waarin ik jullie meeneem in ons nieuwe huis! Na maanden van wachten, veel regelen en stress is het dan bijna zover. Hij is bijna af dus we mochten gezellig met een helmpje op ons koppie rondlopen over de bouwplaats. ==> https://youtu.be/D2CvsWDiass⁣
⁣
Heb je nog tips waar ik op moet letten bij de oplevering?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
⁣
#nieuwhuis #nieuwbouw #vlog #thuis #verhuizen #video # ⁣
#vlogger #vlogging #videography #filming #youtubechannel #mama #mamablogger #arnhem #nederland #momblog #momblogger #subscribe #mommyblog #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #mommyblogger #smallyoutuber
 • Iedere zwangere vrouw schijnt last te hebben van zwangerschapscravings. Ik ook...in de nieuwste video vertel ik openhartig over waar ik mijn man voor op pad stuur en hoe agressief ik word als hij het opeet. ====> https://youtu.be/NpzbxGPPDos⁣
⁣
#zwanger #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world n #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother # #foodie #foodlove #eten #gezomd #foodpassion #foodaddict #foodheaven #foodcoma #foodigers
 • ⭐𝟯𝟬 𝔀𝓮𝓴𝓮𝓷 𝔃𝔀𝓪𝓷𝓰𝓮𝓻⭐⁣
⁣
Gisteren bij de gyneacoloog geweest. Baby is netjes boven de groeicurve dus met een beetje geluk wordt het een groot kind net zoals zijn zus. Omdat het zo goed gaat, mag ik waarschijnlijk poliklinisch bevallen. Ik ben echt zo happy!!! Donderdag nog even verschillende prikken en onderzoeken doorstaan, maar het ziet er naar uit dat ik verder deze maand niet terug hoef te komen voor controles. ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #expectingmom #mommytobe #pregnantlife #pregnancystyle #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #dutchmom #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #30weeks #30weken

Dit zijn wij!