Moeder & Kind Spelen

Robins Wonderlijke reis naar Lovestation 22 +Winactie

18 februari 2016
Robins Wonderlijke reis naar Lovestation 22-GoodGirlsCompany

Als je houdt van kinderboeken waarin stoere meisjes een hoofdrol spelen, dan mag Robins Wonderlijke reis naar Lovestation 22 niet ontbreken in je boekenkast. Dit prachtig geïllustreerde boek is niet alleen geweldig om voor te lezen, maar voor oudere kinderen ook leuk om zelf te lezen. Het staat vol geweldige weetjes en feiten over dieren. Iets wat mijn Freek Vonk fans helemaal geweldig vinden. In dit blog vertel ik je er meer over en kun je ook nog een leuk sjaal winnen.

Robins Wonderlijke reis naar Lovestation 22-GoodGirlsCompany-review Robins Wonderlijke reis naar Lovestation 22

Al vanaf het eerste hoofdstuk zit je helemaal het boek Robins Wonderlijke reis naar Lovestation 22. Robin is geen meisjesmeisje die bang is om vies te worden. Volgens haar buurjongen Jeroen is Robin een jongensmeisjes en rent ze harder dan hem. Maar ja, ze blijft een meisje. Bovendien kan ze ook nog eens met dieren praten. Echt waar! Je ziet het dan ook helemaal voor je hoe de ondernemende Robin op avontuur gaat. Samen met haar ezel Sam en roodborstje Tik.

De wereld redden

Robin gaat er niet zomaar vandoor maar ze wil de wereld redden. Ze is namelijk erg bezorgd door de nare berichten die je op de televisie en de radio hoort. Daar moet iets aan worden gedaan. En zoals het kinderen eigen is, voelen zij zich dan geroepen. Dit levert een heerlijk kleurrijk boek op die leuk is om zelf te lezen maar ook om voor te lezen. Het boek is geschreven door cabaretière Madelijne Kool en geïllustreerd door Wanda van Dijk.

Review Robins Wonderlijke reis naar Love station 22

Robins Wonderlijke reis naar Lovestation 22 is een heerlijk eigenwijs boek waar je als ouders stiekem ook heel erg blij van wordt. Het staat boordevol leuke weetjes die ik als kind vast heb geweten, maar naarmate ik volwassen werd kwijt raakte. Door de actuele onderwerpen gaat het boek ook ergens over. En daar kan je samen met je kinderen over praten. Als moeder van 3 dochters houd ik van boeken waarin een heldenrol ook eens door een meisje wordt vervuld. Dit soort rolmodellen werken inspirerend en motiverend voor mijn meiden.

Robins Wonderlijke reis naar Lovestation 22-GoodGirlsCompany-review en winactie

Daarnaast is het boek ook heel geschikt voor kinderen die niet opgroeien in een standaard gezin. Als het om gezinnen in kinderboeken gaat, is er weinig diversiteit. Een gezin bestaat uit een vader, moeder en kinderen. Maar een groot deel van de kinderen groeit niet in zo’n gezin op. Robin bijvoorbeeld ook niet. Haar moeder is biologe en woont en werkt in het buitenland. Robins opvoeding wordt grotendeels gedaan door haar vader en opa. Daarmee breekt het boek ook een lans voor gezinnen die afwijken van de standaard traditionele samenstelling.

Het leuke van Robins Wonderlijke reis naar Love station 22 vind ik dat het boek je nieuwsgierigheid prikkelt. Prikkelt om verder te lezen hoe het afloopt. Maar ook om samen de leuke feitjes over dieren te ontdekken. Deze leuke dierenweetje komen uit de koker van Frédérique Lucas. Dieren spelen een centrale rol in dit boek. Geen wonder dus dat het eerste exemplaar door Joanneke Raadsen van LoveStation22 werd uitgereikt aan Marcel Keurntjes van het WNF. Hij is verantwoordelijk voor de Rangers- en andere jongerenclubs. Schrijfster Madelijne Kool reikte een van de eerste exemplaren uit aan Vivian Reijs, tv-presentatrice en voedingscoach en moeder.

Stuur je tip in en win een kledingstuk

Wil jij net zoals Robin de wereld redden Dat kan! Schrijf je tip op de speciaal ontworpen ansichtkaart en stuur hem naar (LoveStation22, Twentepoort Oost 42.6, 7609 RG Almelo) De leukste, beste, origineelste inzendingen worden beloond met een kledingstuk uit de LoveStation22 collectie. Een deel van de opbrengst gaat naar het WNF.

Robins Wonderlijke reis naar Lovestation 22-GoodGirlsCompany-Sjaal Tik

Win een Lovestation 22 sjaal

Hier boven kon je al lezen hoe je kans maakt op een mooi kledingstuk van het kledingmerk Lovestation 22. In het boek speelt roodborstje Tik een belangrijke rol. Ik heb een leuk sjaaltje met zijn opdruk voor een ondernemend meisje. Is jouw dochter ook een grote dierenliefhebber? Doe dan vooral mee.

 • LikeGoodGirlsCompany op Facebook
 • Laat in een reactie onder dit blog weten voor wie jij dit setje wilt winnen

Let op: Om kans te maken op deze leuke prijs moet je lid zijn van de GoodGirlsCompany Facebookpagina. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. Deze actie loopt tot en met 25 februari 2016. Daarna kiezen wij de winnaar! Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Claim je prijs binnen 72 uur op Facebook anders verval je als prijswinnaar

Liefs Josan

 

 

 

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’,Twitter,InstagramFacebook of YouTube?

 • Reply
  Linda Smeets
  21 februari 2016 at 16:01

  Leuk! Onze kleine meid is dol op dieren! Ik doe dan ook graag mee voor haar.

 • Reply
  Marian Zwarts
  19 februari 2016 at 20:25

  Altijd leuk een boek waar ze ook nog iets nieuws van leren. En dat die roodborstjes! Echt zo super schattig. Dat zal dochterlief van 6 echt heel erg leuk vinden. Doe dan ook graag mee voor haar. Volgde je al oo fb.

 • Reply
  Melissa
  19 februari 2016 at 08:31

  Wij hebben dit boek ook, zó leuk! Vooral al die dierenweetjes zijn in trek, daar weten ze inmiddels alles over. Ik dacht trouwens dat ik zelf al aardig wat wist van wilde dieren maar ook ik heb veel dingen gelezen in dit boek waar ik nog nooit van had gehoord. Ook interessant dus voor de papa’s en mama’s ????

  • Reply
   Josan
   19 februari 2016 at 15:41

   Ja, ik vind het ook echt een super boek. Zo leuk om van de kidneren te leren.

 • Reply
  elisabeth maria martina
  18 februari 2016 at 21:10

  voorlezen blijft een FEEST

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]