Flevoland Museum Nederland Uitstapjes met kinderen

Politieweken bij Veiligheidsmuseum PIT

21 januari 2017

De Politieweken bij het Veiligheidsmuseum PIT zijn dé ideale kans om je kind bekend te maken met de wereld van de politie. Van 21 januari t/m 2 april 2017 kunnen kinderen dat zelf ervaren.

 

Als kind had ik een periode waarin ik bij de politie wilde. Boeven vangen, want dat romantische beeld had ik erbij. Als ik maar had genoeg kon rennen en goed overweg kon met een paar handboeien, kwam het vanzelf wel goed. Tegenwoordig moet ik glimlachen om die kinderlijke naïviteit.

De Politieweken bij het Veiligheidsmuseum PIT

De politie doet namelijk zoveel meer dan heel hard achter boeven aanhollenof donuts halen bij de dichtstbijzijnde fastfood keten. Ze zijn waakzaam en dienstbaar, sporen verdachten op en treden op tegen geweld. Zij riskeren hun eigen leven in gevaarlijke situaties voor onze veiligheid. En daar mag best wel wat extra aandacht aan worden gegeven. Tijdens de Politieweken bij het Veiligheidsmuseum PIT ontdek je van alles over de geschiedenis van de politie. Je vindt er topstukken van de Nationale Collectie Politie. Zo zijn er historische voertuigen en uniformen van de politie. Maar het meest spannende is natuurlijk dat je een kijkje kan nemen in een echte politiecel!

Doe mee een de Politiespeurtocht

Ook de Politieweken gaan met hun tijd mee. Zo zijn er verschillende games die kinderen kunnen spelen. Hierin is het de kunst om een misdaad op te lossen. Is je kind helemaal fan van de politie en wil ze daar in de toekomst eventueel gaan werken? Dan weet je na het spelen van de spellen ook meteen of je (on)geschikt bent om bij de politie te komen werken. Naast gamen, kunnen kinderen zich ook verkleden als politieagent en aan de politiespeurtocht meedoen. Volg de sporen en stap in de schoenen van een rechercheur en bij het oplossen van de zaak. Vind jij de dief? Dan krijg je een leuke verrassing! De politiespeurtocht is tijdens de Politieweken gratis verkrijgbaar aan de kassa van PIT.

Gratis naar de Politieweken

En als je geluk hebt, loop je ook nog een echte politie-agent tegen het lijf. Tijdens de politieweken maakt de politie tijdens hun dienst vaak tijd vrij om bezoekers in het museum over veiligheid te informeren. Dus als je vragen hebt, kan je deze meteen stellen. En wie weet lukt het wel om een selfie met een politieagent te scoren. De aanwezigheid van politieagenten is natuurlijk onder voorbehoud. Als er een dringende calamiteit is, gaat dat natuurlijk voor.

Ben je zelf een politieagent en wil je met je (klein) kind naar het Veiligheidsmuseum PIT? Dan krijg je op vertoon van je politielegitimatiebewijs een 2e kaartje. Deze actie is geldig tijdens de Politieweken van 21 januari t/m 2 april 2017. De actie is niet geldig in combinatie met andere acties.

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 

  • Reply
    Denise - Follow my footprints
    8 februari 2017 at 11:09

    Ik kende dit museum helemaal niet. Ik moest de link even aanklikken om te weten waar het was, maar in Almere dus.

Praat mee!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.