Persoonlijk

10 rare feitjes over mij

28 mei 2018
10 rare feitjes over mij

Ik ben een langvoeder. Nee, niet bewust maar gewoon per ongeluk. Aangezien dat voor hele rare reacties zorgt en ook mijn ontboezemingen over solo-slapen in het AD magazine, dacht ik laat ik nu eens een blog online gooien met allerlei rare feitjes over mij.

Vandaag was misschien wel een van de meest grappige werkdagen ooit. Heb je het ooit mee gemaakt dat je collega’s weten wat jij in bed uitspookt omdat je het weekend ervoor uitgebreid in de krant stond? Nou dat overkwam mij dus.

Rare feitjes over mij

Solo-slapen

Zo’n 2 jaar geleden besloot ik om het enige bedgeheim dat nog een taboe is openhartig op mijn blog te delen. Ik slaap alleen. Dat blog leverde hele leuke reacties op. Ik kan absoluut niet slapen als ik samen met mijn man op een kamer slaap. Bij mij gaat slapen echt om slapen. Die andere activiteiten heb ik geen bed voor nodig. Nu werd ik enkele weken geleden benaderd met de vraag of ik daar iets over wilde vertellen. Tuurlijk! Ik ken geen schaamte. Dus dat deed ik. Vandaar dat ik afgelopen weekend diverse appjes ontving, reacties van kennissen en vage bekenden. Want men weet iets van mij…gelukkig niet mijn pincode.

Lust geen kauwgom

Nee, echt niet. Ik eet het niet. Vind het heel smerig, chemisch en gewoon niet lekker. Als kind heb ik het wel eens geprobeerd, maar ik vond het raar om op een stukje rubber te kauwen. Als tiener vond ik serieus dat er weinig verschil zit tussen een stukje kauwgom en een condoom met een smaakje. Het is allebei rubber met een smaakje. Toch? Ik heb dus al vele jaren geen kauwgom gegeten.

Ik ben nog nooit dronken geweest

Nee, echt niet. Wel eens aangeschoten maar nooit dronken. De laatste 9 jaar drink ik sowieso geen alcohol. Iets met zwangerschappen en borstvoeding. Ik ben al zo lang sober dat ik waarschijnlijk ook al na een half glaasje aangeschoten raak. Ik word er ook niet leuker op als ik drink. Meestal word ik heel moe en dan wil ik naar huis om te slapen.

Heb nooit drugs gebruikt

Er zijn ouders die uitgebreid kunnen vertellen over dat ze wel eens een pilletje gebruikten voordat ze kinderen kregen. Ik niet. Ik heb nog nooit drugs gebruikt. Het idee spreekt me gewoon niet zo aan. Ik bepaal graag zelf wat ik doe. Dat geef ik niet graag uit handen omdat ik onder invloed van iets ben.

Geen sigaret aangeraakt

Voor roken geldt hetzelfde. Ik heb nog nooit gerookt. Nee, zelfs geen trekje van een sigaret genomen. Als kind hadden we regelmatig familiedagen. Mijn oudere neven en nichten rookten. Destijds mocht je gewoon nog binnen roken. Daardoor heb ik echt een aantal keren na familiebezoek zo ontzettend keelpijn gehad! Daardoor nam ik mijzelf voor echt nooit te gaan roken. Ik vind het vies en als iemand het in mijn buurt doet, geheid dat ik de volgende dag keelpijn heb.

Eet geen vlees met botjes

Ooit op een kinderfeestje half gestikt in een botje. Sindsdien vertik ik het om vlees met boten te eten. Ook niet als ik het er zelf moet afsnijden. Stukken kip waar een botje in zat, zijn echt niet van dezelfde kwaliteit als de filet.

Eet geen filet americain

Ik vind het er gewoon niet lekker uitzien. Bovendien als ik nadenk over wat het is, hoef ik niet meer.

Doet niet echt aan TV kijken

Ik kijk zelden TV. Je weet wel echte tv programma’s. Ik heb er gewoon niet het geduld voor. Kan de zin niet opbrengen om voor dat ding te gaan zitten. Tegenwoordig ben ik weer begonnen met lezen. Ja, echt een dik boek. Niet op een e-reader maar tastbaar als papier in je hand. Juist door bewust het tegenovergestelde te doen van wat tegenwoordig normaal is, merk ik dat ik een stukje ontstress, afstand kan nemen van de waan van de dag.

Heb nog nooit een snack uit de muur gehaald

Vrienden en klasgenoten die vertelden dat mensen bewust in zo’n vakje rochelden zijn er verantwoordelijk voor dat ik verre van dat soort portieken blijf. Ook als het niet waar blijkt te zijn…het leed is al geschied. Ik zal nooit een snack uit de muur halen.

Heb nooit een frikandel gegeten

Ook weer de schuld van klasgenoten met sterke verhalen.

Welke rare feitjes wist je en welke had je nooit verwacht?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Marjo Van leeuwen
  29 mei 2018 at 22:56

  Ik zag je idd in het ad. Ik zou niet zonder mijn man kunnen slapen zo alleen! Hij is 4 jaar geleden een week weggeweest voor zijn werk en toch lag ons bed vol.met kindertjes die hun papa mistte en er was plek ober in het grote bed dus die werd opgevuld door 2 ukkies.
  Drink ook nooit drugs niet en gerookt heel heel vroeger maar dat waren er een paar. Dus oom vrij saai.
  Over je snack uit de muur. Ik weet dat mensen er de helft van af eten en hem dan terugleggen en het weer dicht doen. Dus de volgende wil een kroket heb je een halve?.
  Maar dit waren toch niet hele rare feitjes

 • Reply
  Marian Zw
  29 mei 2018 at 08:19

  Haha, toch wel overeenkomsten. Ik heb nooit gerookt, geen drugs gebruitk, en alcohol…nou ja een half glaasje en ik wil naar bed?. Een kroket uit de muut vind ik ook echt walcelijk, zo’n half zachte korst de vulling lauw…brrr moet er niet aan denken.

 • Reply
  Marrit
  29 mei 2018 at 06:59

  Bij mij gaat slapen ook om slapen, maar ik merk juist dat ik veel sneller en rustiger in slaap val als ik mijn vriend naast me heb liggen. Hij gaat sochtends al heel vroeg weg en dan blijf ik dus alleen liggen en dan merk ik dus dat ik gewoon niet meer goed in slaap kom en veel meer last heb van mijn slaapproblemen dan normaal. Voor andere activiteten heb ik ook geen bed nodig dus ik snap je in die zin wel hoor! Maar het is voor mij geen reden om alleen te gaan slapen aangezien ik alleen juist heel slecht slaap en ga lopen piekeren en malen.

 • Reply
  Nathalie
  28 mei 2018 at 23:36

  Dat je solo slaapt heb ik inderdaad al eens gelezen. Na het lezen van dit blog durf ik ook niets meer uit een automatiek te halen.. bah!

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
 • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger

Dit zijn wij!