Baby's en kinderen Interieur Kinderkamer Lifestyle Reviews

Review Zirb Snoozzze

9 februari 2015

In december schreef ik een blog over de Zirb Snoozzze. Kussens gevuld met alpendennen voor een betere nachtrust. Sinds het prille begin van mijn zwangerschap slaap ik slecht. Of slecht, eigenlijk gewoon niet. Drie of vier uur van aaneengesloten slaap per nacht zijn geen uitzondering. Bovendien zijn dat de betere nachten. De nachten waarin ik constant wakker word om redenen als dat ik nodig naar het toilet moet, honger heb of gewoon zonder reden niet kan slapen zijn talrijk. Door overleg met de verloskundige weet ik al dat ik er gewoon niet zoveel aan mijn slapeloosheid kan doen. Het zijn de hormonen. Nog een paar maanden en dan is het over. Tot die tijd is het behelpen. Benieuwd naar de werking van het wonderkussen vroeg ik een Zirb kussen aan voor een recensie. Natuurlijk wilde ik hem wel even uitgebreid testen voordat ik over mijn ervaringen met de Zirb Snoozzze zou schrijven. Dat heb ik in de afgelopen weken gedaan. Het kussen bevalt goed. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan verder.

Zoals ik hierboven schreef, sliep ik al maanden slecht.  Op aanraden van verloskundige en tips van anderen had ik al vele dingen geprobeerd. Een warm bad, rustgevende thee alles wat elektriciteit verbruikt uit mijn kamer verbannen. Maar helaas zonder resultaat: mijn slapeloosheid bleef. Na zoveel maanden had ik mij er maar bij neergelegd. Blijkbaar is het deze zwangerschap gewoon zo. Ik weet hoe het komt en waar ik het voor doe. Het is niet leuk, maar het is ook niet voor altijd. Toen ik over de Zirb Snoozzze hoorde, was mijn interesse meteen gewekt. Ik bestelde er een en dacht nuchter: baadt het niet, dan schaadt het niet.

Review Zirb Snoozzze_Ervaringen Zirb Snoozzze_Slapeloosheid tijdens zwangerschap_slaaptips tijdens zwangerschap_beter slapen tijdens zwangerschap_Zirb sleep like a tree

Hoe werkt Snoozzze?

De kussens zijn rijkelijk gevuld met houtsnippers van de Oostenrijkse alpen-den. Deze boom  groeit tot vlak onder de boomgrens tot 3.000 meter hoog in de Alpen en de Karpaten. Uit onderzoek blijkt dat de geur van de hars uit deze den de kwaliteit van de slaap op natuurlijke wijze verbetert. Ook uit Nederlandse tests bleek dat mensen beter en langer sliepen met deze kussens. Leg het kussen naast je hoofd en sleep like a tree!

Ervaringen Zirb Snoozzze_ Review Zirb Snoozzze_ Recensie Zirb Snoozzze_Zirb sleep like a tree_slapeloosheid bij kinderen_beter slapen

Rececensie Zirb Snoozzze

Veelbelovende woorden. Toch was ik sceptisch. Na zoveel weken van slapeloze nachten wilde ik niet meteen al mijn hoop vestigen op een kussentje dat geurt naar alpendennen. Bij het uitpakken, moest ik wel toegeven dat dit kussentje een heerlijke natuurlijke houtgeur heeft. En ik onwillekeurig toch af en toe het kussentje naar mijn gezicht bracht om er aan te ruiken. Mmmm lekker! Die nacht nam ik het kussentje mee naar bed en legde ik hem naast mijn gezicht.

Pluspunten

  • leuk design
  • lekkere, rustgevende geur
  • kussen voelt prettig aan tegen je gezicht

Zirb_ Sleep on nature_natuurlijke kussens_lifestyle_kinderkamer_Counting sheep

Als een talisman tegen slechte nachten, koester ik mijn Zirb Snoozzze

De volgende ochtend werd ik enigszins gedesoriënteerd wakker. Het was nog donker en ik dacht dat het nog vroeg was. Toch hoorde ik mijn buurjongetjes buiten in de auto stappen. Het teken dat ze naar school gingen en het over achten was. Ter bevestiging keek ik op mijn telefoon. Het was al  08:10 uur! Na al die maanden voelde dit alsof ik een gat in de dag had geslapen. Kritisch als ik ben, ging ik er toch vanuit dat het toeval was. Maar de twee nachten daarna gebeurde precies hetzelfde. Voor mij was dit een té opvallend patroon om het niet op te merken. Ik kon het geen toeval meer noemen. De derde nacht was ik het Zirb Snoozzze kussentje kwijt en die nacht sliep ik meteen weer slecht.

Zirb_ Sleep on nature_natuurlijke kussens_lifestyle_kinderkamer_Dak curlzzz

Inmiddels heeft het kussentje een vaste plek in mijn bed gekregen. Miss B en Miss G noemen het kussentje liefdevol ‘Zirbje’. Als een talisman tegen slechte nachten, koester ik hem. Ik gebruik hem niet als hoofdkussen, maar zorg er voor dat hij vlak bij mijn gezicht ligt zodat ik de dennengeur ruik. Ook als ik verkouden ben, of nu  als gevolg van de zwangerschap mijn slijmvliezen in mijn neus wat meer opgezet, vind ik het prettig om de rustgevende dennengeur te ruiken. Voor mij helpt het en ik kan het andere aanstaande moeders die net zoals ik kampen met slapeloosheid door hun zwangerschap van harte aanraden.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Instagram

Volg mij op Instagram!