Gelderland Uitstapjes met kinderen

Bezoek aan Monster Jam 2022

5 december 2022
Monsterjam-2022-Gelredome-themillennialmom

Op 3 en 4 december stond Arnhem in teken van Monster Jam 22. Ik verwachtte kilometers dus daarom besloot ik om samen met Chloé en Novan op de fiets naar het Gelredome te gaan. Een slimme keuze, want zo konden we snel het stadion in.

Met twee vrijwel uitverkochte shows konden fans zowel op 3 als 4 december genieten van brullende motoren, ongelofelijke stunts en races van de meer dan 5000 kilo wegende Monster Jam trucks.

Voorbereidingen


voorbereidingen-Monster-Jam-2022_Themillenialmom.jpg

Vooraf aan het event wordt er een week hard gewerkt om ervoor te zorgen dat alles gereed is. Normaliter ligt er in het Gelredome een voetbalveld. Maar voor Monster Jam 2022 werd er er maar liefst 4000 ton (135 vrachtladingen) aan speciaal samengestelde grond neergelegd. In totaal doet het team van 10 man er ongeveer 20 uur over om het speciale parcours aan te leggen.

De vrachtwagens hoeven niet ver te rijden. Deze grond ligt al sinds de laatste editie van 2014 opgeslagen naast het parkeerterrein van het GelreDome. Op de glijbanen waar het voetbalveld over naar buiten glijdt, worden rubbermatten en stalen rijplaten gelegd. Als de grond eenmaal in het GelreDome ligt, gaat de Monster Jam track construction crew aan de slag. Zij maken een spectaculair parcours met verschillende ramps, autowrakken en andere obstakels. Zo kunnen de coureurs hun trucks tot het uiterste pushen met backflips, verticale stunts en races

Niet alleen voor mannen

Cynthia-Gauthier-Monster-Jam-2022-theMillennialmom

In totaal duurt het spektakel iets meer dan twee uur. Dit is inclusief een korte pauze, verschillende momenten waarop een bestuurbare auto wordt weggegeven, korte interview momenten, een dirt bike show en korte reclames op de videoschermen.

Terwijl je bij Monster Jam misschien denkt als een Vader zoon uitstapje, zie je ook veel meiden. Logisch want van de aanwezige 8 trucks worden er twee bestuurd door een vrouw. Scooby-Doo en Monster Mutt® Dalmatian. Nadat Cynthia Gauthier de freestyle ronde won, liet ze dan ook triomfantelijk weten dat meisjes ook kunnen race. Een boodschap die Chloé als muziek in haar oren klonk.

Review Monster Jam 2022

Megalodon-themillennialmom

Monster Jam is echt een familieshow en dat zie je terug in het publiek. Dat zit vol ouders met enthousiaste kinderen. Kinderen voorzien van gehoorbescherming want dat heb je zeker nodig. En warme kleding was ook nodig, want het was behoorlijk fris in het stadion. Toch mocht dat de pret niet drukken. De laatste keer dat we de show bezochten was in 2016 en ook Monster Jam gaat met zijn tijd mee. Zo kun je tijdens de show stemmen op je favoriete Monster truck. Hiermee heb je direct invloed op of jouw favoriete coureur wint. Erg leuk, want Chloé is Grave Digger met Tyler Manning als bestuurder. Ik ben voor Monster Mutt Dalmatian met Cynthia Gauthier en verder hebben we ook allebei een zwak voor El Toro Loco.

Waar Chloé vanaf het eerste begin meteen in de show zat, had Novan tijd nodig om te ontdooien. In eerste instantie vond hij het geluid te hard. Maar op schoot dicht tegen mij aan, vond hij het steeds leuker worden. En tegen het einde vond ook hij het leuk. Omdat het voor ons een thuiswedstrijd was, hoefden we na afloop niet meteen in alle haast naar onze auto te haasten. Een goede keuze, want vrijwel direct na afloop begonnen shovels het zand op te ruimen. Bovendien gaf dit ons ook nog de gelegenheid om dichtbij de coureurs te komen. Cynthia nam de tijd om met Chloe op de foto te gaan en een handtekening uit te delen. Tyler  zwaaide enthousiast naar Chloe. Al met al hebben we ontzettend genoten.

Monster Jam 2024

Monster-Mutt-Dalmation-themillennialmom

Monster Jam komt in 2024 terug naar Arnhem. Op zaterdag 11 mei & zondag 12 mei 2024 kan je opnieuw genieten in het  GelreDome in Arnhem.

  • Pit Party: 10.30 – 12.30 uur
  • Monster Jam: 14.00 – 16.00 uur

Kaarten in de voorverkoop koop je alvast hier.

Social Media.

Kan je geen genoeg krijgen en wil je Monster Jam blijven volgen? Dat kan want ze hebben natuurlijk ook verschillende  social media accounts:

  • Instagram: @MonsterJam
  • Facebook: /MonsterJam
  • TikTok: @MonsterJam

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]