Games en apps Peuter Spelen

Egeltje plof | actiespel met een staartje

7 oktober 2019
Review Egeltje Plof The Millennial Mom

Hasbro Gaming ontwikkelde een leuk actiespel voor kleuters: Egeltje Plof! Laat het schattige egeltje uit zijn vel springen maar pas op voor zijn stekels!

Nu Chloé groter wordt en op de basisschool zit, vindt ze het vaker leuk om gezelschapsspelletjes te spelen. Zelf vind ik spellen spelen met de kinderen ook leuk. Spelenderwijs leren ze sociale vaardigheden zoals op hun beurt wachten, zelfregulering en leren verliezen. Kortom: het lijkt misschien onbenullig maar door regelmatig samen met je kinderen te spelen leer je ze ook weer van alles.

Egeltje Plof

Egeltje Plof Hasbro Gaming_The Millennial Mom

Een van Chloes favoriete spellen om momenteel te spelen is Egeltje Plof. Waarom? Het is actief, spannend, niet ingewikkeld, leuk en duurt niet al te lang. Perfect voor de allerkleinsten wiens spanningsboog vaak toch niet zo hoog is. Daarnaast spreekt een klein schattig egeltje natuurlijk ook tot de verbeelding van mijn dochter.

Wat zit er in de verpakking?

inhoud verpakking Engeltje plof

Inhoud

 • spel egel
 • 9 Nerf darts
 • dobbelsteen
 • instructies

Zo werkt het

Review-Egeltje Plof-The Millennial Mom

Zodra je het egeltje uit zijn verpakking bevrijd hebt, plaats je de 9 schuimrubberen dart pijlen in de rug. Trek aan de staart en het spel kan beginnen. Gooi met de dobbelsteen om te bepalen hoe vaak je op het neusje van de egel mag drukken. Je kunt kiezen uit: 0, 1 of 2 keer. Dat vindt Egeltje Plof niet zo leuk! Dus hoop maar dat de stekels je niet om de oren vliegen. Je weet nooit wanneer het egeltje precies ontploft en dat maakt het juist  super spannend voor (kleine) kinderen.

Drie manieren om Egeltje Plof te spelen

Review_Egeltje Plof_The Millennial Mom

Je kan Egeltje plof op verschillende manieren spelen:

De laatste wint

De persoon op het neusje drukken kan en ongeschonden door de spelrondes komt, is de winnaar van het spel.

De eerste wint

Bij deze tweede variant draait het er niet om wie het egeltje als eerste uit zijn vel laat springen? Heb je geluk en lukt het jou? Dan ben je de winnaar van het spel.

Pijlen met punten

Ken punten toe aan de verschillende kleuren stekels. Na het ploffen moet iedereen zo snel mogelijk de stekels pakken en zo punten verzamelen. Wie heeft de meeste punten verzameld?

Dit vonden we er van

Egeltje Plof_The Millennial Mom

Bij ons thuis is Egeltje Plof het spel van Chloé (4 jaar). Als zij het wil spelen, probeert ze haar tienerzussen over te halen. Wat meestal goed lukt. Juist omdat het spel niet al te ingewikkeld is en een paar potjes snel resultaat opleveren. Je pakt het er snel bij, maar legt het ook weer snel weg. Doordat je niet precies weet wanneer de dart pijltjes zullen opvliegen is elke spelronde ook weer anders. En die afwisseling maakt het ook weer erg leuk.

Daarnaast speelt Chloe het ook vaak genoeg in haar eentje. Ze weet wat de symbolen op de dobbelsteen betekenen. De egel is erg robuust waardoor het groot bestand is tegen kleine kleuterhandjes. Ook het staartje trek je niet zomaar kapot. Enige waarschuwing: zorg dat je niet met je gezicht boven de egel hangt. De pijlen doen geen pijn, maar je wilt ook weer niet dat een opvliegende pijl in je oog terecht komt.

Ook leuk om te spelen

Egeltje Plof

 • Egeltje Plof
4

Samenvatting

Reviewer: Themillennialmom.nl
Review Date 
Reviewed Item Egeltje Plof Hasbro Gaming

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  Instagram has returned invalid data.

  Dit zijn wij!