Zwangerschap

Rare eetgewoontes tijdens zwangerschap

10 januari 2015
10 x rare dingen tijdens zwangerschap

Aankomende mama’s hebben vaak rare eetgewoontes tijdens zwangerschap. Meestal lach ik er smakelijk om. Vooral anderen ( die niet zwanger zijn) lijken heel goed in geuren en kleuren te kunnen beschrijven welke rare gewoontes ze hebben…

Nu ik op de helft van mijn zwangerschap ben, kan ik het niet meer ontkennen. Ook ik heb een aantal rare eigenschappen ontwikkeld.

Rare eetgewoontes tijdens zwangerschap

Wij willen vleesch

Wanneer je ’s ochtends geen brood of ontbijtgranen met yoghurt kan eten, moet je opzoek naar alternatieven. Vlees of vis als ontbijt gaat daarentegen prima. Ja, ik geef toe, dat ik dus echt wel eens ’s ochtends Japans gemarineerde biefstukjes weg heb zitten werken op een nuchtere maag. Jammie! Normaliter ben ik helemaal niet zo into vlees, maar momenteel schreeuwt mijn lichaam om vlees of vis. Heerlijk die knapperige korst. Jammie! De geruchten dat ik een jongetje verwacht heb ik hiermee wel aangewakkerd.

Never not eating

Voor sommigen mag het lijken alsof ik maar heel weinig eet. Toch is het stiekem zo dat zodra ik voedsel zie er haast automatisch een bandje “Food glorious food’ in mijn hoofd begint te spelen. Althans…als het iets is wat ik lekker vind, want ik ben wel kieskeurig in wat ik wel en niet eet. Gemarineerde kip? Het bandje begint, gele saffraanrijst? Een fanfare barst los. Althans dat deed het. Sinds ik zwanger ben, is de gedachte aan rijst al voldoende om mij misselijk te maken. Ik kan het niet eten. Hetzelfde geldt voor brood. Dat smaakt vies en laat zo’n zure nasmaak achter dat ik er misselijk van word. Stokbrood met Franse kaas? Hmmm lekker zeggen mijn hersenen. Mijn maag zegt alleen iets anders. Voorlopig speelt de symphonie “Food glorious food” iets minder vaak in mijn hoofd. Wel zo rustig.

Slapeloosheid

Slapeloosheid. Een van de eerste zwangerschapssymptomen voor mij was slapeloosheid. Ruim voordat ik een test had gedaan worstelde ik al met mijn gebrek aan slaap. Ontspannende theeën, warme baden, het mocht niet baten. Meestal word ik om 3 uur ’s nachts wakker want ja ik moet plassen. En als ik wakker ben, bedenk ik mij dat ik eigenlijk ook wel een klein beetje honger heb. Dus als een dieet-ontduikend persoon sluip ik dan middenin de nacht sneaky naar de koelkast om daar iets uit te halen. En helaas is het niet zo dat ik daarna gewoon weer de slaap kan vatten. Ik heb al ontdekt dat er é nachts niks op tv is en ik van computeren misselijk word. Zit niks anders op dan gewoon weer in bed kruipen. Uiteindelijk moeten de dochters ook gewoon weer op tijd aan het ontbijt zitten en naar school gebracht worden…. .

Zweten van yohurt

Van yoghurt ga je zweten. Althans ik dan. Voor mijn zwangerschap genoot ik ‘s ochtends regelmatig van Griekse yoghurt met honing en bosvruchten. Sinds ik zwanger ben niet meer. Elke keer als ik yoghurt eet, lijkt het alsof het zich in zweet omzet en direct via de poriën in mijn gezicht naar buiten komt. Je begrijpt wel dat dit de smaaksensatie niet ten goede komt. Voorlopig heb ik het dan ook maar even geschrapt van mijn menu…. .

Augurken met slagroom?

Zwangere vrouwen schijnen augurken met slagroom te eten. Althans dat is wat men zegt. Zelf heb ik hier niet zo last van. Slagroom eet ik zelden. Augurken deed ik. Maar sinds ik zwanger ben niet meer. Ik heb het 2 keer geprobeerd, maar wist niet hoe snel ik na het eten ervan naar het toilet moest hollen om het weer uit te spugen. Jagges voor mij voorlopig even geen augurken….

Ijs eten

Mijn guilty pleasure tijdens deze zwangerschap is ijs eten. Het is lekker en ik word er niet misselijk van. Win-win dus. Ook gaat mijn gezicht er niet van zweten zoals bij yoghurt. Het is dankzij mij dat winkels momenteel in deze winter ijs verkopen. Voor mijn gevoel houd ik in mijn eentje de hele ijs-industrie deze winter staande. En dat voelt best goed, dus daarom nog een hapje…

Ik heb het koud

Kkkkkk wat heb ik het koud! Okay, face it. Voordat ik zwanger was, was ik nu niet bepaald de dikste. Noem het skinny, tenger of wat je ook wilt. Feit is dat ik kan eten wat ik wil zonder daar al teveel hinderlijke gevolgen van te ondervinden. Ik weet het: een zegen. Maar elk voordeel heeft zijn nadeel. Een daarvan is dat ik het koud heb. Nu dacht ik dat ik wist wat kou is, maar sinds baby alle warmte consumeert, heeft ‘het koud hebben’ een nieuwe en vooral diepere betekenis gekregen. Blauwe nagels? Check! Tenen die aanvoelen alsof ze eraf vriezen? Check!

Verslaafd aan warm bad

Ik woon in bad. Waarom? Nou zie punt 7. Er is geen betere manier om mijn lichaamstemperatuur weer een beetje onder controle te krijgen. Het leven weer een beetje dragelijk te maken en mijzelf te laten geloven dat het wel goed komt en dit tijdelijk is. Totdat ik de volgende dag weer koukleumend het bad vol laat lopen. Ik wil de energie- en waterrekening dit jaar gewoon even niet zien.

Blijf van mijn buik af

Sinds het prille begin dat ik zwanger ben. En ik wist het toen ik 4 dagen overtijd was, kan ik geen kledingstukken met elastiek op mijn buik verdragen. Dus dag onderbroeken met elastiek aan de bovenkant, pyjamabroeken met elastiek of koord. Het zit allemaal niet lekker en is te gevoelig voor mijn buik. Dus wat die je dan? Lang leve de onesie. Je weet wel uit een stuk stof gemaakt pyjamakledingstuk. Voordeel is dat je hem tot bovenaan kunt sluiten met knoopjes en momenteel past mijn baby bump er gewoon in. Lekkere warme sokjes aan. Dag kou en hallo comfy kleding! Het scheelt dat niemand mij hoeft te zien ’s nachts.

Uitkijken naar geboorte

En wat het raarste is? Ondanks alle ongemakken en eigenaardigheden, kijk ik toch heel erg uit naar de geboorte van onze baby. Ben ik benieuwd hoe hij/zij er uit ziet. Of het op zijn/haar zusjes lijkt. Of de kraamweek net zo relaxed zal zijn als bij Miss B. of dat het hectisch is zoals bij miss G. Of het al onmiskenbaar krullend haar heeft of dat het misleidend glad is net zoals bij mis G. bij wie de kullen pas met 8 maand begonnen. Voorlopig moest ik nog even wachten en tandjes op elkaar.

Dit was mijn biecht van 10 eigenaardigheden nu ik zwanger ben. Ik ben benieuwd: herken jij je hierin? Heb je zelf ook nog leuke eigenaardigheden, of dingen die je absoluut MOET doen nu je zwanger bent? Waar geniet je stiekem van? Wat kun je momenteel totaal niet hebben? Ik ben nieuwsgierig! Laat het me weten in de comments.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube

♥ Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
  • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
  • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
  • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
  • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
  • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
  • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
  • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
  • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
  • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
  • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

  Dit zijn wij!