Persoonlijk Tags

De Post Pregnancy Tag

18 oktober 2015
De Post Pregnancy Tag-GoodGirlsCompany-zwangerschapskilos-gebroken nachten

Ik zit al weer enkele weken in een app-groepje net bloggende moeders uit Midden Nederland. Erg leuk. Ook al heb ik niet altijd tijd om de gesprekken te volgen of te reageren. Inmiddels hebben we elkaar leren kennen en al leuke dingen ondernomen zoals de Breast Friends Tag. Lief app vriendinnetje Saskia had mij getagd voor de Post Pregnancy Tag.

Ik vertel voornamelijk over mijn laatste zwangerschap. Dat kan ik mij namelijk het beste herinneren.

Hoe oud is je kindje nu?
Mijn jongste baby is bijna 5 maanden. Dat hele kleine is er dus wel vanaf. We beginnen wat meer in een vast ritme te komen van slaapjes, voeding en wakker blijven. Het voelt eigenlijk dus al weer als een hele nieuwe fase.

Hoe voel je je?
Goed, maar momenteel wat verkouden.Ik geef nog steeds borstvoeding dus dat is afzien wanneer iedereen om je heen ziek wordt. Dan pas wordt duidelijk hoeveel medicijnen je niet mag hebben.

Nog last van kwaaltjes?
Zo nu en dan nog last van mijn rug en bekken. Ook schijnt mijn diastase nog niet gesloten te zijn. Hierdoor mag ik nog geen buikspieroefeningen doen. Daar baal ik soms best wel van want ik wil wel van dat zwangerschapsbuikje af.

Is je eetlust veranderd?
Volgens mij is het weer een beetje terug naar het normale. Omdat ik tijdens mijn zwangerschap een afkeer had van brood ben ik creatiever geworden met vervangers zoeken. Dat komt mij nu weer goed van pas tijdens mijn lunch op het werk.

Zwangerschapskilo’s
Die vond ik dit keer wel meevallen. Maar iets van 12 kilo. Bij de zwangerschappen van mijn andere 2 dochters kwam ik over de 20 kilo aan. Nu ben ik het overgrote gedeelte wel kwijt. Wat er aanzit, mag er wat mij betreft wel aanblijven. Alleen moet het zich wel om zetten in spieren.

Hoe kijk je terug op je zwangerschap?
Met gemengde gevoelens. Omdat dit mijn laatste zwangerschap is, vond ik hem erg bijzonder. Tegelijkertijd blijf ik het toch altijd moeilijk vinden om er door de klachtjes van te genieten en bij het moment stil te staan. Wel vind ik het handig dat ik zwangerschapsupdates schreef waardoor ze nu kan terug lezen.

Liever nog zo’n zwangerschap of liever nog zo’n bevalling?
Deze zwangerschap en bevalling waren zoveel makkelijker dan de vorige twee. In die zin is het een mooie afsluiting. Maar als ik mag kiezen, liever niet. Geen van beide. Bevallingen vind ik pijnlijk en zwangerschappen ongemakkelijk.

Zijn er dingen die je anders had gewild?
Deze zwangerschap, bevalling en kraamweek gingen echt zo perfect. Ik heb ook heel echt gedaan wat ik wilde. Geen bezoek in de kraamweek. Een sociale stop vanaf enkele weken voor de bevalling. Het draaide gewoon even een paar weken om mij en mijn voorbereiding op de bevalling.

Hoe is het met jullie kindje?
Goede! Miss C is een ontzettend lief, vrolijk en knuffelbaar meisje. In het begin kon ik amper met haar op stap omdat ze echt wel ingekaberd moet slapen, maar dat gaat steeds beter. Ze slaapt tegenwoordig zelfs in de autostoel als hij vastgemaakt is op het onderstel van de kinderwagen.

Omrollen doet ze nog niet. Ze is heel erg bezig met haar handen en ‘praten’. Vooral dat laatste doet ze al heel lang. Als je terug praat, reageert ze daar weer op. Dat kan ze echt wel een kwartier volhouden. In haar taaltje heeft ze blijkbaar heel veel te vertellen. Ook is ze dol op haar zussen. Tijdens de zwangerschap heb ik heel bewust beide oudere kinderen erbij betrokken. Dat werpt zijn vruchten af, je merkt dat ze heel sterk op elkaar reageren. Van zichzelf is ze ontzettend vrolijk meisje, maar als ze aandacht van haar zussen krijgt, straalt ze en kijkt ze heel triomfantelijk om zich heen met zo’n blik van ‘zie je het wel?’

Hoe zijn de nachten?
Nog steeds vermoeiend. Ze slaapt nog niet door. Meestal komt ze 1x in de nacht, maar als ze verkouden is, de luier niet goed zit of we haar inbakerdoek toch niet stevig hebben vastgemaakt gaat ze spoken. Dus ga ik toch maar weer voeden want dan valt ze makkelijker in slaap.

Genietmomentje?
Genoeg. Als ze genietend ligt te drinken. Zich niet bewust dat ik kijk en dan zo lief genietend lacht. Maar ook als ze haar handje zo zacht op mijn borst legt alsof ze het beter wil vasthouden tijdens het drinken. En als ze samen een bad nemen en en en…te veel dus. Oh en absoluut als ze haar hoofdje naar een van haar zussen draait en haar oogjes sluit in de hoop op een knuffel. Zo lief!

De grootste verandering?
Ik moest er enorm aan wennen dat een baby gewoon echt niet zoveel kan. Je bent er behoorlijk druk mee. Ook was het wennen om mijn man in een vaderrol te zien. Zoals ik al eerder liet weten, is de opvoeding van mijn oudste dochters echt mijn pakkie aan. Mijn man heeft de zwasre taak om leuke dingen met ze te doen; speelschuur naar de grote M, bioscoopje pakken. Maar dit is zijn eigen kindje en daardoor moet hij hier iets meer mee. In eerste instantie twijfelde hij er erg aan of hij er klaar voor was om vader te worden. Maar nu is hij echt helemaal weg van haar. Wegbrengen naar de creche, ophalen, flesjes melk geven? Hij vindt het geweldig! En ik vind het voor hem erg leuk dat ze zo positief op hem reageert.

Aan het werk?
Ja, ik werk 32 uur per week. Dat is toch wel even zwaar moet ik toegeven. Ik heb altijd zoveel uren gewerkt dus dacht ik dat ik dat wel kon voortzetten. Maar inmiddels heb ik er een kind bij. Mijn man werkt in Rotterdam dus is er praktisch gezien overdag niet en ‘s avonds vaak pas laat terug. Daardoor ligt er wel heel veel op mijn bordje. Ik vind dat soms best heftig. Het vraagt om een heel gedisciplineerd leven. Op tijd naar bed, anders word ik ziek. Op tidj opstaan, veel vooruit plannnen… Ik ben blij dat we sinds deze maand een schoonmaakster hebben zodat ik daar tenminste hulp in krijg.

Jouw tip voor aanstaande moeders?
Luister altijd naar je gevoel. Dat heb je niet voor niks gekregen en het zit er zelden naast.

Q Hoe verliep jouw zwangerschap/bevalling?

Wil jij de Post Pregnancy Tag overnemen?

  • Reply
    saskia
    18 oktober 2015 at 22:16

    Super leuk Josan dat je de tag hebt overgenomen. Mooie foto’s ook van jou. De nachten gaan hier ongeveer hetzelfde als dat jij beschrijft. Lijkt me indd ook best pittig 32 uur in de week werken, knap dat je dit qua planning zo goed doet!

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Een kijkje in ons leven