Bioscoop

Bioscoop | Pitch Perfect 2

15 mei 2015
Review Pitch Perfect 2-Recensie Pitch Perfect 2-Flashlight Jessie J-Filmrecensie-GoodGirlsCompany

Het succes van Pitch Perfect 1 is dus helemaal aan mij voorbij gegaan. Van horen zeggen, weet ik dat het een leuke film is. Maar behalve de Cup Song van Anna Kendrick heeft het merendeel van deze film mij nooit bereikt. Toch weerhield mij dat er niet van om gisteravond Pitch Perfect 2 te bekijken. Her en der had ik al diverse trailers gezien en het leek mij wel grappig. Een beetje Glee meets High School Musical en alle andere succesvolle tienerkomedies die je eind jaren 90 begin 2000 had. Benieuwd wat ik van deze film vond en of je deze film als stand alone kan kijken? Lees dan snel mijn review van Pitch Perfect 2.

Pitch perfect 2 is het vervolg op de gelijknamige succesfilm uit 2012. Het volgt het verhaal van de Barden Bella’s. Deze a-capella meidengroep werd 3 jaar op rij nationaal kampioen. Niks staat hen in de weg om het dit jaar weer goed te doen. Dat wil zeggen totdat een optreden voor de president totaal mis gaat.

Pitch perfect 2

Als je dacht dat Miley Cyrus halfnaakt op een sloopkogel gênant was, dan weet Pitch Perfect 2 daar nog net een schepje bovenop te doen. In de film scheurt het dikkerdje van de groep Fat Amy (Rebel Wilson) tijdens een trapeze act uit haar strakke pakje. En laat ze daar nou net niks onderaan hebben. Zowel president Obama als de rest van het publiek krijgt een sneak peek van haar down under. Deze openingsscène zet meteen de toon voor de film. Vanaf dat moment vallen de Bella’s in ongenade en worden de optredens overgenomen door een Duitse groep. Met de welbekend Deutsche pünktlichkeit zet Das Sound Machine acts neer waar de Bella’s alleen maar van kunnen dromen.

Review Pitch Perfect 2-GoodGirlsCompany-Recensie Pitch Perfect-Barden Bellas-Anna Kendrick-filmrecensie Pitch Perfect 2

Barden Bella’s met besognes

Toch zijn de Bella’s vastbesloten om de wereldkampioenschappen in Kopenhagen te winnen. Er is maar een klein probleempje: iedereen HAAT Amerika. Terwijl aanvoerder Chloe (Brittany Snow) alles op alles zet om dit doel te bereiken hebben de diverse groepsleden onderling ook zo hun eigen wensen, dromen en toekomstplannen.
Neem nu bijvoorbeeld Beca (Anna Kendrick), zij wil het gaan maken als muziekproducent. Daar werkt ze hard voor. Zonder dat de overige groepsleden het weten, loopt ze stiekem stage bij een bekend muziekproducer. Maar als hij haar vertelt dat ze de muziekwereld meer moet bieden dan haar mash ups, raakt ze ontmoedigd. Zal het Beca lukken om haar eigen geluid te vinden en daarmee te tonen wie ze is?

Sisterhood

Ook nieuwkomer Emily Junk-Hardon (Hailee Steinfeld) heeft zo haar problemen. Als dochter van een ex-Bella was het haar ultieme droom om ooit deel uit te maken van deze meidengroep. Denk aan gezellig samen zingen, veel plezier maken, en in pyjama met je sisterhood je diepste geheimen delen. Maar in de praktijk vindt ze er maar weinig aan als blijkt dat je ook veel tijd kwijt bent aan choreografie en zelfgeschreven nummers niet gewaardeerd worden. Zal het Emily lukken om trouw aan zichzelf te blijven en haar meerwaarde in de groep te bewijzen?

Tijdens Pitch Perfect 2 moest ik hartelijk lachen om verschillende scenes. Zo steelt Fat Amy de show. Lekker zelfverzekerd en zich totaal niks aantrekkend van andermans gevoelens doet deze meid waar ze zin in heeft. Toch blijkt uiteindelijk dat zij naast een grote mond ook maar een heel klein hartje heeft. Dat is maar goed ook want de scene waarin ze zich verzoent met haar vriendjes is naast episch symfonisch ook uiterst hilarisch.

Review Pitch Perfect 2

Natuurlijk zijn er ook puntjes van kritiek. Noem de humor flauw of dat Pitch Perfect 2 grossiert in stereotypen. Persoonlijk kan ik wel lachen om films die niet helemaal politiek-correct zijn. We denken allemaal in stereotypen. En laten we eerlijk zijn; je kijkt dit soort films niet omdat je een bijzonder intelligente verhaallijn vol gelaagde dialogen verwacht. Maar wat Pitch Perfect 2 het aan verhaal mist, maken de liedjes en de vlug op elkaar volgende muziekscène weer goed. Het jaren 90 hitje 1000 Miles in een mash up met Taylor Swift Never getting back together is uiterst catchy. En ook Beyoncé’s hit Girls dat op den over gaat in het liedje dat Emily schreef.

Pitch Perfect 1 leverde ons de hit Cup Song op. Zodra je de regels “ I got my ticket for the long way round. Two bottle of whiskey for the way. And I sure would like some sweet company And I’m leaving tomorrow, what do you say?” hoort, begin je haast automatisch mee te zingen en ritmisch te klappen. Ik  ben benieuwd of het liedje van Jessie J Flashlight voor Pitch Perfect 2 ons uiteindelijk ook een hit oplevert om de film mee te herbeleven. Het einde is in elk geval voldoende open om wanneer de bioscoopaantallen niet tegenvallen in de toekomst een Pitch Perfect 3 te maken.

 

Ook leuk om te lezen:

 • Reply
  Karen
  17 mei 2015 at 09:42

  Ik hou van dit soort films. Ik vind die actrices ook zoooo leuk!

  • Reply
   Josan
   17 mei 2015 at 18:56

   Ik kende ze nog niet maar heb nu zeker interesse in meer films met ze

 • Reply
  conchita
  15 mei 2015 at 21:44

  Ik vond deel 1 echt fantastisch. Je maakt mij erg enthousiast om deel twee ook snel te gaan kijken. Ik heb er nu al zin in.

 • Reply
  Judith
  15 mei 2015 at 20:10

  Ik vomd deel 1 zo leuk! En de hit word hier veelvuldig nog gedraaid door mijn dochter en ik. Lekker meedoen met de cups. Erg benieuwd naar deel 2! Klinkt humor weer:)

  • Reply
   Josan
   15 mei 2015 at 20:26

   Hij is echt grappig. Ben nu ook nieuwsgierig naar deel 1

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]