Spelen

Review Bop it moves

31 december 2016
Review-Bop-it-moves-GoodGirlsCompany

Vanochtend brak ik het record van Bop it moves. Dit hilarische gezelschapsspel test hoe snel je een van de 10 verschillende bewegingen uit kan voeren. Blijkbaar is mijn reactievermogen (tot nu toe) sneller dan die van mijn kinderen.
De meeste gezelschapsspelletjes zijn niet aan mij besteed. Omdat ik ze al speel vanaf toen ik een klein was, word ik er niet meer echt enthousiast van. Mijn oudste dochters spelen dan ook een groot deel van de bordspelletjes met elkaar. Zonder mij. Maar voor nieuwe spelletjes ben ik vaak wel te porren. Spelletjes die ik leuk vind, moeten vooral snelheid hebben.

Review-Bop-it-moves-drinken-GoodGirlsCompany

Move: drinken

Wat is Bop it moves?

Met Bop it moves hoef je niet over snelheid te klagen. Dit apparaat maakt gebruik van motion technology. Dat wil zeggen dat het reageert op de bewegingen die je maakt. Daarmee is het ook meteen een lekker actief spel. Bop it moves test de snelheid van je reactievermogen. Zodra je het commando hoort, moet je een van de tien bewegingen maken. Dit kunnen zijn: kammen, zagen, wiegen, selfie, neem op, golfen, drinken, zingen, zweepslag en timmeren! Het is de kunst om de bewegingen niet door elkaar te halen en om ze zo snel mogelijk uitte voeren.

Wat maakt Bop it Moves leuk?

Het leuke aan het hele spel vind ik misschien nog wel het commentaar als je het fout doet. Geen zoetsappig ‘ach, je hebt het geprobeerd’ of ‘geeft niet, volgende keer beter’ , maar gewoon sarcastisch “Eh…eerste keer zeker?” of “Who-hahaha moet ik dat überhaupt tellen?” Vooral mijn bijna tienerdochter vind dat grappig. Het moedigt haar aan om het natuurlijk nog een keer te proberen en het de mond te snoeren.

Review-Bop-it-moves-wiegen-GoodGirlsCompany

Move: wiegen

Review Bop it

Als je Bop it moves uit de verpakking haalt, kan je er al meteen mee aan de slag. Je hoeft er niet meteen batterijen in te stoppen. Dat vind ik zelf altijd wel prettig want je zult zien dat ik de goede batterijen niet in huis heb. Geen schroevendraaier kan vinden etc. Door zijn compacte formaat, kan je hem makkelijk overal mee naar toe nemen. Dus niet alleen in het selecte gezelschap van je eigen huis, maar ook bij anderen. Op het spelletje zitten 3 solo games en 3 spelen om samen/tegen elkaar te spelen: Action, Classic en Beat Bop. Bop it is geschikt vanaf 8 jaar en voor 1 of meerdere spelers.

Het fijne aan Bop it is bovendien dat je dit spelletje ook kan spelen als je niemand hebt om mee te spelen. Dat vind ik zelf wel ideaal. Mijn kinderen spelen meestal samen. Maar zo nu en dan heeft er eentje geen zin, is de andere geconcentreerd alleen aan het spelen of heeft een speelafspraakje. Hoe ouder ze worden, hoe meer mijn dochters beseffend at het toch ook wel leuk is om elkaar te hebben omdat je altijd een speelkameraadje hebt. Tot nu toe was het dan vaak zo dat er eentje zich liep te vervelen. En bij elk idee wat ik opperde wel een tegenwerping wist te verzinnen. Nu hebben ze een leuk alternatief om zelf mee te spelen.

Op het spelletje zitten 3 solo games en 3 spelen om samen/tegen elkaar te spelen: Action, Classic en Beat Bop. Bop it is geschikt vanaf 8 jaar en voor 1 of meerdere spelers.

Houd jij van gezelschapsspelletjes?

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]