Lifestyle Reviews

Review Seepje vloeibaar

1 augustus 2015
Vloeibaar-natuurlijke wasmiddel-Seepje-recensie Seepje vloeibaar-ervaring-met-Seepje Vloeibaar-GoodGirlsCompany

Wassen met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Het klinkt te mooi om waar te zijn. Maar dat is precies wat Seepje vloeibaar doet. Seepje is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. De schillen van de Sapindus mukorossi vrucht vormen de basis voor dit wasmiddel. Deze groeien aan bomen in het Himalayagebergte. Door het goede klimaat groeien de grootste vruchten in Nepal. Bovendien hebben deze ook de beste kwaliteit. Als de wasschillen gedroogd zijn, hebben ze de kracht om je was te reinigen. Wanneer ze in aanraking komen met water scheiden ze een natuurlijke zeep af: saponine. Deze natuurlijk zeep reinigt en werkt antibacterieel. Wij mochten een verpakking Seepje vloeibaar testen. Ben je benieuwd wat wij er van vinden? Lees dan snel verder.

Review Seepje Vloeibaar-natuurlijke wasmiddel-Seepje-review Seepje vloeibaar-ervaring-met-Seepje Vloeibaar-GoodGirlsCompany

De lokale Nepalese bevolking gebruikt ze al jaren. Hoogste tijd om dit geheim te delen vonden ondernemers Melvin Loggies en Jasper Gabriëlse. Zij haalden deze super schillen naar Nederland. Dit was de geboorte van Seepje: wasschillen om je was mee schoon te maken. Stop ze in een zakje en voeg ze toe aan je was. Zodra ze in contact komen met het water in je wasmachine…BAM ‘that is where the magic happens’. Voor de geur hoef je er alleen nog wat etherische oliën aan toe te voegen.

De reacties op Seepje waren lovend. Maar gemak dient de mens. Soms moet je goed gedrag een beetje extra stimuleren. Dus kwamen de heren met Seepje vloeibaar. Zelfde ingrediënten, zelfde waskracht maar je hoeft er geen geurige olie aan toe te voegen. Gewoon in een dopje gieten en dat in je wasmachine stoppen. Klaar! Een kind kan de was doen!

Seepje Vloeibaar
Seepje vloeibaar heb je in 2 verschillende varianten: voor witte en bonte was. Daarnaast kan je ook nog eens kiezen uit 2 verschillende geuren: Vers Geperste Lente en de Vrij En Blij geur. Toen we de verpakking kregen was het eerste wat Miss G. opmerkte “Mam,  je hebt een karton gekregen die wel erg lekker ruikt!” . De Vrij en blij geur ruikt inderdaad heel lekker fris.

Seepje Vloeibaar bestaat voor 70% uit dezelfde Seepje schillen. Natuurlijke stoffen die de waskracht bevorderen en een heerlijke geur aan de was geven, zorgen voor de andere 30% De kartonnen verpakking is recyclebaar waardoor je  70% bespaart in vergelijking met een plastic fles.

Natuurlijke huidverzorging dus ook natuurlijk wasmiddel

Zoals je weet, kies ik voor mijn kinderen bewust verzorgingsproducten van natuurlijke ingrediënten. De bekende reguliere merken laat ik links liggen omdat ik weet dat ze niet goed zijn voor de huid van mijn dochters. Maar wanneer het om mijn was gaat, heb ik daar eigenlijk nog nooit kritisch over nagedacht. Misschien komt dat ook wel omdat ik geen domestic goddess ben. Als ik niet aan de was hoef te denken, vind ik dat allang best. Toch wil dat niet zeggen dat ik geen was heb. Ik dacht dat ik wist wat wassen was, maar sinds de geboorte van Miss C. heeft wassen een hele nieuwe betekenis gekregen. Wonderlijk hoe het kleinste gezinslid voor de meeste was zorgt. Juist voor haar vind ik het belangrijk dat ze niet te veel  in aanraking komt met schadelijke stoffen.

Seepje Vloeibaar-natuurlijke wasmiddel-Seepje-review Seepje vloeibaar-ervaring-met-Seepje Vloeibaar-GoodGirlsCompany

Review Seepje Vloeibaar

Toen ik de mogelijkheid kreeg om Seepje Vloeibaar te testen, was ik erg nieuwsgierig. Echte merkvoorkeur heb ik niet, maar ik vind het wel fijn dat mijn wasmiddel werkt. Een nieuw wasmiddel bekijk ik dan toch wel even met argwaan. Bovendien zijn de wassen van Miss C. meteen een behoorlijke uitdaging. Hydrofiel luiers met spuugvlekken, rompers die tot op de rug vies zijn van de spuitluiers, spuugdoekjes en gewone babykleertjes. Dat alles ook nog eens in het wit. Erg besmettelijk maar ook moeilijk schoon te krijgen. Ik was benieuwd hoe Seepje Vloeibaar voor de witte was mijn witte was zou schoonmaken.

Ik heb Seepje Vloeibaar nu een aantal keer gebruikt en ben erg tevreden over het resultaat. Vieze rompertjes, spuugdoekjes, hydrofiele doeken? Ze worden schoon en de overige was wordt mooi schoon en heeft een subtiele frisse geur die verrassen lang blijft. En dat zonder wasverzachter.Ik vind het een prettig idee dat de was van mijn baby niet in aanraking komt met chemicaliën. Waardoor de kans op allergische reacties zo klein mogelijk is.

Kritisch als ik ben, was ik in eerste instantie natuurlijk op zoek of hij niet slechter schoon maakt dan mijn reguliere middel. Dit was toch een beetje een angst die ik had. Voornamelijk om dat ik er natuurlijk niet bekend ben met het wassen met wasschillen.  Je hebt toch altijd zoiets van dat wij het hier in het Westen wel weten hoe we was moeten schoonmaken. Als er dan een goed product uit een Derdewereldland komt, trek je toch even je wenkbrauwen op.

Recensie Seepje Vloeibaar-natuurlijke wasmiddel-Seepje-review Seepje vloeibaar-ervaring-met-Seepje Vloeibaar-GoodGirlsCompany

Beter dan gewone wasmiddel

Ik hoor je vragen: “Is Seepje vloeibaar nu beter dan een ‘gewoon’ wasmiddel?”. Ja in bepaald opzicht wel. Door de natuurlijk ingrediënten weet je dat het beter is. Voor zowel milieu als mens. Bij elke was weet je dat het natuur daardoor niet geschaad is en iemand in een Derde wereld land goed betaald krijgt. Het voelt heel goed om samen de wereld een beetje mooier te wassen. De wereld die we lenen van onze kinderen en graag mooi voor hen willen achterlaten.

Veel reguliere wasmiddelen proberen ook groen te zijn door je te adviseren om je was op lagere temperaturen te wassen. Daar moet ik altijd een beetje om lachen. Vroeger bestond er zoiets als kookwas, waarbij was op 90 graden in een ketel gekookt werd. Vooral die katoenen luiers. Tegenwoordig is het al een uitdaging om vieze babywas op 60 graden schoon te krijgen. Een lagere temperatuur vind ik vaak geen optie. Ook omdat je te maken hebt met bacteriën. Leuk dat het op 20 graden schoon wordt, hygiënisch vind ik het niet. Doordat de ingrediënten in Seepje Vloeibaar ook antibacterieel zijn, vind ik het veel meer een optie om op lagere temperaturen te wassen.

Waar koop je Seepje Vloeibaar?

In België bij:

  • Reply
    Sil
    18 februari 2017 at 13:26

    Lekker spul, makkelijk en heerlijk geurtje. Ik wrijf vlekken, oksels van de kleding etc voor het wassen eerst in met marseillezeep, misschien een tip?

    Seepje is ook ideaal voor wol en wolzijde (dan zeer weinig gebruiken, mag niet bij zijde eigenlijk). Mijn wolzijde shirts van Engel worden van klein beetje seepje heerlijk geurend en zacht.

    Ik maak normaal zelf wasmiddel voor delicate was, maar soms is gemak ook fijn!

  • Reply
    Ellen
    15 oktober 2016 at 22:58

    Mijn baby krijgt een huidreactie op de gangbare wasmiddelen vanwege de wasverzachter die er in is verwerkt.
    Nu was ik met Neutral.. ik vraag me af of Seepje een goede vervanger is?

    • Reply
      Josan
      16 oktober 2016 at 22:10

      Hallo Ellen, dat weet ik niet. Meestal reageren baby’s op parfum en detergents in wasmiddel. Maar dat als iets natuurlijk is, wil dat niet zeggen dat je geen allergische reacties kan krijgen. Ik ben bijvoorbeeld allergisch voor aardbeien. Ook heel natuurlijk, maar ik word er niet vrolijk van. Als je heel duidelijk hebt waarvoor je kind allergisch is dan kan je ook gericht gaan testen. Als je dat niet hebt, zou ik eerst 1 kledingstuk proberen en kijken of er een reactie optreedt.

  • Reply
    Marry
    22 juli 2016 at 23:54

    Vandaag een wasje gedraaid met gele en felgroene kinderkleding met Seepje….. resultaat: die kledingstukken die niet echt heel vies waren zijn schoon. De hele was ruikt een beetje naar niets of misschien een lichte dennengeur. Niet erg. Over het wasresultaat van de vuile kleding ben ik niet tevreden. Sokken waarmee op straat was gelopen zonder schoenen en die een beetje zwart waren zijn nu nog steeds een beetje zwart. Remsporen in een onderbroekje zijn er nog steeds en chocopasta op een geel shirt is er ook niet helemaal uit.

    • Reply
      Josan
      28 juli 2016 at 11:55

      Zo te lezen is mijn was minder smerig. In het geval van jouw was zou ik eerst toch Vanish gebruiken of Groene zeep.

  • Reply
    Anne-Sterre
    3 augustus 2015 at 15:01

    Ik ben hier zo benieuwd naar, lijkt me een fijn product. Mag van mij wel op meerdere plekken verkocht worden. Handig dat jij het mocht testen, goede review.

    • Reply
      Josan
      5 augustus 2015 at 11:14

      Dank je wel Anne-Sterre.

  • Reply
    Dina
    2 augustus 2015 at 08:59

    Oh wauw, wat een geweldige verpakking ook zeg. Ik ben heel erg benieuwd hiernaar!

    • Reply
      Josan
      5 augustus 2015 at 11:16

      Het is het proberen zeer waard

  • Reply
    Kim
    1 augustus 2015 at 21:00

    Wat leuk dat je dit mocht reviewen! Ik gebruik zelf alweer een halfjaar Seepje en ik kan echt niet meer zonder. Hoorde echter (na een review op AlleenPuur) dat enkele moeders het niet goed vonden. Daarom was ik erg benieuwd naar jouw mening. Leuk om te horen dat er ook mensen zijn met kinderen die wel enthousiast zijn 🙂

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

  • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie  staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe  #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly  #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
  • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
  • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos  en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders  #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
  • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays  #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst  #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
  • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
  • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement  #pregnancydiary #pregnant_world  #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy  #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
  • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween  #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
  • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall  #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
  • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
  • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
  • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!