Lifestyle Uitstapjes met kinderen

#GoodHolidayWeek Reizen voor alleenstaande ouders

23 februari 2016
reizen voor alleenstaande ouders-alleenstaande ouders reizen

Reizen voor alleenstaande ouders kan best wel een uitdaging zijn. Met 2 volwassene en drie kinderen vraagt het aankomend zomer al de nodige voorbereiding. Alle koffers inpakken, kinderen  tijdens de trip vermaken, je bagage of kind niet kwijt raken.  Maar als je dit allemaal in je eentje moet doen en op niemand terug kan vallen, is dat alles nog iets zwaarder. Maar naast dat het uitdagingen met zich meebrengt, kan het reizen ook een bijzonder ervaring zijn.
reizen voor alleenstaande ouders-alleenstaande ouders reizen-GoodGirlsCompany

Bijna 3 jaar geleden reisde ik samen met mijn oudste dochters af naar Engeland.  Mijn moeder woonde onder de rook van Londen. Zelf was ik nog nooit in Engeland geweest dus dit was een mooi gelegenheid. Ik voelde me totaal niet tegengehouden omdat ik een alleenstaande moeder was. Die willen namelijk ook wel eens wat anders dan de 4 muren van hun huis zien.

Naar Engeland

Van tevoren had ik alles tot in de puntjes voorbereid. Vliegtickets boeken, voldoende koffers, alle kleding uit gewassen, de route naar de luchthaven bestudeerd, kijken hoe alle bagage handig in de auto past en een navigatie systeem gekocht. Verdwalen op het moment suprême is natuurlijk ontzettend vervelend en onnodig stressvol. Zodra de wekker ging, haastte ik mij uit bed, pakte het ontbijt in voor die ochtend. Dat konden we wel ergens onderweg eten. Miss B en G wakker maken ging ook heel goed. Omdat ze in hun reiskleding ( lees joggingpak) in bed had gedaan hoefde ik ’s ochtends niet de strijd aan over omkleden. Op onze handbagage na, had ik alle koffers die avond er voor al in de auto gepakt. De hele reis liep gesmeerd.

We hadden 2 heerlijke weken in Engeland waarin we natuurlijk bezienswaardigheden hebben gezien als Lodon Eye, Harrods, Windsor. Het scheelde natuurlijk enorm dat mijn families huis onze uitvalsbasis was. Trotse ooms  en oma wilden maar al te graag even op hun nichtjes passen waardoor ik mijn handen vrij had. Al met al maakte de hele reis zo’n indruk op ze dat ze het er nu nog steeds over hebben. Omgekeerd vond ik het natuurlijk ook super leuk. Ik vind het geweldig om te zien dat reizen hun wereld vergroot, ze meer interesse krijgen in andere talen en culturen. En bovenal om deze ervaring samen te delen.  Ik vind dat reizen met kinderen je leven echt verrijkt en voor mooie herinneringen zorgt.

Reizen voor alleenstaande ouders

Maar helaas is het nog niet altijd erg gemakkelijk om als alleenstaande ouder met kinderen te reizen. Meestal gaat men uit van een traditioneel gezin waarbij je 2 volwassenen hebt. Gelukkig komen er steeds meer reisorganisaties bij die eenouder vakanties of familiereizen aanbieden. Naast een leuke kindvriendelijke vakantie houden ze er ook rekening mee dat de vakantie even een me-time momentje voor de ouder is. Er zijn reisorganisaties die zich bewust op eenouder reizen, maar ook reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in eenouder groepsreizen. Zo kan je kind ook vrienden maken op vakantie en leer jij andere ouders kennen.

Heb jij wel eens in je eentje gereisd samen met je kind(eren)

Liefs Josan

 

 

 

P.s. vanavond om 18:00 uur komt er noge en blog online met een mooie winactie.

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Frederique
  27 februari 2016 at 13:58

  Ik reis altijd alleen met mijn (3) kinderen en dat gaat hartstikke goed. Ik weet de eerste keer nog, vijf jaar geleden, ik was toen hartstikke zenuwachtig maar eenmaal de spits afgebeten ging het eigenlijk goed. Elke keer ben ik iets beter georganiseerd. Ik heb nooit aan zo’n georganiseerde eenouder groepsreis deelgenomen, heb er wel aan gedacht maar .. ik weet niet… er houdt ook iets me tegen bij dat soort reizen.

 • Reply
  Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla
  23 februari 2016 at 11:23

  Wat goed dat reisorganisaties hier rekening mee houden. Ik ben dan geen single moeder maar ik ben wel in het buitenland geweest met kinderen en zonder man. Mijn eerste reis met het vliegtuig, alleen met kind, vond ik een nachtmerrie. Mijn dochter was 4 maanden oud en bleef maar huilen. Daarna ben ik vaker alleen gaan reizen met de kids maar er stond wel altijd iemand klaar bij aankomst.

 • Reply
  Nicole Orriëns
  23 februari 2016 at 09:30

  Ik heb een keer in mijn eentje met de trein naar Noord-Holland gereisd. Mijn man ontmoette ons daar met de auto. Maar dat is natuurlijk toch wel anders.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!