Dankzij over the top unicorn parties zijn taarten en koekjes met confetti erg populair. Al die vrolijke kleuren, zien er ook zo leuk uit! Ik besloot om samen met mijn dochters funfetti cookies te maken. Want zeg nu zelf: als je dan koekjes gaat bakken, moet je niet zuinig zijn met de sprinkles. En als je ook nog een beetje voedingskleurstof toevoegt, ziet het er helemaal feestelijk uit. Uiteindelijk konden we ons niet inhouden en moesten we ook gestreepte funfetti cookies maken.
Inhoud van dit blog
Video Funfetti Cookies
In onderstaande video laten we je zien, hoe je funfetti cookies maakt.
Benodigdheden
- bakplaat
- mixer met deeghaken
- spatel
- 2 beslagkommen
- uitsteekvormpjes voor koekjes
- bakpapier
- huishoudfolie
- deegroller
Ingrediënten voor Funfetti koekjes
- 225 gram boter
- 150 gram witte basterdsuiker
- 8 gram vanillesuiker
- 1 eidooier
- 280 gram bloem
- voedingskleurstof
- sprinkles decoratie
Zo maak je het
Bereidingstijd funfetti cookies : 2 uur (waarvan 1 uur koelen in koelkast)
♥ Zorg dat alle ingrediënten voor het koekjesdeeg op kamertemperatuur zijn
- Mix de boter, suiker en vanillesuiker in de beslagkom tot een egaal mengsel
- Voeg de ei toe en mix deze goed door het mengsel heel zodat het egaal is.
- Als laatste voeg je het bloem en de zou toe en mix het geheel goed door elkaar
- Wil je koekjesdeeg in 2 kleuren maken? Verdeel het deeg dan over 2 de 2 beslagkommen.
- Voeg aan 1 kom voedingskleurstof toe
- Tot slot de decoratie toevoegen. Dit deden wij puur op gevoel
- Bestrooi de huishoudfolie met bloem en rol het deeg uit met de deegroller
- dek het deeg toe en laat het minimaal een uur koelen in de koelkast.
- Haal de deeg uit de koelkast en snijd het in repen
- Leg de repen om en om tegen elkaar op een oppervlak
- Door met een deegroller er over heen te rollen, maak je de kieren tussen de verschillende strepen, sluitend.
- Vervolgens kun je met een koekjesvorm de koekjes eruit steken
- Stop de 16 minuten in de oven op 180 graden.
- Als het goed is, zijn je koekjes nog een beetje ‘zacht’ wanneer je ze uit de oven haalt. Ze harden vanzelf uit wanneer ze afkoelen.
Eet smakelijk
Pint it
Nog meer lekkers om zelf te maken
Volg jij mij ook al via Google+, Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?
No Comments