Babyspullen Moeder & Kind

Review Cheecky Chompers Neckerchew

13 januari 2016
Neckerchew-Cheeky Chompers Neckerchew-Review-GoodGirlsCompany-ervaringen Neckerchew

Toen mijn PR bureau vroeg of ik de Neckerchew wilde proberen, was ik meteen enthousiast. Dit product is namelijk een combinatie van een bijtring en het traditionele kwijlslabbetje. Met het grote voordeel dat het in verschillende modieuze tinten verkrijgbaar is.

Voorheen moest ik niet zoveel weten van slabbetjes. Overmatig kwijlen deden mijn andere dochters niet, dus gebruikte ik ze voornamelijk voor het (avond)eten. Om hun kleding schoon te houden. Om eerlijk te zijn vond ik zo’n lab stof om een babynek nu niet bepaald stylish verantwoord. Maar sinds de geboorte van Miss C ben ik om. Waarschijnlijk scheelt het ook wel dat de H&M tegenwoordig hele leuke kleine slabbetjes in hun collectie heeft. Dus in mijn enthousiasme kocht ik ze. Niks mis mee dacht ik zo.

Cheecky Chompers-Neckerchew-GoodGirlsCompany-alternatieve bijtring

Al vrij vlug vanaf haar geboorte begon Miss C te kwijlen. Volgens het kinderdagverblijf was dit een voorbode van het krijgen van tandjes. In eerste instantie kon ik dat niet geloven. Het kwijlen begon al met een week of 11. Bij mijn weten, krijgen baby’s pas na een half jaar tandjes. Maar inmiddels is ze 7 maanden en in haar onderkaak zitten toch echt 2 vlijmscherpe puntjes van tanden. Deze zaten er zonder al te veel drama. Gewoon opeens! Het enige wat ze doet is zo nu en dan flink kwijlen. Hoe modieus ik de H&M slabbetjes ook vind ze hebben letterlijk niet veel stof om het lijf. Hierdoor moet ik de regelmatig vervangen door een schone.

Cheeky Chompers-Neckerchew-GoodGirlsCompany- ervaringen alternatieve bijtring

Voordelen van de Neckerchew

Dat de Neckerchew van een dikkere stof gemaakt is dan de de slabbetjes van de H&M zie ik dan ook als een groot voordeel. Zo blijven haar T-shirtjes, jurkjes en andere bovenkleding tenminste droog. Dat scheelt een hoop wassen. Daarnaast zijn er nog een paar pluspunten die ik graag even wil benoemen:

 • slabbetje & bijtring in 1
 • dubbelzijdig te gebruiken
 • uitwasbaar
 • makkelijk te bevestigen
 • bijtring kan niet vallen
 • bijtring altijd bij de hand
 • modieus

Neckerchew-GoodGirlsCompany- ervaringen alternatieve bijtring

Review Cheeky Chompers Neckerchew

Toen ik de Neckerchew kreeg opgestuurd was ik naast enthousiast ook vooral nieuwsgierig. Vanuit mijn ervaring met kwijlslabbetjes zag ik heus wel de voordelen. Maar waar ik mij een beetje zorgen om maakte, was de veiligheid. Ergens had ik het idee dat zo’n slabbetje best lang moest zijn. Als het lang is, is het natuurlijk weer een stuk makkelijker voor kinderhandjes om er aan te trekken. Ergens vind ik het altijd wel spannend wanneer iets om het nekje van een baby moet.

Maar zodra ik de verpakking kreeg, zag ik dat mijn zorgen ongegrond waren. Het slabbetje is niet gek veel langer dan de bandana’s die ik wel eens bij andere kindertjes had gezien. Bovendien maak je hem ook niet vast met linten zoals dit bij sommige slabbetjes het geval is, maar met drukknoopjes. Toch houdt dochterlief genoeg speling om de Neckerchew ongestoord in haar mond te kunnen stoppen.

Ze heeft hem nu al weer enkele weken. Het is niet zo dat ze hem dagelijks op heeft hoor. Maar als ze hem om heeft, dan stopt ze rubberen uiteinde meteen in haar mondje en begint er enthousiast op te bijten. Echt verkoelende bijtringen hebben we nog niet nodig gehad. Momenteel volstaat dit en heeft ze er veel lol van. Doordat hij verkrijgbaar is in verschillende uitvoeringen, is het ook heel goed mogelijk om er een te vinden die bij de outfit van je baby past.

Review Neckerchew-Cheeky Chompers-GoodGirlsCompany- ervaringen alternatieve bijtring

Waar koop je de Neckerchew?

Je koopt de Neckerchew bij de volgende shops:

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product en affiliate links

 • Reply
  volgmama
  16 januari 2016 at 08:49

  Wat handig. Is het niet zwaar dat rubberstuk om het nekje? Zo ziet het er namelijk wel uit haha.

  • Reply
   Josan
   16 januari 2016 at 10:16

   Dat weet ik dus niet, want ik heb het zelf niet geprobeerd. Maar ze kan er prima mee over weg en het lijkt haar niet te deren.

 • Reply
  roryblokzijl
  14 januari 2016 at 12:48

  Superleuk èn handig (of ‘nifty’ in het Engels. Vind ik ook zo’n leuk woord. Ok, off topic een beetje). Ik wilde dat ze dat in de tijd hadden gehad dat mijn Milaatje nog klein was 🙂

  • Reply
   Josan
   14 januari 2016 at 21:52

   Ja, ze vinden tegenwoordig zulke handige dingen uit!

 • Reply
  poweredbyflowers
  13 januari 2016 at 22:51

  Love it! Briljant gewoon, wat ze niet uitvinden.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]