Lifestyle Nederland Spelen Uitstapjes met kinderen Utrecht

PLUSBRiCKS boerenbedrijf spaaractie

8 september 2016
plusbricks-boerenbedrijf-spaaractie_goodgirlscompany_limited-editions

Je weet dat de vakantie echt over is, als de verschillende supermarkt spaaracties weer beginnen. Bij Plus is de PLUSBRiCKS bouwstenen spaaractie terug. Dit keer spaar je steentje voor steentje je eigen boerenbedrijf bij elkaar. Samen met mijn dochters ging ik langs bij bij het PLUSBRiCKS boerenbedrijf. De meiden staken de handen lekker uit hun mouwen. Zo leerden ze koeien melken, maakten hun eigen moestuin en testten hun kennis van planten en gewassen.

Veel kinderen zijn slecht op de hoogte van waar hun voedsel nu eigenlijk vandaan komt. Blijkbaar is het geen gemeengoed meer dat ze weten dat melk van een koe komt. In plaats van uit de supermarkt.

plusbricks-limited-editions_goodgirlscompany_spaaractie

Voedseleducatie op de basisschool

Persoonlijk kan ik mij daar weinig bij voorstellen. Aan de ene kant wonen we in de stad. Aan de andere kant is onze nieuwbouwwijk ook weer zo lekker afgelegen van het stadscentrum dat je binnen de korste keren in buitengebied zit. Borden met dat je kersen, aardappels of ander eten bij de verschillende land- en tuinbouwbedrijven kan kopen, zien ze voldoende. Ook halen we (biologische) boodschappen zo nu en dan bij de verschillende Landwinkels.

plusbricks-boerenbedrijf-spaaractie_goodgirlscompany_voedseleducatieMaar het gebrek aan kennis is zo ernstig dat het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), voor verplichte voedseleducatie op alle basisscholen. PLUS vond het tijd om kinderen eens te laten zien waar hun melk, fruit en groente vandaan komt. Zodat zij ook in de toekomst de juiste keuzes kunnen maken. Dat is waar de nieuwe spaarcampagne PLUSBRiCKS van PLUS op inspeelt.

plusbricks-boerenbedrijf-spaaractie_hoe-ziet-het-er-uit

 

Het idee achter PLUSBRiCKS Boerenbedrijf

Gelukkig zijn er ene hoop verhalen te vertellen over de herkomst van ons voedsel. Met de spaarcampagne PLUSBRiCKS sparen klanten bij hun boodschappen voor bouwstenen waarmee zij zelf een boerenbedrijf kunnen bouwen. Stukje voor stukje: kippen, koeien, kaas, verschillende groenten, fruit en natuurlijk de boer en boerin. In elk zakje zit naast het boerenbedrijf-onderdeel ook een kenniskaartje vol informatie en slimme weetjes. Zo ontdekken kinderen en (groot) ouders spelenderwijs waar hun eten en drinken vandaan komt.plusbricks-boerenbedrijf-spaaractie_goodgirlscompany_koeien-melken

 

PLUSBRiCKS spaaractie

Misschien heb je de PLUSBRiCKS spaaractie al op TV gezien. Hij is al aan de gang. Bij 25 euro aan boodschappen ontvang je vanaf 8 september gratis het starterpakket vanaf 25 euro aan boodschappen. Daarmee kan je meteen je eigen boerenbedrijf beginnen en deze gaan uitbouwen. Vervolgens ontvang je

voedseleducatie_goodgirlscompany_plusbricks-boerenbedrijfbij elke 15 euro aan boodschappen een zakje PLUSBRiCKS en een kenniskaartje. Die staan vol met leuke informatie en handige boerenslimme weetjes. Zodat jij straks alles kunt vertellen over de herkomst van goed eten. Voor je het weet heb je alles bij elkaar en ben jij een echte boer of boerin! Zorg dat je er snel bij bent, want op = op.plusbricks-boerenbedrijf-spaaractie_goodgirlscompany_kruiwagen

 

 

PLUSBRiCKS Limited Editions

Er zijn ook 4 Limited Editions beschikbaar. Deze ontvang je bij aankoop van PLUSBRiCKS actieproducten. Houd hiervoor de folder goed in de gaten. Tractor verkrijgbaar vanaf 11 september. Melkwagen verkrijgbaar vanaf 18 september. Truck verkrijgbaar vanaf 25 september. Groeikas verkrijgbaar vanaf 9 oktober. Zorg dat je er snel bij bent, want op = op.

 

plusbricks-boerenbedrijf-spaaractie_goodgirlscompany_kruiwagen-race

PLUSBRiCKS boerenbedrijf

Sinds we een grotere auto hebben, passen alle dochters inclusief kinderwagen er feilloos in. Onder het excuus van dat ik de auto moet leren kennen en kilometers maken, reis ik stad en land af. Dus reden we gisteren in een uurtje tijd naar het PLUSBRiCKS Boerenbedrijf om als en van de eersten te ervaren waar ons eten nu vandaan kwam.

plusbricks-boerenbedrijf-spaaractie_goodgirlscompany_boerendag

Beide dochters leerden ‘mest’ scheppen in ene kruiwagen en deden er een race mee. Ook mochten ze een koe melk en leerden dat een koe per dag maar 20 (!) minuten slaapt. Daarnaast bekeken ze de kippen en maakten we appelmoes. En oh, we zijn weer een moestuintje rijker. We hadden een super leuke maar warme dag!

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Robin Valentine http://tennojuin.net
  8 september 2016 at 12:11

  ik wist geeneens dat een koe maar 20 minuten slaapt, haha! wat een leuke ervaring voor ze en leerzaam 🙂

 • Reply
  Cassandra
  8 september 2016 at 08:54

  Ag wat super leuk zeg! Ik wilde ook heel graag komen met leia, helaas moest ik weer eens werken ?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]