Babyspullen Moeder & Kind

Review Mum2Mum Dream Swaddle

5 augustus 2015
recensie Mum2Mum Dream Swaddle-ervaringen inbakerdoek-inbakerdoek kiezen-GoodGirlsCompany

De Mum2Mum Dream Swaddle is een van de sterksten in zijn soort. Ideaal dus voor ons nachtbrakertje Miss C. Via ikbenmama.nl kreeg ik er een opgestuurd die ik in de afgelopen 2 weken mocht testen. Benieuwd wat ik er van vind? Lees dan snel verder.

Mum2Mum Dream Swaddle-inbakeren-welke inbakerdoek is het beste-GoodGirlsCompany

De zekerheid dat ook zonder wiegdeken alles op zijn plek blijft

Al vlak na haar geboorte slaapt Miss C. ingebakerd. Ik ben er ooit mee begonnen omdat ik wilde weten of het een verschil uitmaakt in vergelijking met slaapjes zonder inbakerzakje. Dat doet het. Wanneer ze niet is ingebakerd maaien haar armpjes alle kanten op of krabt ze zichzelf in haar gezichtje. Ingebakerd zit er gewoon iets meer rust in dat lijfje. Daardoor krijgen wij ook meer rust.

Ervaring-met-Mum2Mum dream Swaddle-inbakeren-beste inbakerdoek

Ze ligt goed vast. Uitbreken is onmogelijk

Nieuwe had ik niet. Ik gebruikte gewoon de oude van Miss B. Die hadden toen ook goed gewerkt. Never change a winning team, toch? Wat goed was voor haar zus, zou nu ook vast wel goed zijn dacht ik nuchter. Maar Miss C. is een verhaal apart. Wurmt ze haar armpjes er aan de bovenkant niet uit, dan trapt ze hem aan de onderkant wel open. Om het gewurm aan de bovenkant te voorkomen, moet ze minimaal een T-shirtje aan hebben. Maar tijdens warme zomernachten of warm weer overdag is dat ook weer niet prettig. Meestal haalde ik een heel boos, verhit meisje uit haar wieg dat te kort geslapen had. Na een paar slaappogingen waarbij ze zichzelf had wakker gemaakt wilde ze het ook niet meer proberen om zich aan de slaap over te geven.

Hoe werkt Mum2Mum Dream Swaddle-review inbakerdoek-ervaringen inbakerdoek-GoodGirlsCompany

Door de ritssluiting kunnen armpjes er niet bij de halsopening uit

Hoe werkt de Mum2Mum Dream Swaddle?
Na een aantal nachten slecht slapen en zeer korte slaapjes overdag was ik ten einde raad. Er MOEST een nieuwe inbakerzak komen. Alleen welke? Er zijn zoveel verschillende merken. In eerste instantie dacht ik aan een Puckababy. Op de website van Ikbenmama hebben ze veel inbakerdoeken. Kant en klare, gewone inbakerdoeken, inbakerzakken en zelfs Sleepy Wings (Judith bedankt voor de tip). Uit zo’n ruim aanbod was het lastig kiezen. Bovendien wist ik niet zeker of ik er nu eentje moest kopen op basis van haar lengte of haar gewicht.

Gelukkig kwamen daar de experts van Ikbenmama.nl om de hoek kijken. Ik legde hen mijn probleem uit en ze kwamen meteen met de oplossing: de Mum2Mum Dream Swaddle. Hun sterkste inbakerzak. Maar super eenvoudig in gebruik. Qua uiterlijk leek hij een beetje op mijn oude inbakerzak. Ik was dus enigszins sceptisch want ik wist: daar is mijn dochter zo uit.

Inbakerzak voor baby in de zomer-inbakeren-Mum2Mum Dream swaddles-onrustige baby

Super makkelijk in gebruik

Maar de Mum2Mum Dream Swaddle inbakerzak heeft iets extra’s ontdekte ik toen ik de gebruiksaanwijzing doornam. Het bestaat eigenlijk uit een 3-stappen systeem.

 1. Je legt je kindje in de doek en maakt haar armpjes vast met de binnen vleugels. Deze vouw je onder het ruggetje. Door het gewicht van je kindje worden de armpjes op hun plaats gehouden.
 2. De beentjes en rest van het lijfje blijven op zijn plaats doordat je het zakje met de rits sluit. Er zitten twee ritsen aan bevestigd. Heb je je kindje net helemaal vastgelegd en moet het toch een schone luier? Dan maak je de onderste rits open. De opening is dan groot genoeg om de luier te verwisselen, terwijl de rest gewoon vast blijft liggen.
 3. Vervolgens vouw je de buitenvleugels over je kindjes lichaam heen en maak je ze vast met het klittenband.
Mum2Mum Dream swaddle-inbakerdoeken-inbakerzak-inbakeren baby

Het lichaamsgewicht houdt de armpjes in de binnenvleugels op zijn plek

Ervaringen met de Mum2Mum Dream Swaddle

Het zijn drie simpele stappen waardoor je kindje vastligt. Met vast bedoel ik dus ook gewoon echt goed vast. Kleine handjes die via de halsopening toch naar buiten piepen terwijl ik nietsvermoedend lag te slapen? Dat is verleden tijd. Ik word niet meer wakker van een baby die is losgebroken maar weet dat wanneer ze mij nu wekt ze honger heeft.

De Mum2Mum Dream Swaddle combineert het gemak van een inbakerzak met de geborgenheid van een doek. Maar in tegenstelling tot bij een doek, hoef je geen vouw technieken te kennen.

Inbakerzak voor in de zomer-inbakeren-Mum2Mum Dream swaddles-onrustige baby

Door het gaas blijft je kindje heerlijk koel

Ook is hij super geschikt voor warme zomernachten of wanneer je op vakantie gaat naar een warm land. Door het gaas bij voeteneind en lijfje blijft Miss C heerlijk droog en koel. Ik vind het  erg prettig dat ik nu geen verhit en bezweet kindje uit haar wiegje moet halen. En als het echt warm is? Dan slaapt ze zonder dekentje. Ik weet dat ze het extra gewicht van een deken niet meer nodig heeft om haar inbakerzak op zijn plek te houden of zich geborgen te voelen. Bovendien kan ze zelfs zo in haar luiertje in de Mum2Mum Dream Swaddle slapen. Iets wat ik bij mijn andere inbakerzakken niet eens hoef te proberen. Dan had mijn dochter teveel speling en wist ik dat we sowieso een onrustige nacht tegemoet gingen. Inmiddels gebruiken wij de inbakerdoek nu al ruim 2 weken. Met veel tevredenheid. Ik ben ook erg blij met de service en gedegen kennis van Ikbenmama.nl.

Mum2Mum Dream Swaddle-baby inbakeren-slapen onrustige baby-GoodGirlsCompany

Lekker uitgeslapen is knuffelen met je grote zus een stuk fijner

Nog een groot pluspunt vind ik het gebruiksgemak. Zowel ik als mijn man kunnen haar nu allebei goed vastleggen. Maar dat geldt ook voor de oppas. Of voor de leidsters van de kinderopvang waar ze midden deze maand naar toe gaat. Ik vind het een prettige gedachte dat deze inbakerzak gebruiksvriendelijk is dat waar ze ook slaapt, maaiende armpjes weerhouden haar in elk geval niet van slapen.Button voor samenwerking

 • Reply
  Saskia
  9 augustus 2015 at 08:25

  Dit artikel komt als geroepen. Onze dochter slaapt ook vreselijk onrustig en ik was hiervoor al aan het rondkijken. Ik mis alleen de prijs, maar ik ga even een kijkje nemen op de website 🙂

  • Reply
   Josan
   9 augustus 2015 at 09:43

   De Small is 29,95

 • Reply
  Judith
  6 augustus 2015 at 09:02

  Interessant artikel, het lijkt me zo een fijn product! Prachtige foto’s weer van je dochters. X, Judith

  • Reply
   Josan
   6 augustus 2015 at 22:05

   Dank je Judith. Ja ik moest echt even iets hebben. Slaap is toch wel erg belangrijk 🙂

 • Reply
  Elisabeth
  5 augustus 2015 at 12:10

  Wat handig zeg, dat gaas! Mijn zoontje is in november geboren dus wij hadden er geen last van dat hij oververhit raakte. Wij gebruikten de swaddleMe, die voldeed voor hem dus prima. Ik ga deze zeker onthouden voor een volgend kindje (ik hoop dat die er komt en in de lente geboren wordt 😀 )

  • Reply
   Josan
   6 augustus 2015 at 22:05

   Ik had ook een swaddle me bij mijn andere dochter. Een fijne doek. Maar helaas werkte dat niet bij Mini Houdini. Die bleef net zo lang trappen aan de onderkant totdat haar beentje los waren. en daarna begon ze haar armpjes naar boven te werken.

 • Reply
  lin mommysworld
  5 augustus 2015 at 10:01

  Wat een handige zeg! Ik moet zeggen hier zijn er bij beide kindjes heel wat doorheen gegaan en pas na een stuk of 6 hadden we er een die goed werkte! Nou komt er ooit toch nog een baby onthoud ik deze 😉

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]