Boeken Geloof Reviews

Review Prinses Emmelie en het Ontsnapte Paard

16 december 2015
Prinses Emmelie en het ontsnapte paard-Tanneke Dorgelo-GoodGirlsCompany

Via Ark Media ontvingen we het leuke kinderboekje Prinses Emmelie en het ontsnapte paard. Dit is het tweede boekje uit de driedelige boekenreeks Thuis bij de Koning. Eerder kon je op dit blog al over het eerste boek: Jij bent een prinses lezen.
Met dit tweede boekje levert schrijfster Tanneke Dorgelo weer een leuk prentenboekje af voor meisjes in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar. Benieuwd wat wij er verder nog van vonden? Lees dan snel verder.

Prinses Emmelie en het ontsnapte paard-GoodGirlsCompany-Tanneke Dorgelo

In het eerste deel maakten lezertjes al kennis met prinses Emmelie. Klein, maar met een groot hart. In dit deel laat ze het koninklijke paard ontsnappen. Niet expres, maar het gebeurt toch. Wat moet ze doen? Zal het paard nog terug keren? Hoe zal haar vader, de Koning reageren als hij hoort wat ze gedaan heeft? Het zijn grote vragen voor een klein meisje. Ze lost het probleem dan ook op zoals kinderen dat doen. Erg begrijpelijk maar ook herkenbaar voor ouders met jonge kinderen.

Prinses Emmelie en het ontsnapte paard-GoodGirlsCompany-boek review

Review Prinses Emmelie en het Ontsnapte Paard

Ik las het boek Prinses Emmelie en het Ontsnapte Paard samen met mijn 6 jarige dochter. Ook een klein meisje met een groot hart en levendige fantasie. Daardoor werkt ze zichzelf soms ook onbewust in de nesten. Juist voor haar is het belangrijk om een boekje als dit te lezen. Om te visualiseren welke keuzes je hebt als iets niet helemaal verloopt zoals je wilt. Ben je eerlijk? Ga je het uit de weg? Of jok je er over? Tegelijkertijd is het ook een kans om als ouder te reflecteren op je eigen gedrag. In het boekje reageert haar vader heel liefdevol. Niet veroordelend. Dit kan voor je kind ook een motivatie zijn om je in vertrouwen te nemen. Juist door de laagdrempelige manier waarop dit boekje grote thema’s als eerlijk zijn, leren vertrouwen en vergeving behandelt, maakt dit ook makkelijker bespreekbaar. Het kan als steuntje in de rug dienen voor alle ouders die het lastig vinden dit soort thema’s aan te snijden.

Prinses Emmelie en het ontsnapte paard

Naast dat ik het boekje aan haar kan voorlezen, kan mijn dochter het ook zelf lezen. 32 pagina’s afgewisseld met plaatjes is goed te doen voor haar. Ze is er even zoet mee, maar ook net weer niet zo lang dat haar aandacht afgeleid is.

Wil jij deze Kerst ook een mooi cadeau voor je prinsesje? Dan is dit boekje echte en aanrader.

Titel: Jij bent een prinses
Schrijver: Tanneke Dorgelo
Illustraties: Maaike van den Akker
Prijs: € 8,95
Uitvoering: Hardback, full colour
Formaat: 17 x 17 cm
Aantal pagina’s: 32 pag.

Wil je meer praktische tips voor je christelijke geloofsopvoeding? Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief Geloof & Kinderen.

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

  Dit zijn wij!