Persoonlijk

10 rare feitjes over mij

28 mei 2018
10 rare feitjes over mij

Ik ben een langvoeder. Nee, niet bewust maar gewoon per ongeluk. Aangezien dat voor hele rare reacties zorgt en ook mijn ontboezemingen over solo-slapen in het AD magazine, dacht ik laat ik nu eens een blog online gooien met allerlei rare feitjes over mij.

Vandaag was misschien wel een van de meest grappige werkdagen ooit. Heb je het ooit mee gemaakt dat je collega’s weten wat jij in bed uitspookt omdat je het weekend ervoor uitgebreid in de krant stond? Nou dat overkwam mij dus.

Rare feitjes over mij

Solo-slapen

Zo’n 2 jaar geleden besloot ik om het enige bedgeheim dat nog een taboe is openhartig op mijn blog te delen. Ik slaap alleen. Dat blog leverde hele leuke reacties op. Ik kan absoluut niet slapen als ik samen met mijn man op een kamer slaap. Bij mij gaat slapen echt om slapen. Die andere activiteiten heb ik geen bed voor nodig. Nu werd ik enkele weken geleden benaderd met de vraag of ik daar iets over wilde vertellen. Tuurlijk! Ik ken geen schaamte. Dus dat deed ik. Vandaar dat ik afgelopen weekend diverse appjes ontving, reacties van kennissen en vage bekenden. Want men weet iets van mij…gelukkig niet mijn pincode.

Lust geen kauwgom

Nee, echt niet. Ik eet het niet. Vind het heel smerig, chemisch en gewoon niet lekker. Als kind heb ik het wel eens geprobeerd, maar ik vond het raar om op een stukje rubber te kauwen. Als tiener vond ik serieus dat er weinig verschil zit tussen een stukje kauwgom en een condoom met een smaakje. Het is allebei rubber met een smaakje. Toch? Ik heb dus al vele jaren geen kauwgom gegeten.

Ik ben nog nooit dronken geweest

Nee, echt niet. Wel eens aangeschoten maar nooit dronken. De laatste 9 jaar drink ik sowieso geen alcohol. Iets met zwangerschappen en borstvoeding. Ik ben al zo lang sober dat ik waarschijnlijk ook al na een half glaasje aangeschoten raak. Ik word er ook niet leuker op als ik drink. Meestal word ik heel moe en dan wil ik naar huis om te slapen.

Heb nooit drugs gebruikt

Er zijn ouders die uitgebreid kunnen vertellen over dat ze wel eens een pilletje gebruikten voordat ze kinderen kregen. Ik niet. Ik heb nog nooit drugs gebruikt. Het idee spreekt me gewoon niet zo aan. Ik bepaal graag zelf wat ik doe. Dat geef ik niet graag uit handen omdat ik onder invloed van iets ben.

Geen sigaret aangeraakt

Voor roken geldt hetzelfde. Ik heb nog nooit gerookt. Nee, zelfs geen trekje van een sigaret genomen. Als kind hadden we regelmatig familiedagen. Mijn oudere neven en nichten rookten. Destijds mocht je gewoon nog binnen roken. Daardoor heb ik echt een aantal keren na familiebezoek zo ontzettend keelpijn gehad! Daardoor nam ik mijzelf voor echt nooit te gaan roken. Ik vind het vies en als iemand het in mijn buurt doet, geheid dat ik de volgende dag keelpijn heb.

Eet geen vlees met botjes

Ooit op een kinderfeestje half gestikt in een botje. Sindsdien vertik ik het om vlees met boten te eten. Ook niet als ik het er zelf moet afsnijden. Stukken kip waar een botje in zat, zijn echt niet van dezelfde kwaliteit als de filet.

Eet geen filet americain

Ik vind het er gewoon niet lekker uitzien. Bovendien als ik nadenk over wat het is, hoef ik niet meer.

Doet niet echt aan TV kijken

Ik kijk zelden TV. Je weet wel echte tv programma’s. Ik heb er gewoon niet het geduld voor. Kan de zin niet opbrengen om voor dat ding te gaan zitten. Tegenwoordig ben ik weer begonnen met lezen. Ja, echt een dik boek. Niet op een e-reader maar tastbaar als papier in je hand. Juist door bewust het tegenovergestelde te doen van wat tegenwoordig normaal is, merk ik dat ik een stukje ontstress, afstand kan nemen van de waan van de dag.

Heb nog nooit een snack uit de muur gehaald

Vrienden en klasgenoten die vertelden dat mensen bewust in zo’n vakje rochelden zijn er verantwoordelijk voor dat ik verre van dat soort portieken blijf. Ook als het niet waar blijkt te zijn…het leed is al geschied. Ik zal nooit een snack uit de muur halen.

Heb nooit een frikandel gegeten

Ook weer de schuld van klasgenoten met sterke verhalen.

Welke rare feitjes wist je en welke had je nooit verwacht?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Marjo Van leeuwen
  29 mei 2018 at 22:56

  Ik zag je idd in het ad. Ik zou niet zonder mijn man kunnen slapen zo alleen! Hij is 4 jaar geleden een week weggeweest voor zijn werk en toch lag ons bed vol.met kindertjes die hun papa mistte en er was plek ober in het grote bed dus die werd opgevuld door 2 ukkies.
  Drink ook nooit drugs niet en gerookt heel heel vroeger maar dat waren er een paar. Dus oom vrij saai.
  Over je snack uit de muur. Ik weet dat mensen er de helft van af eten en hem dan terugleggen en het weer dicht doen. Dus de volgende wil een kroket heb je een halve?.
  Maar dit waren toch niet hele rare feitjes

 • Reply
  Marian Zw
  29 mei 2018 at 08:19

  Haha, toch wel overeenkomsten. Ik heb nooit gerookt, geen drugs gebruitk, en alcohol…nou ja een half glaasje en ik wil naar bed?. Een kroket uit de muut vind ik ook echt walcelijk, zo’n half zachte korst de vulling lauw…brrr moet er niet aan denken.

 • Reply
  Marrit
  29 mei 2018 at 06:59

  Bij mij gaat slapen ook om slapen, maar ik merk juist dat ik veel sneller en rustiger in slaap val als ik mijn vriend naast me heb liggen. Hij gaat sochtends al heel vroeg weg en dan blijf ik dus alleen liggen en dan merk ik dus dat ik gewoon niet meer goed in slaap kom en veel meer last heb van mijn slaapproblemen dan normaal. Voor andere activiteten heb ik ook geen bed nodig dus ik snap je in die zin wel hoor! Maar het is voor mij geen reden om alleen te gaan slapen aangezien ik alleen juist heel slecht slaap en ga lopen piekeren en malen.

 • Reply
  Nathalie
  28 mei 2018 at 23:36

  Dat je solo slaapt heb ik inderdaad al eens gelezen. Na het lezen van dit blog durf ik ook niets meer uit een automatiek te halen.. bah!

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!