Food Recepten

Recept | Appel-kaneel crêpes met vanille-room

27 april 2020
Appel-kaneel crêpes met vanille-room

Werk jij vanwege het Coronavirus thuis en kun je wel een bijzondere lunchbreak gebruiken? Probeer deze overheerlijke appel-kaneel crêpes eens! De vulling van vanille-room, appel en kaneel zal bij jong en oud in de smaak vallen. De kids vinden het vast leuk om mee te helpen. Duik snel de keuken in en bakken maar!

Recept Appel-kaneel crêpes

Appel-kaneel crêpes met vanille-room_the millennialmom

Ingrediënten

Voor 4 personen (16 pannenkoeken)

  • 4 eieren
  • 500 g tarwebloem
  • 1 tl zout
  • 1 l havermelk
  • 1 tl nootmuskaat
  • Blue Band Iedere Dag Vloeibaar
  • 4 appels
  • 300 g zure room
  • 15 g kristalsuiker
  • 4 el kaneel
  • 1 tl vanille-extract

Lees ook: 7 tips voor de perfecte pannenkoeken

Bereidingswijze

  1. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in kleine blokjes. In het formaat van dobbelstenen. Doe de appelblokjes samen met de kristalsuiker en de helft van de kaneel in een kom. Roer het geheel goed door. Zet het appelmengsel apart.
  2. Doe de zure room samen met het vanille-extract in een kom. Meng dit goed. Zet de vanille-room in de koelkast tot later gebruik.
  3. Zeef de bloem boven een beslagkom. Voeg hier de nootmuskaat, zout en overgebleven kaneel aan toe. Maak een kuiltje in het midden. Breek hierin de eieren. Begin vanuit het midden te roeren met behulp van een garde. Schenk al roerend beetje bij beetje de havermelk in de beslagkom. Neem alle bloem mee van de zijkanten. Roer totdat er een vloeibaar maar dik beslag ontstaat.
  4. Verhit een koekenpan met dikke bodem drie minuten op middelhoog vuur. Voeg een scheut Blue Band toe aan de pan. Schenk een beetje beslag in de pan. Verdeel dit door de pan te kantelen over het gehele oppervlak zodat je een dunne ronde pannenkoek krijgt. Draai zodra de natte beslagbubbeltjes verdwenen zijn de pannenkoek één keer om. Laat de andere kant garen totdat de onderkant goudbruin gekleurd is. Zet het vuur laag. Haal de pannenkoek uit de pan. Herhaal deze stap totdat het pannenkoekenbeslag op is en je een grote stapel pannenkoeken hebt.
  5. Bestrijk een pannenkoek met een beetje vanille-room. Verdeel hier in een lijn twee theelepels van het appelmengsel over. Rol de pannenkoek op. Herhaal deze stap met alle pannenkoeken. Serveer de gevulde pannenkoeken op een mooie schaal.

Ook leuk om te lezen:

Appel-kaneel crêpes met vanille-room_The millennialmom

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

Foto credits: Blue Band

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]