Bioscoop Films & Series kinderfilms en series

Recensie | animatiefilm Duck Duck (2019)

8 juli 2019
duck-duck-Nederlands gesproken

Sinds vorige week draait de animatiefilm Duck Duck in de Nederlandse bioscoop. Een kinderfilm gemaakt door de makers van Shrek en Home. Waardoor je de de nodige humor, prachtige animaties en een hartverwarmend verhaal kan verwachten. Samen met Grace en Bailey keek ik deze leuke bioscoopfilm die gaat over vriendschap, liefde en volwassen worden.

In 2018 verscheen de film al in Amerika. Daar heette het Duck Duck Goose. Een titel die precies vertelt waar het verhaal over gaat. Namelijk over een gans en 2 jonge eendjes. Voor de Nederlandse markt is het afgekort tot Duck Duck. En de Nederlands gesproken versie heeft de stemmen van Daan van Rijssel, Lisa Sips, Patrick Martens, Johnny Kraaijkamp Jr. en Kim-Lian van der Meij)

Nederlandstalige Trailer Duck Duck

Het verhaal

banzou Duck duck mo vie ben

Gans Ben ik de macho van zijn groep. Hij houdt er zijn eigen regels op na en heeft het lef om de regels van de leider van de groep aan zijn laars te lappen. Soort zoekt soort zo bewegen wij voort, geldt niet voor hem vind hij. Want hij kan het beste vliegen. Volgens Lilly en de andere ganzen komt dat vooral omdat Ben het vliegen in zijn eentje doet. Maar hij kan indruk op haar maken als hij deze keer voor de jaarlijkse ganzentrek de kleintjes begeleid. Iets waar Ben helemaal geen zin in heeft.

Tijdens een roekeloze vlucht scheidt ben per ongeluk twee kleine eendjes, Vie en Mo van hun groep. Om ze vervolgens te redden uit de klauwen van de slechte kat Banzou. Hoewel Ben niet van plan is om ze twee eendje op sleeptouw te nemen, ziet hij het als een prima oplossing. Hij is immers geblesseerd geraakt. Em hey je hoeft niet snel te zijn onderweg, zolang je maar zorgt dat je sneller dan je medereizigers bent. Vandaar dat hij Vie en Mo wel wil helpen hun groep te vinden die door hun begeleider naar het paradijs wordt gebracht. Wat volgt is een avontuurlijke reis vol knotsgekke belevenissen waarbij je het regelmatig uitgiert van het lachen.

 

Wat maakt de film zo leuk?

recensie-Duck-Duck-the millennial mom

Wat de animatiefilm Duck Duck zo leuk maakt, is vooral de humor. Zoals bij zoveel animatiefilms, zijn er grappen die kinderen begrijpen, maar is er ook aan de volwassenen gedacht. Verder is er nog het hartverwarmende verhaal van Vie en Mo. De twee gansjes die zonder familie een lange reis moeten maken. Mo die snakt naar een familie en in Ben een ideale moeder ziet. De band die ontstaat maar op bepaalde momenten behoorlijk onder druk komt te staan. Op een bepaalde manier zou je Duck Duck ook wel als een coming of age film kunnen zien. Bens onvolwassen gedrag doet je denken aan het gedrag van jongvolwassen mannen die niet zitten te wachten op verplichtingen, verantwoordelijkheden of het hebben van een gezin.

Het mooie is dat je Ben echt ziet groeien in volwassenheid. En dat hij doorkrijgt hoe rijk het leven is, als het om iets meer draait dan wanneer het alleen om jou gaat.

Dit vonden we er van Duck Duck

animatiefilm-Duck-Duck-the millennial momOfficieel is de film vanaf 6 jaar en er zitten wat spannende momenten is. Dit komt vooral doordat de kat Banzou Ben, Vie en Mo de hele reis op hun huid zit. Tegelijkertijd zorgt dit ook regelmatig voor hele hilarische momenten waardoor ik persoonlijk vind dat het nooit echt eng wordt. Er is een goede balans tussen spanning en ontspanning.

Ik keek de film samen met Chloe van 4 jaar. Mijn kleuter vond de Duck Duck helemaal geweldig en wilde hem vooral nog een keer zien. De momenten met Banzou kroop ze op schoot maar zodra het er naar uitzag dat het goed afliep, zocht ze haar eigen plek weer op en zat we weer middenin het verhaal. Ik merk dat bij dit soort films haar spanningsboog best wel wat kan hebben. Maar er zijn ook best momenten waarop ze geen concentratie meer heeft voor het verhaal en je merkt dat ze nog iets te jong is. Toch geniet ze er op haar manier al erg van.

Bailey is 10 en een doorgewinterde filmkijker. Zij vond de film niet spannend maar vooral erg grappig. Ze zit in de leeftijd waarop ze de soms al wat meer volwassen humor oppikt. Wat wel voor grappige gesprekken zorgt. De animaties van prachtige Aziatische landschappen, mooie muziek en een goed verhaal maken het voor oudere kinderen ook leuk om te kijken.

Ook leuk om te lezen

Duck Duck Goose

 • Recensie Duck Duck
4.5

Samenvatting

Reviewer Themillennialmom.nl
Review Date 
Reviewed Item  recensie animatiefilm Duck Duck (2019), bioscoopfilm voor kinderen.

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
  • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger

  Dit zijn wij!