Interactief en robotspeelgoed Spelen video en vlogs

Review WowWee Fingerlings + winactie

11 juni 2017
Ervaringen_WowWee_Fingerlings_winactie_GoodGirlsCompany

We zagen dat veel lezers interesse hebben in de WowWee Fingerlings. Daarom kochten wij ze en maakten een video waarin we onze ervaringen met dit robot aapje delen. Daarnaast kunnen onze YouTube abonnees er ook eentje winnen.

Zoals ik al eerder schreef is Robot speelgoed hot. De grootste klacht bleef natuurlijk altijd de prijs. Maar je ziet dat er steeds meer speelgoed verkrijgbaar is voor minder dan twee tientjes. Eerder testten we al de Silverlit Pokibot en Zoomer Zuppies Flora (bekijk hier onze lijst met meer budget robotjes ).  WowWee Fingerlings vallen in dezelfde prijsklasse. Sinds mei liggen ze in de winkels en het leek ons een goed idee om een video te maken en onze ervaringen te delen zodat jij een goede keuze kan maken. In onderstaande video laten we je zien wat het aapje allemaal kan en delen we onze ervaringen.

Klik hier wanneer je de video niet kan zien en om je gratis te abonneren op ons YouTube kanaal. Zo ben je als eerste op de hoogte van de leukste speelgoedreviews, DIY’s en profiteer je van speciale YouTube winacties.

WowWee Fingerlings

De WowWee Fingerlings zijn aapjes die zich letterlijk om je vinger winden. Ze zijn gebaseerd op het kleinste aapje ter wereld; de Pygmee-aap. Maar het grote verschil is dat ze zich niet om een tak heen klemmen maar om jouw vinger. En dat niet alleen een pen, spijl of iets anders kan ook. WowWee Fingerlings  zijn verkrijgbaar in zes verschillende kleuren. Elk aapje heeft zijn eigen persoonlijkheid en maakt zijn eigen geluidjes. Daardoor lijkt het net alsof ze echt leven. Ze geven je kusjes als je in hun neusjes blaast, kirren als je ze op de kop houdt. Op het hoofdje zitten twee sensoren en wanneer je daarover heen aait, vindt het aapje dit fijn. Wieg je hem heen en weer dan zal hij gaan slapen en maakt hij snurk geluidjes. Bella, Zoë, Finn, Boris, Mia en Sophie zijn er klaar voor om je kind om haar vingers te winden.

Tot zover de theorie. Reviews draaien natuurlijk om je eigen ervaringen. Doordat we in de afgelopen maanden al vaker interactief speelgoed in deze prijscategorie getest hebben, hebben we ook het nodige vergelijkingsmateriaal. Miss B testte het mintgroene aapje met paarse kuif: Zoë. Het uitpakken ging makkelijk. In de verpakking zitten:

 • de Fingerling
 • een handleiding.

Review_WowWee_Fingerlings_GoodGirlsCompany

Review WowWee Fingerlings

Grote pluspunt is dat WowWee Fingerlings al meteen de goede batterijen bevatten. Zo kan je kind er meteen mee spelen. In de handleiding staan verschillende waarschuwingen. Eigenlijk allemaal om de levensduur van het aapje te bevorderen en het speelplezier te verlengen. Zoals:

 • het is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar
 • laat het niet vallen
 • zet hem niet te dicht tegen de rand
 • gebruik geen vloeistoffen of water in de buurt van het aapje.

Zoë heeft 7 verschillende functies. Zo geeft ze je  kusjes als je in haar neusjes blaast, maakt ze grappige geluidjes als je haar aan haar staartje op haar kop  houdt. En ze maakt geluidjes. We hebben niet geteld of dat 40 afzonderlijke geluidjes zijn. Persoonlijk vindt ik ze nogal op elkaar lijken. Ook het wiegen ging niet helemaal vlekkeloos. Mij lukt het wel om haar in slaap te wiegen, maar Miss B niet. En volgens de handleiding gaat ze je na-apen als je in je handen klapt. We hebben dat verschillende malen gedaan. Ze doet wel iets, maar we hadden verwacht dat ze ons zou imiteren. Of na zou praten zoals de Pokibot dat doet en dat gebeurt dus niet.

Conclusie

Het verschil tussen robotjes in een hogere prijscategorie is meestal dat laatstgenoemden meer functies hebben. Bovendien is de interactiviteit meer vlekkeloos en vertoont minder haperingen. Soms heb je positieve uitschieters zoals de Silverlit Pokibot. Die meer functies heeft en met app ook nog te besturen is. Of je hebt compleet voorgeprogrammeerden met weinig ruimte voor interactie als in napraten of nadoen zoals Zoomer Zuppies Flora. De WowWee Fingerlings zitten eigenlijk tussen deze twee in. Maar met een adviesprijs van € 19,95 had ik op iets meer gehoopt.WowWee_Fingerlings_winactie_GoodGirlsCompany

Win een van de WowWee Fingerlings

Toch is het een grappig stukje speelgoed om eens zelf te testen. Sins enkele weken zijn we weer fanatiek videotjes aan het maken. Zowel ik als de oudste dochters vinden het super leuk om te doen. Achter de schermen hebben we veel plezier. We zien graag ons aantal aantal abonnees stijgen, maar willen alvast onze trouwe fans bedanken. Daarom geven we een van de WowWee Fingerlings weg. Deze kan van jou zijn.

Wat moet je daar voor doen?

Voorwaarden

Extra kans maken?
 • Geef de video een duimpje omhoog op YouTube
 • Deel deze actie op Facebook, Twitter of Instagram met de hashtag #GoodGirlsCompany

Let op: Om kans te maken op deze leuke prijs moet je lid zijn van de GoodGirlsCompany Facebookpagina. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. Deze actie loopt tot en met 18 juni 2017. De winnaar krijgt na 19 juni  via e-mail persoonlijk bericht van mij. Je verplicht jezelf om binnen 48 uur na ontvangst van e-mail te reageren. Doe je dit niet, dan kom je te vervallen als winnaar en kies ik een andere. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Winnaars worden getrokken door middel van random loting dus zielige verhalen hebben geen zin.

Houd jij of je kind ook zo van robot speelgoed?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  lisanne bons
  17 juni 2017 at 10:58

  Mijn dochter is dol op dit soort speelgoed. Ziet er sooooo cute uit. Zelf heb ik altijd een beetje mijn twijfels vooral omdat de prijs best wel veel/hoog is voor dit speelgoed. Dus doe graag mee voor haar. Het aapje ziet er wel heel schattig uit.

 • Reply
  van erum maria louisa
  16 juni 2017 at 19:49

  wat een lievertje ik doe graag mee

 • Reply
  Melissa Van Stipdonk
  13 juni 2017 at 10:07

  Wat superleuk zeg en wat een leuk filmpje (nu wil iedereen het toch, haha). ik waag graag een kansje!

 • Reply
  lifestylemommys
  11 juni 2017 at 19:57

  Wat een schattig aapje 😀 en sowieso een vrolijke video 😀 top! Ik doe dus graag mee om mijn eigen aapjes hier blij mee te maken 😀 ook via Facebook (Linda Raaijmakers), retweet op twitter (@lindaenbjorn) en Youtube heb ik een reactie achtergelaten (@lindaenbjorn)

  Groetjes Linda

 • Reply
  Marian B
  11 juni 2017 at 19:21

  Leuk! Doe graag mee voor mijn nichtje die na een ongelukje haar arm in het gips heeft.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]