Spelen

Review Nerf Rebelle Arrow Revolution Bow

6 november 2015
Review Nerf Rebelle Arrow Revolution Bow-Eravringen-GoodGirlsCompany

Samen met mijn oudste dochter testte ik de Nerf Rebelle Arrow Revolution Bow. De nieuwste aanwinst van Nerf Rebelle. Een speelgoedlijn voor stoere meisjes. Met rolmodellen zoals Katniss Everdeen uit de Hunger Games, lieten meisjes de afgelopen jaren al zien dat zij ook echt wel hun mannetje staan. Maar helaas moesten zij het in de afgelopen jaren met wapentuig  doen die onderdeed voor die van de jongens. Niet dat mijn dochters zich daar bewust van waren, maar schoolvriendjes konden haarfijn uitleggen waarom hun Nerf speelgoed minder leuk was. Zo konden die van jongens bijvoorbeeld meet bullets achter elkaar af schieten zonder tussendoor te laden. In een strijd om wie de heerser over het speeltuintje wordt, is dat best wel een dingetje. Maar met de Nerf Rebelle Arrow Revolution Bow trekt die ongelijkheid gelukkig recht.
De Nerf Rebelle Arrow Revolution Bow zit in een grote verpakking. Gelukkig is deze halfopen. Dit is niet alleen gedaan omdat het mooier oogt, maar ook omdat het papier bespaart. In de doos zijn de verschillende losse onderdelen met straps aan de doos vastgemaakt.

Wat zit er in de verpakking?

De halfopen verpakking van de Arrow Revolution Bow bevat een aantal verschillende onderdelen. Natuurlijk zijn er onderdelen die je nodig hebt om de boog in elkaar te zetten. Maar ook- ook niet geheel onbelangrijk- de pijlenhouder waarop je de zes bijgeleverde pijlen vastklikt.

 • 6 pijlen
 • boog ( in 2 delen die door middel van het koord bij elkaar gehouden worden)
 • pijlenhouder
 • handleiding

Hoe monteer je de Arrow Revolution Bow?

Wanner je deze boog voor je kind koopt, houdt er dan rekening mee dat hen jouw hulp nodig heeft bij het in elkaar zetten. Gelukkig is dat niet al te moeilijk. En mocht je er echt niet uitkomen? Er zit een handleiding in de verpakking. Deze kan je even rustig bestuderen voordat je aan de slag gaat. Hoewel het handvat stevig in elkaar klikt, is een kleine kruiskopschroevendraaier handig om het geheel goed vast te draaien.

In het filmpje vertellen wij je over wat wij van de boog vinden, maar zie je ook hoe ik hem uit de verpakking haal en in elkaar zet.

Klik hier als je de video niet kan zien.

Nerf Rebelle Arrow Revolution Bow

Nadat we de Arrow Revolution Bow in elkaar hadden gezet, was het tijd voor ene test. Volgens de verpakking haalt hij wel 27 meter. Een stoer staaltje kinderspeelgoed die niet geschikt is om binnen mee te schieten. Toch mocht mijn dochter hem wel eerst binnen testten. Vanaf haar entresol schoot ze een pijl naar beneden (natuurlijk gebeurde dit alles onder toeziend ook voor mij). Vervolgens was het tijd voor het echte werk. En buiten.

Het is niet moeilijk om met de Arrow Revolution Bow te schieten. Door de trekker over te halen, rolt er vanzelf een pijl uit de pijlenhouder in de schacht. Deze span je op het draad. Aan het eind van de pijl zit een inkeping waardoor je hem makkelijk op het touw kan spannen. Als je dochter door het vizier kijkt, de pijl naar zich toe haalt en op dan loslaat schiet de pijl naar voren. Het leuke is dat de pijlen ook echt een fluitend geluid maken wanneer ze langs je heen suizen.

Voordelen

 • makkelijk in elkaar te zetten
 • 6 pijlen afschieten zonder herladen
 • pijlen maken echt suizend actiegeluid
 • pijlen kunnen tot wel 27 meter komen
 • leuk speelgoed voor oudere kinderen

Nadeel

 • Hoewel schieten niet echt moeilijk is, moet je kind wel even oefenen voordat het pijlen 27 meter ver schiet.

Onze ervaringen met de Nerf Rebelle Arrow Revolution Bow

De Nerf Rebelle lijn vind ik erg leuk omdat het zich richt op meisjes in verschillende leeftijdscategorieën. Voor de kleintjes kan je beginnen met de Rocking Roses Mini blaster. Die zie je ook voorbij komen in de het filmpje bij Miss B wanneer ze op de entresol staat. Maar ze heeft ook een Secrets Ans Spies Secret Shot Blaster. Verpakt als handtasje tover je deze in een handomdraai om tot een wapen van formaat.

Mijn oudste dochter is 8 en persoonlijk vind ik dat best een lastige leeftijd. Toen ik zo oud was, speelde ik zoet met poppen. Maar aangezien kinderen tegenwoordig al vanaf 3 jaar met Barbies spelen, is het 5 jaar later niet echt meer interessant. Dat geldt ook voor mijn dochter. Als er geen schoolvriendinnetjes zijn laat ze zich nog wel eens door haar zusje strikken, maar anders niet. En dan kom je al snel op speelgoed waarbij schermpjes noodzakelijk zijn. “Spelletjes op jouw telefoon”, Tv Kijken, iets op een iPad of wat dan ook. Het is niet dat ik daar tegen ben, maar graag alles met mate. En soms vind ik dat ze zich maar gewoon moet vermaken met speelgoed waar geen elektronica bij aan te pas komt. Een Nerf Rebelle Arrow Revolution Bow zorgt er in elk geval voor dat mijn dochter wat vaker besluit om buiten te spelen.  Persoonlijk kan ik zoiets alleen maar toejuichen!

Ook leuk:

 • Reply
  Nicole Orriëns
  6 november 2015 at 11:04

  Dit lijkt me leuk speelgoed. Het doet me alleen wel een beetje denken aan de Walking Dead!

  • Reply
   Josan
   12 november 2015 at 21:33

   Okay, dat mogen mijn kinderen dus niet zien.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]