Lifestyle

Deze producten moet je NOOIT op AliExpress kopen

18 april 2018
Deze 5 producten moet je NOOIT via AliExpress kopen

Er zijn producten die je nooit op AliExpress moet kopen. Wil je veilig producten uit dit Chinese online warenhuis kopen, houd je dan aan deze do’s en don’ts.

Alibaba of AliExpress lijkt een echt shoppingwalhalla waar steeds meer mensen hun heil zoeken. Met gratis verzending en spotgoedkope producten. is het een concurent geworden voor andere online marktplaatsen. Mits je voldoende geduld hebt, loont het om hier spulletjes te kopen. Maar er zijn producten die je nooit op AliExpress moet kopen.

producten die je nooit op AliExpress moet kopen

producten die je nooit op AliExpress moet kopen

Producten die je nooit op AliExpress moet kopen

Plastic en rubberen artikelen voor baby en peuter

In Europa hebben we strenge wetgeving als het om plastic in babyproducten gaat. Ik blijf me er over verbazen als ik andere moeders plastic /rubberen producten zie aanprijzen. Als plastic of rubber met mijn baby in aanraking komt wil ik bepaalde garanties hebben om gezondheidsrisico’s uit te sluiten. Dus waarom importeer je een product waarvan je met geen enkele zekerheid kan zeggen of het vrij is van BPA, ftlaten, pvc of schadelijke verf- en kleurstoffen. En dat niet alleen je, geeft het aan je kind… . Wow, en dat allemaal omdat het een paar euro goedkoper is?!

Maar verkopers op AliExpress zijn niet dom. De hebben ook wel gezien dat bepaalde certificaten in Europa belangrijk zijn. Dus wat doen ze? Ze zetten het bij hun producten. Beetje jammer dat ik er nog geen bal van geloof.

Dragers en draagzakken

Ja, ze zijn veel goedkoper dan in Europa. Maar ik heb geen idee aan welke veiligheidseisen deze moeten voldoen. Je wilt ook weer niet hebben dat je baby naar beneden valt omdat een riempje of gespje niet goed aansloot. Daarom zijn buik- of rugdragers van AliExpress echt een product dat ik nooit zou kopen. Bovendien kan ik niet met zekerheid zeggen dat men ze heeft geverfd met verfstoffen die een low impact hebben.

Dure producten

In principe winkel je op AliExpress voor de goedkope producten. Maar er zijn ook producten verkrijgbaar die enkele honderden, zelfs duizenden Euro’s kosten. Persoonlijk zou ik ze nooit kopen. Naast invoerkosten die je kwijt bent als de douane je pakketje onderschept, heb ik ook niet zoveel vertrouwen in de kwaliteit die ik krijg voor dat bedrag. Enkele weken geleden, zag ik een filmpje van een Russische vlogger die via AliExpress een auto gekocht had. Laten we zo zeggen dat het ding er op de website ietsjes anders uit zag dan wat jij in werkelijkheid kreeg. Ondanks een dashboard uit het jaar 0 reed het ding wel. Beetje jammer dat alle drempels een beetje pijnlijk werden zo zonder fatsoenlijke veringen. Overigens vond deze vlogger het uiterst hilarisch. Maar het geeft wel weer aan dat de kwaliteit op AliExpress enigszins te wensen over laat.

Make-up

Ik spreek geen Chinees dus weet ook niet wat er nu precies in zit. Een allergische reactie of erger omdat er een agressieve stof in zit. En dan nog maar te zwijgen over eventueel dierenleed.

Zaden

Zelfs zonder dit jaar mee te hebben gedaan aan de AH Moestuintjes is mijn tuin een plek met een wildgroei een planten. Ik zal dus nooit zaden voor planten of vruchten via AliExpress kopen Je ziet namelijk pas wat voor een plant het is, als het zaad ontkiemt is. Of later: als het uitgegroeid is tot een (volwassen) plant. Het zakje met zaad veilig thuis ontvangen is een ding. Er weken later achter komen dat je opeens allerlei exotische planten in je tuin hebt staan, die toch echt niet overeen komen met het plaatje; dat wil je niet. Op de website van Rijksoverheid staat het volgende: voor het invoeren van planten, bloemen, bepaalde soorten groenten en fruit heb je een certificaat nodig. Om nog maar te zwijgen over bepaalde beestje die je mogelijk misschien wel met die zaden mee opgestuurd krijgt. Hier kan je er meer over lezen.

Condooms

Condooms hoort wat mij betreft echt thuis in het rijtje van producten die je nooit via AliExpress moet kopen. Spreekt voor zich. Toch? Goedkoop is duurkoop. En als het om anticonceptie gaat, lijkt het me dat je wel meer zekerheid wilt hebben dan of je pakketje aankomt. Die paar euro die je dan bespaarde op een pakje, wordt een duur geintje als het toch raak is en je een drieling krijgt daardoor.

Posters

Voor de kinderkamers van beide dochters kocht ik echte Mrs Mighetto posters. Ze kosten meer dan 50 euro per stuk. En ook al kon ik spotgoedkoop dezelfde op AliExpress kopen, ik deed het niet. Waarom niet? Voor mij is het een principekwestie; het heeft te maken met autersrecht. Ik haatte het toen ik begin dit jaar ontdekte dat ene groot online baby magazine een stukje uit ons YouTube filmpje gejat had. Zonder toestemming of bronvermelding. Zowel ik, als mijn kinderen hadden daar tijd in gestoken. Het voelt dan heel slecht als anderen dat even makkelijk jatten en met wat andere beelden knutselen tot een eigen creatie. Ik gun andere artiesten, talent en kunstenaars hun welverdiende credits en de prijs die zij daar voor vragen. Omdat ik het op dit moment te lastig vind om mijzelf ervan te verifiëren dat het werk niet gestolen is, laat ik het links liggen.

Wat zijn jouw aanvullingen op producten die je nooit op AliExpress moet kopen?

Ook leuk om te lezen:

producten die je nooit op Aliexpress moet kopen

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding en foto via Shutterstock

 • Reply
  Nathalie
  19 april 2018 at 20:03

  Ze hebben al eens mijn foto’s gebruikt van Vince haha. Om een namaakmat te verkopen. Maar ik heb er nu net wel knutselspullen gekocht.
  Soms weet je van hier ook niet waarvan ze het hebben…. Alles is made in China dus waarom het niet meteen van daar kopen haha

 • Reply
  karin
  19 april 2018 at 13:08

  ik zou nooit make-up kopen; je weet niet wat voor een schadelijke stoffen ze er in hebben gestopt

 • Reply
  Will
  19 april 2018 at 00:19

  Ik koop niets bij Aliexpress, want die zetten, zonder je toestemming foto’s van je kinderen op hun site, die merkkleding dragen.Je krijgt ze niet verwijderd, want ze reageren nergens op
  Dat heb ik van iemand gehoord, die het is overkomen.
  Ze verkopen alles heel goedkoop en je kunt niet achterhalen of dat door kinderen wordt gemaakt. Heb gehoord dat dat wel het geval is.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]