Lifestyle Mama Opvoeding

De populairste kindernamen van 2017

27 december 2016
De-populairste-kindernamen-van-2017-GoodGirlsCompany

De populairste kindernamen van 2017 zijn bekend. Ben je benieuwd of de naam van jouw kindje er tussen zit? Of hij is gestegen? Of misschien ook wel of hij uniek genoeg is? Lees dan snel verder.

Populaire kindernamen, ik gruwel er van. Maar het overgrote deel van de Nederlandse moeders heeft er dus blijkbaar geen bezwaar tegen dat hun kindje over een aantal jaar een handjevol klasgenoten met precies dezelfde naam heeft.

De populairste kindernamen van 2017

De naam Lauren (hoi Tamara) is echt een stijger. In 2017 wordt Lauren de populairste meisjesnaam, zo voorspelt Hippe-Geboortekaartjes in samenwerking met Babyblog.nl. Dit is niet zomaar een gok. De twee websites analyseerden welke namen er in de laatste maanden van 2016 het vaakst op geboortekaartje verschenen. Dit combineerden zij met het zoekgedrag van zwangere vrouwen in de babynamentool op Babyblog.nl. Dit leverde een Top 10 van populairste babynamen van 2017 op. Sem wordt trouwens in 2017 de populairste jongensnaam. Deze naam stond ook al in 2010 en 2013 bovenaan.

Lauren in opkomst

De meisjesnaam Lauren is al jaren een stijger. In 2010 werden nog 134 meisjes Lauren genoemd. In 2015 waren dat er al 278. Tot nu toe kwam de naam Lauren nooit hoger dan plek 43, maar dit zal in 2017 ongetwijfeld veranderen. Het komende jaar blijven de namen Emma en Julia onverminderd populair. Volgens de voorspellingen staan zij op de 2de en 3de plek in de Top 10 van meisjesnamen.

De Top 10 meisjesnamen van 2017

Op basis van de voorspellingen ziet de top 10 populaire meisjesnamen van 2017 er als volgt uit:

 1. Lauren
 2. Emma
 3. Julia
 4. Mila
 5. Sophie
 6. Eva
 7. Isa
 8. Tess
 9. Nina
 10. Evi

Top 10 jongensnamen

Bij de jongensnamen staat Noah op plek 2 en Finn op nummer 3. In de jongensnamen-Top 10 voor 2017 zijn vooral Mats en Teun verrassend nieuwe binnenkomers: zij kwamen de afgelopen 6 jaar zelfs niet voor in de Top 20. Komende jaar maken ze een grote sprong in populariteit, zo voorspellen de sites. De jongensnaam Daan is uit. Deze stond in 2011, 2012 én 2014 op de eerste plek maar, daalt verrassend genoeg in populariteit en vormt de hekkensluiter.

De Top 10 jongensnamen van 2017

 1. Sem
 2. Noah
 3. Finn
 4. Milan
 5. Luuk
 6. Thijs
 7. Levi
 8. Mats
 9. Teun
 10. Daan

Trends bij populairste kindernamen van 2017

Meisjesnamen die op een -a eindigen, blijven het in 2017 goed doen: maar liefst 6 van de 10 populairste meisjesnamen eindigen op deze klinker. Bij de jongens doen babynamen met één lettergreep het onverminderd goed: 6 van de 10 jongensnamen hebben één lettergreep.

Stijgers

Krijg je geen genoeg van leuke namenlijstjes, of ben je op zoek naar inspiratie? Dan moet je even op Babyblog kijken. Zij voorspelden op basis van trends ook welke babynamen in 2017 hard gaan stijgen op de populariteitslijst.

Wat vind jij van de populairste kindernamen van 2017? Heeft jouw kind een populaire voornaam? Waarom wel/niet?

 

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram, Facebook of YouTube?

foto via Shutterstock

 • Reply
  Liess
  27 december 2016 at 14:52

  Nou weet ik iig welke meisjes namen ik niet moet kiezen voor deze baby ?

  • Reply
   Liess
   27 december 2016 at 14:53

   Mijn oudste heet trouwens Lotte en jongste Bram

 • Reply
  Jessica
  27 december 2016 at 12:32

  Onze jongens 6 en 9 hebben namen die we nog nooit bij iemand anders gehoord hebben vind ik erg leuk jarim en noan onze dochter 7 zocht ik ook zo unieke naam voor maar vond ik erg moeilijk ze heet lindsey maar ken ook niemand die zo heet en ook op school niet ookal is het een wat bekendere naam..ik had een lijstje met namen en samen gekeken wat we het leukste vonden we hadden de namen al vroeg klaar

 • Reply
  Patricia
  27 december 2016 at 10:47

  Ik heb 3 kids en 2 ervan hebben een naam die je niet vaak hoord in nl

  Zoon van bijna 12 heet Ephram
  Zoon van 8 Jasper Cornelis
  Dochter van 6 Trinity Margot

  Zoon vermoemd naar overleden opa van vaders kant en dochter vernoemd naar overleden oma van mij. Trinity betekend 3 eenheid/heilige 3 mooi en toepasselijk om het ouderschap mee af te sluiten. Al komt de naam stiekem gejat uit de Film The Matrix en wist ik de betekenis pas erna.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨JONGENS MAMA✨ Yep jullie hadden gelijk. Een jongetje is leuk. Niet omdat ik al 3 dochters hen en het hoog tijd werd. Maar omdat dit kereltje gewoon zo super schattig, lief, vrolijk en op zijn eigen manier zichzelf is. 
.
.
.
#babyboy #babyboyclothes #cutebabies #cutebabys #babyboy💙 #mamablogger #mama #mommylife #baby #babyboy #emsearmuffs @emsforkids #mixedandhappy
 • ✨EERSTE WERKWEEK✨ Daar zit ik weer: op het sociaal domein. Nadat ik 1 jaar thuis zat. Ik kan me nog goed herinneren dat een voormalig wethouder die ik ondersteunde zei dat het verschil tussen werken en thuiszitten is dat je als je werkt, er weer onderscheid is tussen werkdagen en het weekend. Yep dat gevoel heb ik nu ook. Voor mij is het nu weekend. Lekker met baby knuffelen. Eindelijk de rest van de verhuisdozen uitpakken en Netflixxen. Mijn eerste werkweek zit erop. Ik moet mijn ritme nog een beetje vinden. Maar het is leuk en interessant.
.
.
. #ambtenaar #mama #mamablogger #girlbosses #girlboss #mama #weekend #ambtenaarzijnisoké #ambtenaarlife #sociaaldomein #haiti🇭🇹 #haiti #melaninpoppin #melaninbeauty #melanin #melaninqueen #melaninmagic #bgm #athomewithchichi #iamchichi #stayhome #stayhomestaysafe
 • ✨Eerste werkdag✨ Novan is precies 5 maanden oud en gaat vandaag voor het eerst naar de kdv. Een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het natuurlijk mijn vierde kind. Aan de andere kant, is hij ook nog zo klein 😭 Gelukkig is hij in goede handen. Dezelfde lieve leidsters die 4 jaar lang met veel liefde voor Chloé gezorgd hebben, gaan dat nu voor hem doen 💖 Vond jij het ook een dubbel gevoel toen je weer ging werken?
.
.
. .
#babyboy #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Zo daar ben ik weer! Na een hele lange tijd stilte. Een kind krijgen, verhuizen en een nieuwe baan slokten best veel van mijn tijd op. En Okay ik ben gewoon niet zo’n instagrammer. Langzaam maar zeker beginnen de verhuisdozen leeg te raken. En nu ik in een grote-mensen-huis woon, heb ik ook planten 🌱 Spannend want de laatste keer dat ik actief voor een plant zorgde en hem in leven hield is ruim 12 jaar geleden 🙈Hands up als jij ook altijd alle plantjes om zeep helpt #girlboss #pink #melaninbeauty #melaninpoppin #melaninqueen #weavehairstyles #momlife #momsofinstagram #mamablog #mamablogger #plants #plantjes #plantgirl #iamchichi #athomewithchichi #stayhome
 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness

Dit zijn wij!