Babyspullen Moeder & Kind Reviews

Mijn Cocobelt draagriem ervaring

9 augustus 2015
Cocobelt-review Cocobelt-ervaringen Cocobelt-GoodGirlsCompany-draagriem Maxi-Cosi

Toen ik op mijn eigen Facebook aankondigde dat ik de Cocobelt draagriem ging testen kreeg ik uit mijn directe omgeving meteen een aantal geïnteresseerde reacties. Veel aanstaande moeders waren geïnteresseerd in deze speciale draagriem voor je Maxi-Cosi. Zelf was ik er ook erg nieuwsgierig naar. Maakt het het sjouwen met je autostoeltje makkelijker? Benieuwd naar wat mijn Cocobelt draagriem ervaring is? Lees dan snel verder!

Review Cocobelt-ervaringen Cocobelt draagriem-autostoeltje

Tijdens de zwangerschap van Miss C. dacht ik al na over hoe ik dat elke dag zou doen wanneer ik mijn andere dochters op moest halen. Hun schoolplein is alleen bereikbaar via een trappetje. Een kinderwagen omhoog slepen is onmogelijk tenzij je iemand hebt om je te helpen. Maar ja, ik wil ook weer niet afhankelijk van anderen zijn. Verschillende ouders zag ik met een Maxi-Cosi zeulen maar dat leek mij ook niet ideaal. Mijn oplossing? Ik zou een draagdoek gebruiken.

Cocobelt- draagriem- handige baby gadgets-Cocobelt draagriem-GoodGirlsCompany

Dat draagt een stuk makkelijker

Onhandig sjouwen met een Maxi-Cosi

Die draagdoek heb ik nu. Ik heb er veel plezier van. Toch gebruik ik hem zelden in deze situatie. In het begin was ik niet handig (lees: snel) genoeg met knopen. Ook komt het regelmatig voor dat dochterlief slaapt. Om haar wakker te maken, uit haar autostoel te halen en voor 15 minuten in de doek te knopen vind ik dan ook weer iets te veel van het goede. Kortom: ik nam meestal dat hele autostoeltje met inhoud mee uit de auto. Niet ideaal!
Vooral niet wanneer ik wat verder weg geparkeerd sta. Ik sjouwde me een breuk, pauzeerde af en toe onderweg of zocht naar de juiste tilhouding. Die ik natuurlijk niet vond.

Cocobelt- Cocobelt ervaring-GoodGirlsCompany-draagriem voor autostoel

Ook mogelijk om andere dingen te tillen

Wanneer je een Maxi-Cosi tilt doe je dat meestal door óf je arm door de draagbeugel te steken. Zo ligt de beugel in de holte van je elleboog en komt hij op heuphoogte. Of je tilt hem met gestrekte arm waardoor hij ongeveer op kniehoogte komt. In beide gevallen klotst en botst hij behoorlijk tegen je lichaam. Wat het lopen ermee behoorlijk oncomfortabel maakt. Ook krijg je zere vermoeide handen en armen. Naarmate je baby zwaarder wordt, wordt het tillen nóg meer oncomfortabel. Zo’n autostoeltje is leuk voor in de auto, maar zoals de naam al aangeeft: daar moet hij vooral blijven.

It seems impossible untill it’s done

De Cocobelt draagriem

Soms heb je van die producten waarbij je denkt: waarom heeft niemand dat eerder bedacht? De eerste keer dat ik moeder werd (ruim 8 jaar geleden) ondervond ik ook al het hinderlijke gesjouw met de autostoel. Blijkbaar accepteerden alle ouders dat dit nu eenmaal zo was. Totdat een aantal jaar later een moeder besluit dat er een oplossing moet komen. Voor haar en alle andere ouders. Geldt toch de spreuk “It seems impossible untill it’s done’. Als Manon Corts in 2013 moeder wordt van zoon Collin wil ze een oplossing bedenken voor dit probleem. Zo werd de Cocobelt draagriem uitgevonden vernoemd naar haar zoon Collin Corts.

Cocobelt-hoe bevestig je de Cocobelt-Cocobelt handleiding-GoodGirlsCompany

Stevige grip

Hoe werkt de Cocobelt draagriem?

De Cocobelt draagriem is er in 3 verschillende kleuren. In uniseks zwart en fashionable mint (beiden €19,95) en de kleurrijke Aztek (€24,95). Zoals jullie weten heb ik een mint crush was het meer dan logisch dat ik deze opgestuurd kreeg.

De Cocobelt wordt geleverd in een pakketje. Hier in zitten:

 • 1 Cocobelt draagriem
 • 2 markeringsstickers
 • 2 klittenbandstrips
 • een handleiding

Op de website staat een uitgebreidere handleiding, maar in het kort komt het hier op neer. Je markeert met de stickers waar de klittenbandstrips geplakt moeten worden. Vervolgens plak je deze op de draagbeugel.

Review Cocobelt-Cocobelt ervaring-GoodGirlsCompany-draagriem Maxi-Cosi

Binnenin de Cocobelt zit ook klittenband

Binnenin de draagriem zit ook een klittenbandstrip. Deze kan je makkelijk op de klittenbandstrip op je draagbeugel bevestigen. Zo blijft de Cocobelt op zijn plek zitten en verschuift hij niet tijdens het lopen. Dat is wel zo veilig.

De Cocobelt is een heel handig hulpmiddel

Onze ervaringen met de Cocobelt draagriem

Zodra ons pakketje binnen was, was ik meteen nieuwsgierig naar hoe hij werkt. Allereerst bekeek ik de handleiding. Bij het lezen ervan was ik verbaasd over hoe makkelijk het werkt en dat niemand ooit eerder op het idee gekomen is. Wij namen een testperiode van 14 dagen. Ik ga namelijk niet over één nacht ijs.

In deze periode hadden we verschillende weersomstandigheden. Plensbuien waarbij ik mij snel met Miss C. in haar autostoel uit de voeten wilde maken. Maar ook hitte.
Ook gebruikte ik hem in combinatie met dat ik meerdere spullen bij mij had. Mijn ervaring is namelijk dat ik als moeder nooit alleen maar een autostoeltje bij mij heb. Meestal is het een combinatie. Regelmatig til ik ook nog mijn eigen tasje, een verzorgingstas, boodschappentasje of iets van de andere kinderen. Ik heb letterlijk mijn handen vol.

Wat ik er van vind? Tot nu toe zijn mijn ervaringen heel positief. De Cocobelt draagriem maakt het sjouwen met mijn Maxi-Cosi is een stuk dragelijker geworden. Geen gebots meer tegen benen, schenen of heupen. Ook kan ik een veel betere houding aannemen tijdens het lopen. Dit vind ik erg belangrijk omdat na een bevalling je hier toch wel extra op moet letten. Daarnaast worden mijn handen en armen gespaard. Persoonlijk kan ik om mijn schouder veel meer gewicht hebben. In mijn studententijd had ik namelijk ook geen moeite met zware weekendtassen.

Ook in combinatie met andere spullen, vind ik hem goed dragen. Als ik voorheen met  Miss C. op pad wilde en ik moest haar verzorgingstas meenemen, betekende dat 2 keer lopen. Ik had namelijk al beide handen nodig om haar autostoel goed te tillen. Nu hang ik de Cocobelt over mijn schouder en til ik in mijn andere hand haar verzorgingstas.

Kortom: de Cocobelt is een heel handig hulpmiddelRecensie Cocobelt-Cocobelt ervaring-GoodGirlsCompany-babygadgets-babyspullen-uitzetlijst baby-wat is handig-GoodGirlsCompany

De CocoBelt draagriem is geschikt tot 13 kilo. Hij kan dus ideaal gebruikt worden voor verschillende autostoeltjes in de categorie 0+.

♥ Dit blog bevat affiliate links. Wanneer je via de link een product koopt, ontvang ik een klein percentage van de opbrengst. Dit investeer ik weer in de website. Zou houden we samen GoodGirlsCompany in de lucht.

 • Reply
  Jess
  10 augustus 2015 at 11:06

  Zo denk ik ook vaak over ‘nieuwe’ uitvinden. Waarom heeft niemand er eerder aan gedacht. Ik heb op dit moment ng geen idee hoe hard het zeulen is met een maxi cosi, maar aangezien ik geen sterke vrouw ben, zal ik misschien ook eens moeten nadenken over deze aankoop binnenkort.

 • Reply
  tineke
  10 augustus 2015 at 09:18

  Superhandig dit.. Gelukkig ga ik eigenlijk nooit alleen met mijn dochter met de auto weg, waardoor ik een vent heb die de maxi cosi kan sjouwen 😉 Maar nu ze zwaarder wordt was dit wel handig geweest. Maar ach, ze is inmiddels 9 maanden, dus voor de paar maanden die ze nog in de maxi cosi zit vind ik het zonde om nog aan te schaffen!

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!