Beauty Moeder & Kind Reviews Verzorging

Multifunctionele huidverzorging met PREP crème

24 december 2014

Als het om huidcrèmes gaat, ben ik altijd erg geïnteresseerd om nieuwe te proberen. Toen ik hoorde dat PREP crème terugkeerde op de Nederlandse markt was mijn interesse dan ook meteen gewekt. Als je net zoals ik een dochter met eczeem hebt, blijf je zoeken naar middeltjes die haar klachten kunnen verlichten.

PREP crème is multifunctioneel

Het van oorsprong Amerikaanse product PREP werd in 1936 in Nederland geïntroduceerd. Deze multifunctionele, inzetbare crème was niet uit de medicijnkastjes van vrijwel ieder gezin weg te denken. Met PREP crème kan je haast elk oppervlakkig huidprobleem oplossen. Van brandwonden, schaafplekjes, hulp bij nat scheren, tot aan insectenbeten. Na een tijd van afwezigheid is PREP crème sinds kort weer verkrijgbaar in ons land!

Review PREP Creme_multifunctionele cream_ingredienten_goodGirlsCompany

Waar helpt PREP crème tegen?

 • bij een droge, ruwe of schrale huid
 • een geïrriteerde huid
 • een gevoelige huid of als massagecrème na het sporten
 • voor en na het scheren van oksels, bikinilijn, benen en gezicht
 • als verzachtende en kalmerende after shave crème
 • brandwondjes
 • een verbrande huid door de zon
 • doorliggen
 • acne
 • snij- en schaafwondjes

PREP crème verlicht op effectieve wijze verschillende vormen van huidirritatie. Maakt de huid zacht, kalmeert en verfrist. De unieke samenstelling bevat etherische oliën en plantenextracten zoals kamfer, menthol, pepermunt, klaver en tijm. Thymol, een werkstof die van nature voorkomt in tijm-extract en de toegevoegde werkstof triclosan hebben beide krachtige antiseptische eigenschappen. Daarnaast heeft PREP crème een direct verkoelende, kalmerende en verzachtende werking op de huid.Review Prep creme_recensie Prep Creme_ervaringen met Prep Creme

Review PREP creme

Zo’n geweldig wondermiddel moest GoodGirsCompany natuurlijk uitproberen. Dat PREP creme tegen de hierboven genoemde huidklachten helpt daar twijfelde ik niet aan. Maar ik was ook heel benieuwd of het zou helpen tegen de eczeemklachten van Miss G. Hoe goed ik Miss G. OOK insmeer meestal beginnen de klachten met een droge ruwe huid die gaat jeuken. Door deze irritatie gaat ze krabben waarnaar de huid kapot gaat en herstel langer duurt. Wanneer ik een droge, schrale huid kan voorkomen, scheelt dat een hoop gedoe.

Nu het winter is, de lucht droog is en je veel lagen kleding over elkaar draagt voelt miss G’s huid vaak droog aan. Zoals gewoonlijk heeft ze nu dus ook ruwe plekken in haar knieholtes en de binnenkant van haar ellenbogen.
Voor het slapengaan bracht ik een klein laagje PREP crème op de verschillende geïrriteerde plekken aan. Bij controle de volgende ochtend bleken de plekken in haar knieholtes verdwenen. Daar voelde haar huid weer soepel en glad aan. De plekken in haar armholtes waren nog niet helemaal verdwenen, maar voelden wel aanzienlijk minder ruw en droog.

Review PREP creme_review Prep Cream_cosmetica beauty

De ingrediëntenlijst bevat onder andere thymol. Glycerin, cetyl alcohol, menthol, camphor, sorbitol maar ook parabenen. Hoewel ik dit laatste ingrediënt meestal in verzorgingsproducten voor mijn kinderen probeer te vermijden, moet ik hierbij nu wel een kanttekening plaatsen. Voor haar eczeem krijgt Miss G meestal hormoonzalf voorgeschreven. Lang gebruik van hormoonzalf wordt afgeraden en als moeder vind ik het zelfs helemaal geen optie. Als ik moet kiezen tussen parabenen of hormoonzalf kies ik toch duidelijk voor de eerste optie. Vooral wanneer ik op korte termijn al zulke goede resultaten zie.

Review PREP creme_ Prep Cream_ingredienten

Waar koop je PREP crème?

PREP crème is verkrijgbaar in twee verschillende soorten verpakkingen. De tube met een inhoud van 125 ml is ideaal om mee te nemen in de tas of op reis.  Deze kost € 8,50,- De royale pot met een inhoud van 250 ml is een ideaal product voor het medicijnkastje van je gezin. Deze kost € 14,50. Je koopt PREP crème bij de drogist of via de apotheek.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]