DIY Lifestyle

Recept frambozen chocolade kruimelkoek

11 februari 2015

Wanneer ik eenmaal aan het bakken sla, merk ik dat ik ook meer dingen wil uitproberen en creatiever word. Na een nacht waarin gedroomd had over de heerlijkste gerechten stond ik op met het gevoel dat ik iets wilde bakken. Iets wat lekker smaakt en er ambachtelijk uitziet. Bovendien wilde ik deze keer iets bakken waarin fruit verwerkt zat. Meestal wanneer ik een taart, cake of koek maak, voeg ik daar geen fruit aan toe. Nou ja, bij een cheese cake wel, maar deze eet ik liever in de zomer en niet in de winter. Tegelijkertijd moest het baksel ook makkelijk te maken zijn en niet te veel tijd in beslag nemen. Het moest makkelijker zijn dan de Valentijnscake die ik eerder die week had gemaakt. Na wat mixen, matchen en bakprogramma’s bekijken kwam ik op dit idee: frambozen chocolade kruimelkoek. Vanwege de positieve reacties op Facebook en Instagram deel ik hem graag met jullie. Heerlijk om zo te eten. Maar nog lekkerder wanneer je de koek verwarmt en met ijs serveert. Benieuwd naar dit recept? Lees dan verder.

Benodigdheden:

 • aluminiumfolie
 • mixer met gardes
 • beslagkom
 • bak spray

Ingrediënten:

 • 100 gram suiker
 • 200 gram frambozen
 • 200 gram boter
 • 300 gram bloem
 • 1 ei (voor het deeg)
 • snufje zout
 • 200 gram pure chocolade
 • 3 eieren (voor de vulling)
 • 100 gram suiker
 • 2 theelepels citroenrasp

Bereidingstijd
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 30 minuten

Bereiding

 • klop de boter en suiker los in de beslagkom. Voeg de bloem, 1 ei en naar smaak een beetje zout toe.
 • pak de aluminiumfolie en beleg hiermee de helft van den bakplaat.
 • verdeel de helft van het deeg over het aluminiumfolie.
 • vorm een platte vierkant met het deeg en vouw de rand van de aluminiumfolie omhoog zodat er je een bakvorm hebt.
 • snijd de helft van de chocolade in grove stukken.  Meng de chocolade, de 3 eieren het overige suiker en de citroenrasp door de andere helft van het deeg.
 • verdeel dit mengsel over de al eerder gemaakte deegbodem. En voeg voorzichtig de frambozen toe.
 • Hak de overige chocolade in grove stukken dit over het deeg.
 • bak de koek in 30 minuten goudbruin in de oven in de oven bij 170 ˚C.
 • serveer eventueel met ijs.

Eet smakelijk!

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]