Food

Power Queens, Culinair de wereld delen

28 januari 2017

Eten brengt mensen samen. Een maaltijd in goed gezelschap vult de maag, het hart en misschien zelfs wel een beetje je ziel. Niet voor niets bestaat de term soulfood. Power Queens, Culinair de wereld delenis het debuut van culinair onderneemster Danitzah Jacobs. Het is een inspiratiekookboek waarin negen wereldvrouwen hun levensverhalen én heerlijke familierecepten delen. Het boek vormt een inspirerende combinatie van krachtige verhalen en lievelingsgerechten.

Powerqueens-culinair-de-wereld-delen-cover-boek-1Ik houd er van om samen met mijn dochters te koken en te bakken. We hoeven helemaal niks bijzonders te maken, maar koken brengt ons dichterbij elkaar. Terwijl ik met kruiden strooi, strooi ik ook met grappige jeugdverhalen, anekdotes en wijze levenslessen. En terwijl de geur van het gerecht mijn keuken vult, vullen de verhalen de gedachtes van mijn dochters. Heerlijk vind ik die momenten.

boek-power-queens-culinair-de-wereld-delen-worteltaart-GoodGirlsCompany

 

Power Queens, Culinair de wereld delen

Power Queens, Culinair de wereld delenvertelt de wijze levenslessen die de negen vrouwen meekregen van hun ouders en grootouders. Lessen die van generatie op generatie zijn doorgegeven. De vrouwen gaan in op wat hen sterk maakt. Maar ook op wat hun levensmissie is, welke obstakels ze in hun levens zijn tegengekomen en hoe ze hiermee omgegaan zijn. En last but not least: ze delen de lekkerste soulfood-gerechten met ons.

Een van de vrouwen is Annemarie Nodelijk. Zij verloor in haar ‘twenties’ haar zicht. Ondanks alles gaf ze haar droom om een succesvolle ontwerpster te worden niet op. Ze stippelde een plan uit om met haar eigen tassenlijn de wereld te veroveren. Een andere vrouw is Sabrina Starke een succesvolle singer/songwriter. Vele vrouwen en jonge meiden kijken tegen haar op. Als je het verhaal achter haar succes kent, weet je dat dit haar een nog krachtiger rolmodel maakt. Een rol die zij graag vervult. Juist zij heeft veel steun gehad een de verschillende rolmodellen in haar leven.

Power-queens-culinair-de-wereld-delen-Danitzah-Jacobs-GoodGirlsCompany

 

Familierecepten

Het boek biedt ruimte aan levensverhalen vol liefde, wilskracht en zelfontdekking. Maar er staan ook overheerlijke familierecepten in van de Power Queens. Denk hierbij aan een Carïbisch visgerecht, Surinaamse bami, Afrikaanse pindasoep en nog veel meer recepten uit de verschillende wereldkeukens. En dat is wel besteed aan Danitzah Jacobs. Met haar eventcateringbedrijf Màrshé Breda is zij al een ruime tijd een culinair begrip op festivals zoals North Sea Jazz, Lowlands en Pinkpop.

Als je ooit een buffet van Màrshé hebt gezien, weet je dat je een andere wereld binnenstapt. De zinnenprikkelende geur van exotisch eten tilt je voor even op, uit de waan van alledag. In 2013 won Danitzah Jacobs de prestigieuze Dutch Caribean Business Pearl. Power Queens, Culinair de wereld delen wordt uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij, een uitgeverij voor positieve, creatieve en inspirerende boeken voor jong en oud met belangrijke thema’s zoals pesten, rouwen en de wereld ontdekken. Het boek kost € 24,95 – ISBN/EAN: 978-94-91886-09-6.

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]