Christendom Films & Series kinderfilms en series

New Faith Network; christelijke streamingdienst en alternatief voor Netflix

18 april 2020
christelijke streamingdienst

TV kijken via een streamingdienst is razend populair. Met een aanbod aan diensten gespecialiseerd in arthouse, Disney of romantische films is er voor ieder wat wils. Ook als je christen bent en een bewuste keuze maakt in wat je wel of niet in huis haalt. Met de christelijke streamingdienst New Faith Network bekijk je christelijke series en films on demand. In deze blog vertel ik je er meer over onze ervaringen.

Ik was niet een van de snelsten met het afsluiten van een abonnement op Netflix. Maar inmiddels is het uit ons huishouden niet meer weg te denken. Net zoals miljoenen andere Nederlanders deel ik mijn Netflix account. Zo hebben al mijn kinderen een eigen profiel. Hierdoor kan ik goed de leeftijdsgrens van films en series bewaken.

Op mijn eigen account kan ik alles kijken wat ik wil. Maar ik heb een uitgesproken voorkeur waarop mijn streamingdienst mij dus ook telkens een aanbod doet. Tot mijn verbazing zag ik de serie Lucifer tussen mijn suggesties staan. Ook kon ik ternauwernood voorkomen dat een trailer van een enge gepromote film automatisch begon af te spelen in het bijzijn van mijn kinderen. Ik was er even klaar mee en zocht naar een alternatief. In elk geval voor de zomervakantie. Zo kwam ik bij New Faith Network uit. Inmiddels hebben wij daar alweer ruim 6 maanden een jaarabonnement op en bekijk ik samen met de tieners regelmatig een film of serie.

New Faith Network

Wat deze christelijke streamingdienst onderscheidt van een reguliere? Op New Faith Network zie je de beste christelijke films en series. Zonder vloeken en zonder naakt. Er zijn verschillende overdenkingen van bijvoorbeeld Orlando bottenbley, David de Vos, Wilkin van de Kamp. En worship muziekspecials met Gerald Troost, Kinga Ban, Dwight Dissels, Oslo Gospel Choir en Sela.

Met NFN plus kun je voor 5,95 euro per maand onbeperkt kijken. Doordat de eerste 14 dagen gratis zijn, Kan je meteen goed uitproberen of het bij je past. Wij kijken meestal via laptop maar met de app kan je ook via andere devices kijken zoals je mobiele telefoon.

Christelijke films

Filmliefhebber als ik ben, spreekt het voor zich dat ik zelf vooral films en series kijk. En dan met name de wat meer eigentijdse christelijke films met een goede sterrencast. Want dat het christelijk is, betekent voor mij niet dat ik dan maar akkoord ga met b-selectie.Goed acteerwerk en een goede verhaallijn blijven voor mij nog steeds een belangrijke factor. Gelukkig vind je op New Faith ook bekende christelijke films zoals The Resurrection of Gavin Stone, War Room, The Nativity Story, Heaven is for Real, The Passion, The 5th quarter en Facing the Giants.

Nu Kerst er aankomt, zijn er ook genoeg romantische kerstfilms om lekker in je eentje of met de hele familie te kijken. Zoals de Christmas Oranges en Christmas Grace.

Nostalgische familieseries

Wat ik leuk vind aan New Faith Network is dat ze ook een groot aanbod nostalgische familieseries uit mijn jeugd hebben. Zo kijk ik graag met mijn oudste dochter Grace graag naar Road to Avonlea. Een prairieserie die ik vroeger als kind al keek. Wat heb ik als kind genoten van de streken van Felix, Felicity, Sarah en Cecily. Sommige afleveringen en personages kan ik me nog heel goed herinneren. Ik vind het erg grappig om er met hedendaagse ogen naar te kijken. Te zien dat dit soort series eigenlijk tijdloos zijn. Mijn tiener er ook van geniet net zoals ik destijds deed.

Verbeterpunten

Ons proefabonnement op de christelijke streamingdienst hebben wij omgezet naar een jaarabonnement. Inmiddels kijken we alweer 5 maanden. Wekelijks kijken we wel een aantal afleveringen van een serie of films op New Faith Network. Ik ben dus erg tevreden, maar er zijn ook wel drie puntjes die de kijkervaring in de toekomst nog beter maken.

Aanbod

Ik merk dat we vooral op die momenten waarop we gewoon iets leuks willen kijken zonder enig idee wat, we vaker kiezen voor New Faith Network dan Netflix. Waarom? Omdat het aanbod wat beperkter is. Hierdoor ben je minder overdonderd door alle keuzemogelijkheden en verdoe je je tijd niet door eindeloos langs alle opties te scrollen. Het maakt kiezen makkelijker.

Aan de andere kant is dat beperkte aanbod ook de reden waarom ik New Faith Network als aanvulling op onze bestaande streamingdienst abonnementen zie. Ook al kan ik dan zelf moeilijk kiezen, ik houd er wel van om een brede keuze te hebben. Gelukkig komen er elke week wel weer nieuwe films en series bij waardoor het interessant is om regelmatig even te checken. In veel Nederlandse huishoudens zijn er meerdere abonnementen in omloop en binnen ons gezin is dat ook het geval.

Kinderfilms en series

Persoonlijk vind ik het aanbod van uitgesproken christelijke kinderseries op dit moment nog een beetje beperkt. Ik had wel wat meer verwacht van een christelijke streamingdienst, Er zijn wat Bijbelverhaaltjes voor de allerkleinsten waarin de bekendste Bijbelverhalen de revue passeren. Er is een serie over geloofshelden zoals Corrie ten Boom, William Booth en John Bunyan. Knetteren en knallen is leuk voor wat oudere kinderen omdat er op basis van Bijbelverhalen wetenschappelijke proefjes gedaan worden. Maar bekende kinderseries zoals Casper & Emma, Buurman en Buurman, Bob de Bouwer, Pipo de Clown, Pieter Konijn en Snuf de hond kan mijn kind ook best op een andere streamingdienst of op TV kijken.

De meerwaarde die New Faith Network dan vooral biedt, is dat het rond een periode zoals Halloween bijvoorbeeld geen speciale afleveringen heeft die over dit thema gaan. Zodat ik Chloé met een gerust hart naar haar kinderseries kan laten kijken zonder dat ze ongewild toch van alles meekrijgt.

Kunstmatige intelligentie

Netflix mag mij dan een aantal keer verkeerde suggesties hebben gegeven, toch vind ik dat systeem wel handig. Op die manier ontdekte ik vaak genoeg  ook andere films en series die mij konden aanspreken en ik ook daadwerkelijk leuk vond. Het maakt dat het dashboard van mijn account er anders uitziet dan die van vrienden, mijn kinderen of iemand anders met dezelfde streamingdienst.

Een dergelijk systeem van kunstmatige intelligentie en zoeksuggestie mis ik momenteel nog bij New Faith Network. Ik hoop dat dit in de toekomst nog komt. Door een film of serie als favoriet aan te merken, komt hij in elk geval op je voorkeurslijstje te staan.

Kende jij de christelijke streamingdienst New Faith Network al?

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?
Photo via freestocks

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]