Boeken Christendom Reviews

Review Prinses Emmelie en het Ontsnapte Paard

16 december 2015
Prinses Emmelie en het ontsnapte paard-Tanneke Dorgelo-GoodGirlsCompany

Via Ark Media ontvingen we het leuke kinderboekje Prinses Emmelie en het ontsnapte paard. Dit is het tweede boekje uit de driedelige boekenreeks Thuis bij de Koning. Eerder kon je op dit blog al over het eerste boek: Jij bent een prinses lezen.
Met dit tweede boekje levert schrijfster Tanneke Dorgelo weer een leuk prentenboekje af voor meisjes in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar. Benieuwd wat wij er verder nog van vonden? Lees dan snel verder.

Prinses Emmelie en het ontsnapte paard-GoodGirlsCompany-Tanneke Dorgelo

In het eerste deel maakten lezertjes al kennis met prinses Emmelie. Klein, maar met een groot hart. In dit deel laat ze het koninklijke paard ontsnappen. Niet expres, maar het gebeurt toch. Wat moet ze doen? Zal het paard nog terug keren? Hoe zal haar vader, de Koning reageren als hij hoort wat ze gedaan heeft? Het zijn grote vragen voor een klein meisje. Ze lost het probleem dan ook op zoals kinderen dat doen. Erg begrijpelijk maar ook herkenbaar voor ouders met jonge kinderen.

Prinses Emmelie en het ontsnapte paard-GoodGirlsCompany-boek review

Review Prinses Emmelie en het Ontsnapte Paard

Ik las het boek Prinses Emmelie en het Ontsnapte Paard samen met mijn 6 jarige dochter. Ook een klein meisje met een groot hart en levendige fantasie. Daardoor werkt ze zichzelf soms ook onbewust in de nesten. Juist voor haar is het belangrijk om een boekje als dit te lezen. Om te visualiseren welke keuzes je hebt als iets niet helemaal verloopt zoals je wilt. Ben je eerlijk? Ga je het uit de weg? Of jok je er over? Tegelijkertijd is het ook een kans om als ouder te reflecteren op je eigen gedrag. In het boekje reageert haar vader heel liefdevol. Niet veroordelend. Dit kan voor je kind ook een motivatie zijn om je in vertrouwen te nemen. Juist door de laagdrempelige manier waarop dit boekje grote thema’s als eerlijk zijn, leren vertrouwen en vergeving behandelt, maakt dit ook makkelijker bespreekbaar. Het kan als steuntje in de rug dienen voor alle ouders die het lastig vinden dit soort thema’s aan te snijden.

Prinses Emmelie en het ontsnapte paard

Naast dat ik het boekje aan haar kan voorlezen, kan mijn dochter het ook zelf lezen. 32 pagina’s afgewisseld met plaatjes is goed te doen voor haar. Ze is er even zoet mee, maar ook net weer niet zo lang dat haar aandacht afgeleid is.

Wil jij deze Kerst ook een mooi cadeau voor je prinsesje? Dan is dit boekje echte en aanrader.

Titel: Jij bent een prinses
Schrijver: Tanneke Dorgelo
Illustraties: Maaike van den Akker
Prijs: € 8,95
Uitvoering: Hardback, full colour
Formaat: 17 x 17 cm
Aantal pagina’s: 32 pag.

Wil je meer praktische tips voor je christelijke geloofsopvoeding? Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief Geloof & Kinderen.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]