Lifestyle Reviews Uitstapjes met kinderen

Dreamworks Home review

5 mei 2015

Terwijl Oranjegekleurd Nederland tijdens Koningsdag op de jaarlijkse vrijmarkten vertoefde, zaten wij als gezin in de bioscoop. Wij hebben de familietraditie om juist op feestdagen naar de bios te gaan. Op een paar mensen in de zaal na, zit er niemand. Ideaal! Dit keer bekeken we Dreamworks Home. Een film over een heldhaftig meisje dat een alien ontmoet. Ook al zijn ze dan verschillend toch leren ze van elkaar. Na hun ontmoeting zijn ze allebei veranderd. Met Home levert Dreamworks een leuke, warme en op sommige momenten ontroerende familiefilm.

Home vertelt het verhaal van de Oh (ingesproken door Jim Parsons, Sheldon uit de Big Bang Theory). Dit buitenaardse wezentje is een Moef. Oh is een Moef zonder veel vrienden. De overige Moefs zien hem liever gaan dan komen. Zo komt Oh ook aan zijn naam. Een zucht van ergernis. Oh heeft de rare neiging om fouten te maken. Niet een keer, maar herhaaldelijk. Een eigenschap die niet past bij Moefs. Eigenlijk vraagt Oh zich ten diepste af of hij wel een Moef is omdat hij hier zo overduidelijk niet tussen lijkt te horen.

HOME

Waar gaat Home over?

Al aan het begin van het verhaal wordt duidelijk dat Moefs goed zijn in een ding: weghollen zodra er gevaar dreigt. Dit doen ze al verschillende jaren onder de bezielende leiding van kapitein Smek. Ze zoeken ene planeet uit, herplaatsen de bewoners en verlaten het zodra hun vijand zich ook naar de planeet begeeft en deze verwoest. Dit keer is hun oog op de planeet aarde gevallen. Een planeet waar de dommige originele populatie ook wel bekend als ‘mensen’ zonder problemen gedeporteerd wordt. Terwijl de mensen naar Happy human town in Australië verkassen, nemen de Moefs intrek ik hun woningen. Maar er is een dapper meisje Gratuity ‘Tip’ Tucci (ingesproken door  Rihanna) die achterblijft en op zoek gaat naar de belangrijkste persoon in haar leven: haar moeder.

Tip is ook een beetje een buitenbeentje. Ze is slim, dapper, nerdy en alleen net zoals Oh. Het kan dan ook niet lang duren voordat Oh en Tip elkaar ontmoeten. Natuurlijk levert dit in het begin hilarische situaties op. Maar al snel blijkt dat ze elkaar nodig hebben. Oh heeft Tip nodig om uit handen van de andere Moefs te blijven die hem na zijn zoveelste fout willen uitwissen. En Tip heeft Oh nodig om er achter te komen waar haar mam is. Op hun reis van Amerika naar Parijs en vandaaruit naar Australië leren ze elkaar waardevolle lessen.

Home is gebaseerd op het boek The true meaning of Smekday van Adam Rex. Het kinderboek is hier in Nederland  niet erg bekend. Maar dit mag de pret niet drukken. Een grappig detail uit dit boek is dat Tip vriendscjap sluit met een alien J.Lo. Laat de rol van moeder Lucy in Home nu net gespeeld worden door Jennifer  (J.Lo ) Lopez!

Dreamworks Home-filmrecensie Home-Home van Dreamworks-kinderfilms-familiefilms-Rihanna -Jim Parsons

 

Wat sprak ons aan in Dreamworks Home?

 • Een dapper meisje in de hoofdrol. Als moeder van 2 dochters vind ik het een verademing om te zien dat er steeds meer (animatie)films komen waarin meisjes de hoofdrol spelen. Het is verfrissend om films te kijken waarin meisjes en vrouwen een eigen persoonlijkheid hebben. Waarin benadrukt wordt dat ze niet perfect hoeven te zijn, geen man nodig hebben om hun situatie te veranderen en hun uiterlijk niet de overhand heeft.
 • Een gekleurd meisje. Tot op heden was de wereld van animatiefilms erg blank. Belle, Assepoester, Sneeuwwitje, Anna, Elsa, Doornroosje het zijn allemaal blanke prinsessen. Niks mis mee, maar kinderen met een andere huidskleur kijken ook animatiefilms. Voor hen is het ook leuk wanneer zij rolmodellen hebben waarmee zij zich kunnen identificeren. Daarom is het leuk dat in Dreamworks Home een donker meisje de hoofdrol speelt. Door verwijzingen naar Barbados en de muziek weet je al meteen dat Rihanna deze rol voor haar rekening neemt. Nu is Rihanna niet altijd een geweldig voorbeeld voor kleine meisjes, maar ze vertolkt deze rol goed.
 • Positieve boodschap. Tijdens hun zoektocht naar Tips moeder Lucy leren zowel Tip als oh waardevolle lessen. fouten maken mag, het is niet erg om een buitenbeentje te zijn. Bovendien leert Oh dat er uiteindelijk niks boven familie gaat.

Review Dreamworks Home-Tip-Oh-en-lucy-in-HOME- Rihanna-Jim Parsons-GoodGirlsCompany-Filmrecensie Home

 

Home draait sinds  1 april 2015 in de bioscoop. Dus als je deze meivakantie niks te doen hebt en op zoek bent naar een leuk uitje met je kids kan ik je Home van harte aanraden. Ook is hij leuk als Moederdag filmtip. Uiteindelijk gaat er namelijk niks boven een kinds moeder. Bekijk hieronder de trailer.

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
  • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger

  Dit zijn wij!