Fashion

Mommy Monday Smit Mode

20 juli 2015
Smit Mode- ervaringen Smit Mode-GoodGirlsCompany-Object-Summum-Expresso

Ik pas weer een beetje fatsoenlijk in normale kleding. Dus ging ik winkelen bij Smit Mode. Een tijdje geleden schreef ik het blog een randje met vet. Hierin sprak ik mijn ontevredenheid uit over mijn post-baby body. Daar kreeg ik lieve reacties op. Ook van mensen die maatje 36 helemaal niet dik vinden. Nou ik ook niet. Mijn ontevredenheid kwam voornamelijk voort uit dat ik niks heb om aan te trekken. Ik denk dat geen enkele vrouw er happy van wordt, wanneer ze zich in te krappe outfitjes moet wurmen. Dus bye bye zwangerschapskleding en hallo casual fashion. Bij Smit Mode kocht een leuk T-shirt. Eentje die niet persé borstvoedingsproof is, maar de vrouw in mij wil er af en toe ook nog fashionable bij lopen.

Als ik ga winkelen, keer ik vaak huiswaarts met tassen vol kleding voor mijn kids. Als moeder met 3 dochters kan ik mijn hart ophalen, want er is niks leuker dan ze kleding. En er zijn altijd wel kledingstukken die MOET hebben. Kleertjes die ik niet kan laten liggen. Waarbij ik smolt en zonder verder na te denken, in de rij bij de kassa ging staan. Hebben, hebben, hebben is het enige wat telt. En zo komt het dus dat hun kledingkasten rijkelijk gevuld zijn en die van mij…nou ja wat minder. Tel daarbij 3 zwangerschappen op waarbij ik ook niet echt aan de mode mee deed en je begrijpt dat nu: winkelen is een must. Uiteindelijk wil ik ook niet in zo’n makeover programma belanden.

Maar ik houd er niet echt van om offline te winkelen.  Ik kan erg slecht tegen een lange rij bij het pashokje of dat het artikel in mijn maat net uitverkocht is. Daarom winkel ik online. Kijken, klikken en bestellen. Maar ook dan eindig ik vaak bij dezelfde shops. Zara, H&M, ach je kent het wel. Niet omdat die nu zo goed zijn, of ik tevreden ben over de levertijd maar meer uit gewoonte. Tijd om eens iets anders te proberen. Ik claim namelijk niet voor niets dat het leven begint buiten je comfort zone.

Uitwaaien op het strand

 

Smit Mode

Zo kwam ik bij Smit Mode. Een online shop die ook  19 filialen stenen winkels heeft. Bovendien is het een familiebedrijf. Ik vind het altijd wel charmant wanneer generatie op generatie zich bezighoudt met dezelfde passie. In de webwinkel vind je voor vrouwen mode van merken zoals Betty Barclay, Summum, Object, 10 Feet en Expresso. Het leuke aan Smit Mode is ook dat ze een blog hebben. Hier vind je bijvoorbeeld handige tips voor de onderhoud van leer en suede. Maar ook op social media zoals Facebook of Twitter is Smit Mode erg actief.

Met zo veel keuze was het lastig om iets uit te kiezen.  Zo vind ik jurken van Betty Barclay altijd erg vrouwelijk en elegant. Iets waar ik absoluut van houd. En ik zag ook een paar mooie exemplaren zoals deze en deze. Toch moest ik er van afzien. Nu met een baby is het vaak een hele uitdaging mijn kleding schoon te houden. Dus ik merk dat ik momenteel sneller voor een praktische kledingstuk kies. Daardoor viel mijn oog ook op de kleding van jonge merken zoals Summum, Object en Expresso. Summum Woman maakt mooie pure kleding in natuurlijke tinten zonder tierelantijntjes. Kleding voor jonge vrouwen. Het merk Object komt uit Scandinavië. En dat zie je aan de clean cut look. Iets waar ik persoonlijk wel van houd.

Zo vond ik al snel de blouse Ruby van Object in het wit. Een mooie neutrale kleur. Door de rijkelijke versiering aan de voorkant, is hij alles behalve saai. Hij heeft een beetje zo’n boho look. Leuk om tijdens een festival te dragen. Daarnaast kan je hem makkelijk combineren. Met een spijkerbroek, maar ook met zo’n hip kort broekje. Toen ik eenmaal bezig was, zag ik nog een paar leuke items die je er leuk mee kunt combineren. Zo maakte ik uiteindelijk een moodboard voor een  dagje wegwaaien aan zee. Kleding in laagjes zodat je ook wat uit kan trekken als het warmer wordt.

Voordelen Smit Mode

Zoals ik eerder vertelde, is mijn online aankoopgedrag een kwestie van gewoonte. Daarom vond ik het leuk om eens wat anders te proberen. Internet biedt namelijk meer leuke winkels.  Winkels met een leuk assortiment, goede service en bovendien snelle levering. Ik hoefde geen twee weken te wachten, maar had mijn bestelling diezelfde week nog in huis.

De andere voordelen zijn:

 • gratis verzending bij besteding vanaf €75,-
 • 14 dagen retourgarantie
 • levering in 1-3 werkdagen
 • Thuiswinkel Waarborg

Als het binnenkort mooi weer is, deel ik een foto van mij in mijn nieuwe blouse. Welke items op het moodboard vind jij leuk om te hebben?

♥ Dit blog is tot stand gekomen door een samenwerking.

 • Reply
  NEW IN: T-shirt van Object - GoodGirlsCompany
  8 augustus 2015 at 06:00

  […] juli schreef ik in mijn blog dat ik een T-shirt van Object bij Smit Mode gekocht had. Ik beloofde jullie ook nog dat ik foto’s zou maken. Maar de weken daarna was het […]

 • Reply
  Irene
  20 juli 2015 at 09:28

  Leuk artikel, en leuke blog! Fijn dat je na jou gevoel weer kleding past die fijn zit!

  • Reply
   Josan
   21 juli 2015 at 08:55

   Dank je wel. Ja het is af en toe nog even passen en meten maar we komen er wel

Leave a Reply

CommentLuv badge

Instagram

Volg mij op Instagram!