Opvoeding Spelen

Review Langmuts is een held

9 juli 2015
Langmuts is een held-GoodGirlsCompany-Josina Intrabartolo-Scrivio Media

Tijdens de Ouders Natuurlijk Beurs kocht ik het boekje Langmuts is een held. Dit boekje voor kinderen, behandelt op een aansprekende manier het onderwerp hoogsensitiviteit. Ik kocht het boekje heel bewust voor Miss B. Ze is een van de jongste en kleinste kinderen in haar klas. Daarom vindt ze het soms lastig om met de oudere kinderen mee te komen.  Aan de ene kant wil ze graag net zo groot zijn. Maar aan de andere kant loopt ze daardoor soms ook erg op haar tenen. Zoals het kinderen eigen is, weet ze dat best goed te camoufleren. Maar als moeder prik ik daar toch doorheen.

Ik weet niet zeker of ze hooggevoelig is. Wel dat ze wat aanmoediging kan gebruiken. Dat het okay is om bang te zijn. Of anders te zijn dan de rest van de kinderen in haar klas. Haar tijd komt (nog) wel. Ooit zal ze ontdekken wat haar anders maakt, is juist wat haar kracht is. Deze boodschap vind je ook terug in het boek Langmuts is een held.

Langmuts is een held-hooggevoeligheid bij kinderen-hoogsensitieve kinderen-GoodGirlsCompany

kleurrijke plaatjes

Langmuts is een kaboutertje. Zo’n vriendelijke klein mensje met een rode puntmuts die in een paddenstoel woont. In veel opzichten is hij net zoals de andere kabouters. Hij houdt van bloemen, tekeningen maken, grapjes maken, zijn vader moeder en zusje. Maar er zijn ook dingen waarin hij anders is dan de andere kabouters. Zo houdt hij niet van harde muziek. Ook in bomen klimmen en bij opa of oma logeren vindt hij een beetje té spannend. Daar is hij best een beetje verdrietig om. Andere kabouters durven namelijk voor meer. Al snel is zijn naam niet kabouter Langmuts maar Kabouter Bangmuts.

Langmuts is een held-kabouter Langmuts-GooGirlsCompany

Langmuts heeft een goede oplossing bedacht

Kabouter Langmuts of Kabouter Bangmuts

Zijn vriendje kleine Uil helpt  hem om in te zien waarom hij speciaal is. De andere kabouters hebben dezelfde emoties. Maar Kabouter Langmuts vindt alles enger omdat alles ook een beetje enger voor hem is. Hij hoort, ruikt, ziet, en voelt veel meer dan de andere kabouters. Bovendien denkt hij er ook veel dieper over na.
Door op een creatieve manier zijn zintuigen uit te schakelen, denkt Langmuts dat het beter zal gaan. Maar als zich dan een bedreigende situatie voordoet ontdekt hij al snel dat het best handig is om net ietsje meer te zien, horen en voelen dan anderen.

Kabouter Langmuts vindt alles enger omdat alles ook een beetje enger voor hem is.

Langmuts is een held-GoodGirlsCompany-ScrivoMedia-boeken over hooggevoeligheid

Hoera! Langmuts is een held

Review Langmuts is een held

De kracht van het boek Langmuts is een held, zit hem in dat het  meteen heel duidelijk uitlegt wat hooggevoeligheid is. Voor volwassenen is dit al lastig, laat staan dat je dit op kinderniveau moet verduidelijken. Ik vind het positief dat het de kracht van deze eigenschap weet te belichten. Er zitten ook voordelen aan de wereld zo intensief te beleven. Tegelijkertijd laat het ook zien dat Langmuts niet anders is. Hij beleeft alles net zoals de anderen, alleen iets heftiger. Een verfrissende boodschap in een maatschappij waarin we iets wat anders is, graag etiketteren, labelen of in een hokje stoppen.

Langmuts is een held is een uitgave van Scrivo Media waarvan ik eerder het Smoeltjes Schrift besprak.

Titel: Langmuts is een held
Schrijver: Josina Intrabartolo
Illustraties: Dinie de Zeeuw
Prijs: € 12,95
Leeftijd: 4 t/m 8 jaar
Uitvoering:    Hardback, full colour
Aantal pagina’s:       32 pag.

  • Reply
    Malou
    9 juli 2015 at 09:52

    Klinkt als een leuk boek!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]