Dierentuin Gelderland Nederland Uitstapjes met kinderen video en vlogs

Première Deep Ocean Monsters VLOG

19 juli 2016
Deep Ocean Monsters VLOG-GoodGirlsCompany-Burgers Zoo musical

Afgelopen donderdag ging de onderwater musical Deep Ocean Monsters in première. Deze hele zomervakantie is hij pak ‘em beet zo’n 4 tot 6 keer te zien in het theater van Burgers’ Zoo. Je hoeft er geen apart kaartje voor te kopen want het zit gewoon bij de entreeprijs in. Samen met Miss C bezocht ik Burgers’ Zoo voor een kijkje achter de schermen in de Ocean. En maakte de allereerste vertoning van deze musical mee in het theater. Dit alles legde ik vast op camera. Kijken jullie gezellig mee?

Klik hier om je te abonneren op ons YouTube kanaal.

Deep Ocean Monsters is een musical die kinderen (en ook volwassenen) op een leuke manier iets leert over het leven in de diepzee. Ook al is het hier aardedonker, er gebeurt van alles. Dat ondervindt Zoë, een ondernemend meisje dat later graag dierenverzorger wil worden. Deze vrouwelijke versie van Freek Vonk wenst maar al te graag dat de vissen het haar zelf kunnen vertellen.

Burgers Ocean-Diepzee Monsters musical-GoodGirlsCompany

Deep Ocean Monsters

Kinderen weten nog niet dat ze voorzichtig moeten zijn, met wat ze wensen. En Zoë komt daar al snel achter als ze ‘ontwaakt’ op de bodem van de zee. Gelukkig is ze niet alleen Spik de diepzeepissebed (ja ik wist ook niet dat ze bestonden) en Angel (lantaarnvis gok ik zo) houden haar gezelschap. En passant komen ze ook nog de lelijkste vis tegen die er op de zeebodem rondzwemt: een blobvis genaamd Blobbie. Zoë leert van alles over de beesten, mysteries en het leven op de boden van ze zee. Of dat genoeg is om te slagen voor de Grote Diepzee Test en of ze uiteindelijk ook haar moeder weer in haar armen sluit, moet je zelf maar gaan bekijk in het theater van het Safari Meeting Centre.

Kijkje achter de schermen -Deep Ocean Monsters VLOG-GoodGirlsCompany-Burgers Zoo musical

Kijkje achter de schermen van de Ocean

Omdat wij in Arnhem wonen en een abonnement hebben, komen wij in de zomer bijna wekelijks in Burgers’ Zoo. Toch was afgelopen donderdag speciaal; we kregen namelijk een kijkje achter de schermen van de Ocean. Zo mochten we letterlijk een kijkje in de keuken nemen. Kregen we informatie over wat de vissen en ook haaien eten. Hoe Burgers’ Zoo haar eigen zoute water maakt. Wekelijks sta ik aan de voorkant te kijken naar al die mooie onderwaterpracht. Om het deze keer van bovenaf te zien- en daardoor ook het grotere geheel-vond ik wel indrukwekkend. Te bedenken dat ze 16 jaar geleden met een paar plantjes koraal begonnen! Jaren later is het een bloeiende onderwater flora en fauna die zo succesvol is dat het zelfs naar andere aquaria exporteren.

Food-Deep Ocean Monsters VLOG-GoodGirlsCompany-Burgers Zoo musical

 

Review Deep Ocean Monsters

De Musical Deep Ocean Monsters maakt gebruik van black light. Dat geeft hele leuke effecten. Allereerst zien al die neonkleurtjes er geweldig uit. Maar ik heb ook absoluut respect gekregen voor de acteurs die de vissen heen en weer bewegen op het podium. Waarschijnlijk hebben kleinere kinderen niet door dat mensen de poppen niet echt bewegen. Het hele concept zit mooi in elkaar.

Naast uiterlijk is de inhoud natuurlijk ook belangrijk. Ik vind het erg leuk dat ze een meisje in de hoofdrol hebben. De hierboven genoemde bioloog is toch een man. Niks mis mee, maar ik houd er altijd wel van als ook meisjes avonturen beleven en ambities hebben. En Zoë heeft een hele sprankelende persoonlijkheid.

Première Deep Ocean Monsters VLOG-GoodGirlsCompany-Burgers Zoo musical

Ook de andere hoofdrolspelers zijn leuk. Spik is toch wel mijn favoriet. Waar Angel rustig en wijs is, zorgt Spik voor de vrolijke noot met zijn humor en grapjes. Spelenderwijs leren kinderen van alles over levende wezens in de diepzee. Ik vind het mooi hoe Van Hoorne Entertainment zonder er een zwaar thema van te maken, ook pesten ter sprake brengt. Er wordt niet expliciet iets over gezegd, maar het viel mij op dat Zoë alleen is met haar moeder. Waar is haar vader? Daardoor is deze musical ook heel geschikt voor kinderen die niet opgroeien in een traditionele gezinsstructuur. Helaas zijn die gezinnen vaak nog ondervertegenwoordigd. Maar dit is een mooie positieve stap om de veelzijdigheid van gezinnen te tonen.

De musical duurt 30 minuten. Dat is goed te doen. Mijn dochtertje van 1 heeft zich onderwijl prima vermaakt. En klapte vrolijk in haar handjes met de muziek mee.

Deep Ocean Monsters draait van 6 juli tot en met 28 augustus 2016 zo’n 4 tot 6 keer in het Theater van Burgers’ Zoo. Voor meer informatie klik hier.

Wat ga jij deze zomervakantie allemaal doen?

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  volgmama
  23 juli 2016 at 14:41

  Superleuke vlog weer! En best handig zo’n rugdrager tijdens het vloggen. Ze vind het allemaal wel prima zo 🙂

  • Reply
   Josan
   28 juli 2016 at 11:49

   Jij draagt toch ook? Ik kan mijnes zowel buik als rugdragen. Met vloggen vind ik het makkelijker aan de achterkant dan lukt het mij beter om de camera stil te houden.

 • Reply
  Nicole Orriëns
  19 juli 2016 at 09:27

  Het ziet er erg leuk uit moet ik zeggen. Het valt me op dat er steeds meer voorstellingen en musicals komen in pretparken en dierentuinen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]