Films & Series kinderfilms en series Reviews

Review Ferdinand de stier

28 december 2017
ferdinand de stier-GoodGirlsCompany

In de bioscoop een kinderfilm kijken is een van onze favoriete kersttradities. Ik had mijn dochters al weken geleden beloofd dat we in de kerstvakantie naar de film Ferdinand zouden gaan. En dat gebeurde.

Ferdinand is een hartverwarmende familiefilm over een stier die anders is. Maar hoe jong hij ook is, de keuze maakt om zichzelf te zijn. En daarmee het leven van de dieren om zich heen op ingrijpende wijze verandert.

Nina_en_Ferdinand_GoodGirlsCompany

Ferdinand

Het verhaal begint als Ferdinand nog maar een klein stiertje is. Door zijn zachtmoedige karakter, houdt hij niet van vechten. Liever verzorgt hij zijn vriendje. Een bloempje die hij elke dag water geeft en met veel liefde verzorgt. Samen met de anderen kalfjes Valiente, Bones, Guapo ziet hij hoe zijn eigen vader Raf het gevecht wint en door de matador gekozen wordt om in de arena in Madrid te vechten. Een eer. Tenminste dat is wat alle achtergebleven dieren denken.

Maar als zijn vader na een tijd nog steeds niet terug is, besluit Ferdinand te ontsnappen. Hierdoor komt hij uiteindelijk bij Nina terecht. Een meisjes met een groot hart die Ferdinand met veel liefde verzorgt. En een plek geeft in een bloemenwei waar hij een prachtig uitzicht over de vallei heeft en onder zijn boom kan zitten. We zien Ferdinand groeien en groter worden. Maar dat beïnvloedt zijn karakter niet. Als hij de fout maakt om toch naar het bloemenfeest te gaan wordt hij gevangen genomen. Zo belandt hij weer op de plek waar hij opgroeide.

Race tegen de klok

Inmiddels zijn Valiente, Bones en Guapo geen kalfjes meer. En hebben ze gezelschap van Maquina, Angus en de kalmeergeit Lupe. Vooral laatsgenoemde blijkt zo gek als een deur wat voor veel hilarische momenten zorgt. Op een dag komt El Primero (de beroemde matador) een stier uitzoeken voor zijn laatste gevecht. Alle stieren bakken er niks van en Guapo wordt afgevoerd na het slachthuis. Want zo is de wereld voor een stier: je vecht of je wordt gehakt. Maar Ferdinand houdt vol dat het zo niet hoeft te gaan. Er is een wereld is waar je jezelf kan zijn en je eigen keuzes maakt. Waar je wordt opgevoed met liefde. Tijd voor alle dieren om te ontsnappen.

Wat volgt is een hilarische vluchttocht. Zal het Ferdinand lukken om weer bij Nina te komen en de dans in de arena te ontspringen?

review Ferdinand_valiente

Review Ferdinand

De film duurt 108 minuten en in de versie waarin wij hem zagen had hij een pauze. Officieel is hij vanaf 6 jaar maar mijn tweejarige dochter kon hem goed volgen. Ze vond hem niet eng. Maar misschien komt dat ook wel omdat ze nog net alles begrijpt. Maar over het algemeen is de film niet eng. Hij is erg vermakelijk waardoor er regelmatig momenten zijn waarop je moet lachen. Ferdinand heeft een belangrijke levensles en uiteindelijk een happy ending. Meer verwacht ik als moeder niet van een kinderfilm.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]