Games en apps Spelen video en vlogs

Review Dokter Prik van Identity Games

18 oktober 2019
Identity Games_Dokter Prik_the millennial mom

Kinderen houden van doktertje spelen. Met Dokter Prik, het nieuwste spel van Identity Games ben jij de arts. Een hilarisch spel waarbij je medespelers mag genezen van hun virus. Het is prikken of geprikt worden.

De ‘r’ zit weer in de maand. Dat betekent weer dat je risico loopt op allerlei griep- en verkoudheidsvirussen. De lancering van Dokter Prik had dan ook niet in een beter seizoen gekund. Niks leuker dan in een deuk te liggen om virussen zoals Stinkvoetose, Jeukitis en Krabbentose.

Video Dokter Prik

In onderstaand filmpje zie je hoe de kinderen het spel spelen en drie potjes spelen. In het eerste potje moesten ze wennen bij het toepassen van de spelregels. Maar je ziet ook dat ze in de daaropvolgende spelletjes al snel geleerd hebben.

Klik hier als je de video niet goed kan zien

Doel van Dokter Prik

handleiding_doktertje spelen

Help Dokter Prik met het genezen van alle virussen. In dit grappige actiespel ben jij verantwoordelijk voor een gevaarlijk virus. Bescherm je medespelers tegen het virus, maar kijk uit dat jij zelf niet geprikt wordt. Durf jij de spuit aan te nemen en op spanning te zetten? Terwijl het virus van speler naar speler gaat, wordt de spanning groter en groter. Zorg dat jij degene bent die de prik uitdeelt om Dokter Prik te winnen!

Inhoud verpakking

Dokter Prik review_the millennial mom

 • 9 verschillende viruskaarten
 • dobbelsteen
 • Dokter Prik vaccinatiespuit
 • 3 gekleurde elastieken  zwart, blauw en rood
 • Gebruikershandleiding met spelregels

Specificaties

 • Leeftijd: 6+ Speler
 • 3-8 spelers
 • Speelduur 15 minuten
 • Verkoopadviesprijs: €15,99

Dit vonden we er van

Identity Games Dokter Prik_the millennial mom

Nadat we de kaarten geschud hebben, de oudste een viruskaart trok en de jongste de dobbelsteen rolde kan het spel beginnen.  De meiden hebben veel lol tijdens het spelen van het spel. En ondanks dat Chloe eigenlijk te jong is, kan ze aardig mee komen. Het gespoten worden vindt ze spannend. Maar telkens ontspringt ze de dans. Wat een triomfantelijk gegrinnik oplevert. Bailey daarentegen heeft het zwaar te verduren. En ook Grace wordt geprikt. In haar hand.

Volgens haar doet dit een klein beetje pijn. Maar op een leuke manier. Mijn dochters vinden het veel te leuk om elkaar pijn te doen. Wat hilarisch is want uiteindelijk is lachen het beste medicijn.

Pluspunten

 • veel actie
 • snel te spelen
 • kinderen vanaf 4 jaar kunnen het ook al spelen mits ze met ouderen spelen

Minpunten

 • het elastiek schiet snel los
 • met de lossere elastieken (rood en blauw) voel je weinig

Ons oordeel

spuit Identity Games_the millennial mom

Zoals je in het filmpje kan zien, waren we de eerste ronde druk bezig om uit te vinden hoe het spel nu werkt. Het heen en weer schuiven van de viruskaarten maar ook wie de spuit in mag drukken, moet je even onder de knie krijgen.

Maar omdat het een snel actiespel is, kom je in het eerste potje eigenlijk ook wel elke situatie en uitzondering op de spelregels tegen. Waardoor het tweede potje meteen een stuk sneller gaat en je minder bezig bent met nadenken over de spelregels. Dat je een potje in minder dat 15 minuten kan spelen, is inderdaad geen overdrijving. Juist deze enorme snelle beslissingsstrijd maakt het spel ook leuk voor oudere kinderen. Het kan over zijn, voordat je het weet!

Andere leuke spelletjes:

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

 • Dokter Prik Identity Games
4

Samenvatting

Reviewer: Themillennialmom.nl
Review Date 
Reviewed Item Dokter Prik Identity Games

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]