Babyspullen

Maxi Cosi AxissFix Plus, de ideale autostoel voor baby en dreumes

30 januari 2017
review-Maxi-Cosi-AxissFix-Plus-GoodGirlsCompany

Volgens de beschikbare informatie zijn i-size autostoeltjes een stuk makkelijker te monteren. Ik nam de proef op de som door zelf de Maxi Cosi AxissFix Plus te installeren. Benieuwd of mij dat zonder mannelijke hulp lukte en wat ik van dit autostoeltje vindt? Je leest het in deze complete review.

Meestal schrijf ik reviews op basis van mijn eigen persoonlijke ervaringen. Maar toen ik de Maxi Cosi AxissFix Plus kreeg opgestuurd, wilde ik ook graag van jullie weten wat jullie vragen zijn.

review-Maxi-Cosi-AxissFix-Plus-tegen-rijrichting-GoodGirlsCompany

Met rij richting mee

Maxi Cosi AxissFix Plus

De Maxi Cosi AxissFix Plus is een autostoel die je kan gebruiken van 0 tot 4 jaar. Het combineert autostoel groep 0 en groep 1. Sjouwen met een autodraagstoeltje waar je baby met 10 maanden is uit gegroeid, is niet meer nodig. Deze gebruik je namelijk vanaf geboorte tot aan dat je kind naar groep 1 gaat. Doordat het twee categorieën combineert, bespaar je geld. Een leuke bijkomstigheid, want een baby is duur genoeg. Bovendien ken je vast wel de ellende dat wanneer je een autostoel voor een peuter hebt, je daar geen dreumes mee vervoeren kan. Nu is het een kwestie van even het kussen terugplaatsen en je kan hem gebruiken voor baby en peuter. Maar doordat je deze autostoel met Isofix in je auto vastmaakt, moet je er wel rekening mee houden dat je hem dus niet zoals bij de vertrouwde Maxi Cosi Cabrio of Citi met adapters op het onderstel van een kinderwagen kan monteren. Toch vind ik dat niet het einde van de wereld. Deskundige komen er juist steeds meer van op terug hoe ongezond het voor de ontwikkeling van een baby is om uren achtereen in een autodraagstoeltje te liggen.

Monteren Maxi Cosi AxissFix Plus

Tot zover de theorie. Of een dergelijk autostoeltje handig is, moet de praktijk natuurlijk uitwijzen en die begint bij de installatie. Volgens alle informatie die ik over Isofix gelezen had, maakt dit het monteren een stuk makkelijker. Hoe makkelijk? Nou binnen 7 minuten (en zonder mannelijke hulp) stond de autostoel stevig vastgemaakt op de achterbank.

Maxi-Cosi-AxissFix-Plus-i-Size-Autostoel

Aan de onderkant zitten twee gele connectoren. Deze kun je door een simpele beweging in- en uitschuiven waardoor ze zonder al te veel moeite vastgrijpen in de Isofix verankeringspunten die in de achterkant van de zitting zitten. Als de knop groen kleurt, zitten ze goed.

top tether-Maxi-Cosi-AxissFix-Plus-GoodGirlsCompany

Indicator van top tether. Deze bevestigingsgordel loopt tussen hoofdsteun door.

De Maxi Cosi AxissFix Plus heeft ook nog een top tether. Dit is een extra bevestigingsgordel die helpt om de bovenkant van het autostoeltjes vast te zetten. Bij een frontale botsing voorkomt het dat het zitje voorover kiepert. De top tether moet je aan de bodem van de auto vastmaken. Op de website heeft Maxi Cosi een overzicht met verschillende automerken. Zo kun je bij aanschaf van de auto of de Maxi Cosi AxissFix Plus al rekening houden met of deze geschikt is. Daarnaast staat er in het overzicht ook waar je de top tether zou moeten bevestigen.

#onderwegmetmaxicosi

Wij hebben een Opel Zafira. Volgens de beschrijving zou de top tether vlak achter de eerste rij zitplaatsen in de auto vastgemaakt moeten worden. Alleen kon ik niet meteen wijs worden waar. Linda heeft precies dezelfde stoel en autotype en was zo vriendelijk om te delen waar zij hem vastgemaakt had. Bij de achterklep. Dat had in principe gekund. Maar ik voorzag wel problemen wanneer ik de tweede rij stoelen zou uittrekken. Dus nadat ik op mijn kop in de auto (hallo buren) had gehangen, en zo eens goed de bodemplaat achter de eerste bank had bestudeerd, zag ik een mogelijkheid om hem daar te bevestigen. Even aan het touw trekken en tadaa…ook de indicator van de top tether kleurde groen wat betekent dat hij stevig genoeg is vastgemaakt. De hele montage was een fluitje van een cent. Nog nooit is het zo makkelijk geweest.

Maxi-Cosi-AxissFix-Plus-Nomad-Green-GoodGirlsCompany

Door aan grijze knop met witte pijl te trekken, draai je de stoel.

Wat maakt deze autostoel ideaal?

Als je al niet enthousiast wordt van het gemak waarmee je hem monteert, dan heeft de Maxi Cosi AxissFix Plus nog wel wat andere eigenschappen om je mee over de streep te trekken. Zo kan hij 360 graden draaien. Ik kan de stoel dus een kwart slag draaien op de rij richting en daardoor mijn dreumes er recht in zetten. Zonder dat ik mijzelf in een bocht hoef te wringen of het portier heel wijd open hoef te doen omdat ik er anders zelf niet tussen pas.

Maxi Cosi AxissFix Plus i-Size Nomad Green Autostoel

Autostoel staat 90 graden haaks op de rijrichting zodat je makkelijk je kind erin kan zetten.

Maxi-Cosi-AxissFix-Plus-tegen-rijrichting-GoodGirlsCompany

Tegen de rijrichting in

Als je net zoals ik een MPV hebt, is je gezinsauto vaak al wat groter dan gemiddeld. Parkeerplaatsen zijn daar vaak al niet op ingericht. Grote kans dat je vlak op een andere auto staat en de autodeur amper kan openen. Laat staan dat je er zelf tussen past om je baby/dreumes goed vast te maken. Dat gezweet en gedraai is verleden tijd. Bovendien heb je dan vaak ook meer dan één autostoel op de achterbank staan. De Maxi Cosi AxissFix Plus is best zwaar om te tillen, maar het is wel een heel compact autostoeltje waardoor hij makkelijk naast een zitverhoger past of op de achterbank in een kleine compacte stadsauto. Zit je kind vast, dan trek ik aan de hendel onderin en draait zij naar een positie tegen de rijrichting in. Hiervoor hoef je de stoel niet uit de auto te halen en verandert er ook niks aan de stevigheid waarmee je hem bevestigd hebt.

Tot 15 maanden achterstevoren?

Bovenstaand zie je de zitpositie van kinderen tot 15 maanden. Mijn dochter is inmiddels 21 maanden en 80 cm en zou in principe ook met de rijrichting mee vervoerd mogen worden. Hiervoor moet ik aan de onderkant een schuif verzetten. Doe je dit dan kan je de stoel nadat je je kind geïnstalleerd hebt, naar voren draaien. Verder zitten er verschillende zit- en slaapstanden op. Heeft de autostoel gordelhouders zodat je altijd snel #onderwegmetmaxicosi bent. En kan je de hoofdsteun makkelijk aanpassen aan de lengte van je kind. Tot nu toe is het instellen van de lengte van de gordels een piece of cake.

Wat het wassen van de bekleding betreft, daar heb ik nog geen ervaring mee. Hij is nog niet vies. Bovendien ben ik wel het soort moeder die op den duur met zomer- en winterhoezen gaat werken. Dat vind ik zelf frisser.

Overzicht voordelen:

 • Door Isofix makkelijk te installeren
 • Handige indicatoren die aangeven of hij stevig genoeg bevestigd is
 • Geschikt voor grote leeftijdscategorie (baby en dreumes)
 • Bespaart geld door samenvoegen van 2 groepen autostoelen
 • Voorwaarts als achterwaarts te gebruiken
 • Draait mee zodat jij niet hoeft te draaien
 • Compacte autostoel
 • Gordelhouders
 • Hoge zitting

Nadelen:

 • past niet op onderstel kinderwagen

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]