Geloof Moeder & Kind Opvoeding Reviews Spelen

Review Jij bent een prinses

30 juni 2015
recensie-Jij bent een prinses-GoodGirlsCompany-christelijke kinderboeken-Tanneke Dorgelo-christelijke prinsessenboeken-voorleesboeken voor meisjes

Jij bent een prinses is het nieuwste boek van Tanneke Dorgelo. Het is het eerste boek uit de driedelige serie Thuis bij de Koning. In het boek spelen drie prinsesjes de hoofdrol. Felicia, Rizpah en Emmelie. De drie meisjes zijn de dochters van de koning.’s Avonds verrast hun vader ze. Als ze naar bed gaan, vinden ze daar een verrassing onder het kussen: een uitnodiging. Hierin staat te lezen dat er een feest is voor de koning. De prinsesjes mogen hun mooiste kleding dragen en hun vader verrassen met iets wat ze goed kunnen. Maar als ze een boek vinden waarin staat hoe echte prinsessen eruit zien, beginnen ze aan zichzelf te twijfelen. Zelf lijken ze hier namelijk niet op. Zal het de meisjes lukken om hun eigen talenten op waarde te schatten? Of zullen ze zich anders voordoen dan ze zijn? Lees in dit blog wat ik en mijn dochters van Jij bent een prinses vonden.

Recensie jij bent een Prinses

Jij bent een prinses heeft een bijpassend stickervel

Jij bent een prinses is een lief voorleesboekje voor meisjes in de leeftijd van 4 tot en met 8 jaar. Het boekje maakt deel uit van een serie van drie boeken en wordt geleverd met een stickervel. Dit laatste tot grote vreugde van mijn dochters Miss G. (8 jaar) en Miss B. ( 6 jaar). Samen lazen we het boekje.

Als moeder ben ik een groot fan van prinsessen die, naast dat ze er leuk uitzien, ook karakter hebben.

Geen verwende prinsesjes

Net zoals veel meisjes van hun leeftijd zitten mijn dochters in de prinsessenfase. Miss G. is er bijna uit. Maar miss B. kan er nog erg van genieten. Ze houdt ervan zich mooi aan te kleden en dan het middelpunt te zijn van alle aandacht. Hoofdrolspelers Felicia, Rizpah en Emmelie spreken dan ook erg tot haar verbeelding.

Recensie Jij bent een Prinses-GoodGirlsCompany-Tanneke Dorgelo

Als moeder ben ik een groot fan van prinsessen die, naast dat ze er leuk uitzien, ook karakter hebben. Terwijl mijn dochters worden aangesproken door het verhaal, kan ik de diversiteit van de prinsesjes erg waarderen. Geen verwende prinsesjes die alles hebben wat hun hartje begeert. Maar meisjes die net zoals ieder ander kind ook onzekerheden en twijfels kennen. Ik vind het leuk om te zien dat ze naast verschillende haarkleuren ook verschillende karakters en talenten hebben. Felicia is het prinsesje met rood haar en leuke sproetjes. Ze kan prachtig viool spelen. Rizpah een prinsesje met donker kort krullend haar. Ze is een lolbroek die iedereen laat lachen. Emmelie is het blonde prinsesje. Klein van stuk, met een groot hart en geweldige bakkwaliteiten.

Recensie jij bent een prinses-Ark Media-Tanneke Dorgelo-GoodGirlsCompany-prinsessenboeken

Review Jij bent een prinses

Mijn dochters kunnen allebei zelf goed lezen, maar ze vinden het altijd erg leuk als ik ze voor het slapen gaan een verhaaltje voorlees. Daar gaan ze dan echt voor zitten. Jij bent een prinses bevat 32 pagina’s. Omdat elke pagina naast tekst ook een plaatje heeft, is het verhaal niet te lang. Als bedtijd-verhaaltje heeft het een goede lengte. Bovendien prikkelt het de kinderlijke nieuwsgierigheid. Ze willen weten wat er op het plaatje op de volgende bladzijde staat.

recensie Jij bent een prinses-GoodGirlsCompany-christelijke kinderboeken-Tanneke Dorgelo-christelijke prinsessenboeken-voorleesboeken voor meisjes

Miss G: “Ik vind Felicia het leukst omdat zij net zoals ik viool speelt.”

review Jij bent een prinses-GoodGirlsCompany-christelijke kinderboeken-Tanneke Dorgelo-christelijke prinsessenboeken-voorleesboeken voor meisjes

Miss B: “Ik heb kort haar net zoals Rizpah, maar eigenlijk maakt dat helemaal niet uit.”

Doordat de prinsesjes onderling zo verschillend zijn, werden mijn dochters er ook allebei door aangesproken. Mijn oudste dochter speelt viool net zoals Felicia. De jongste is een wildebrasje en een echte lolbroek. Zij kon dan ook erg lachen om de capriolen van Rizpah.

recensie Jij bent een prinses-GoodGirlsCompany-Tanneke Dorgelo-christelijke prinsessenboeken-voorleesboeken voor meisjes

Leuk om voor te lezen maar ook om zelf te lezen.

Mooi aan het boek vind ik ook dat de meisjes onderling elkaars verschillende talenten weten te benoemen en waarderen. De een is niet beter dan de ander. Ook de koning zelf benoemt heel specifiek wat hij waardeert in zijn dochter. Zo wordt het gevoel bevestigd dat je mag zijn zoals je bent. En ik vind het leuk dat de prinsessen namen hebben die bij hun karakter passen.

Recensie jij bent een prinses-Ark Media-Tanneke Dorgelo-GoodGirlsCompany-meisjesboeken met een positieve boodschap

Een mooie boodschap

Uiteindelijk leren de meisjes dat ze een prinses zijn omdat ze kinderen van de koning zijn. Hoe ze eruit zien of wat ze kunnen, speelt daarbij geen rol. Dat vind ik een mooie boodschap om aan mijn kinderen mee te geven.
Jij bent een prinses wordt uitgebracht door een christelijke uitgever. En wie tussen de regels doorleest, beseft dat dit verhaal ook kan worden toegepast op God. Waarbij God als vader wordt gezien. Toch ligt het er niet overduidelijk op dat dit een christelijk boek is.  Bovendien zijn thema’s als onzekerheid en zelfacceptatie zo universeel dat het ook niet-christelijke ouders zal aanspreken.

Wij genoten in elk geval van dit eerste deel en kijken uit naar het tweede deel dat in het najaar uitkomt.

Titel: Jij bent een prinses
Schrijver: Tanneke Dorgelo
Illustraties: Maaike van den Akker
Prijs: € 8,95
Uitvoering:    Hardback, full colour
Formaat:      17 x 17 cm
Aantal pagina’s:       32 pag.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  30 juni 2015 at 10:46

  Lijkt me een leuk boekje. En fijn dat er stickers bij zitten!

  • Reply
   Josan
   2 juli 2015 at 22:49

   Ja, die stickers plakken nu al weer op plaatsen waar ze niet horen

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!