Family Diary Persoonlijk

Plog de eerste verjaardag van Miss C

26 mei 2016
Baby 12 maanden-verjaardagsfeest-GoodGirlsCompany

Afgelopen zaterdag vierden we de eerste verjaardag van Miss C. Een dag die dubbel zo feestelijk werd omdat Miss B die dag ook mocht afzwemmen voor haar A-diploma. Ik legde een aantal mooie momenten van deze feestelijk dag op camera. Kijk je mee?

In de dagen voorafgaand aan haar eerste verjaardag,  kon ik mij er maar moeilijk toe zetten om het hele feestje te organiseren.Maar nadat ik mijzelf een schop onder mijn achterste had gegeven, kwam ik alsnog in actie om een cadeau te kopen en versiering. Tijdens de zwangerschap ben ik helemaal verslingerd geraakt aan de kleur mint dus die moest ook terugkomen op de eerste verjaardag van Miss C. In de middag shopte ik mij een slag in de rondte bij de leukste kinderwinkels van Elst.

tassel guirlandes-GoodGirlsCompany

Op Vrijdagavond stond ik om 22:00 uur nog een tassel slinger en banner slinger in elkaar te flansen die ik via Weddingdeco had gekocht.

Eerste verjaardag van Miss C

Zaterdag begon de ochtend zoals gewoonlijk. Voordat Miss C echt goed wakker was, haalde ik haar uit haar ledikantje. Terwijl ze haar ochtendvoeding dronk, en langzaam wakker werd, hadden we het eerste knuffelmomentje van het nieuwe levensjaar. Na de voeding was ze trouwens ook meteen goed wakker. Verschoonde ik haar luier, trok haar een setje kleding aan en liepen we met zijn drieën de trap af naar de woonkamer.

Plog de eerste verjaardag van Miss C-GoodGirlsCompany

Hoewel ze nog niet echt weet, wat een verjaardag inhoudt, zag ze wel dat de woonkamer versierd was. Dat vond ze reuze interessant. Enthousiast zongen we “Lang zal ze leven” en liet Miss C zien dat ze door heeft dat hoera het moment is waarop je dus je armen enthousiast de lucht in moet doen. Heel vaak, zo enthousiast mogelijk en je niets aantrekkend van of die nu in je moeders gezicht terecht komen. Het is jouw feestje.

Eerste verjaardag-GoodGirlsCompany

Je ziet haar denken: “Wat moet ik hier mee?”  Het cadeau uitpakken, ging dan ook nog niet helemaal zelf, maar ze vond het papier reuze interessant.

hobbelpaard-GoodGirlsCompany-

Het nieuwe hobbelpaard valt meteen goed in de smaak.

mintgroene cupcakes-peach mint

De cupcakes had ik de avond er voor nog staan bakken. In de ochtend maakte ik mintgroene botercrème voor de garnering. De leuke cupcake vormpjes kocht ik trouwens bij Xenos.

Action shoplog-GoodGirlsCompany-mint peach

Action had deze peach kleurige rozen van een soort foam. Pasten prima binnen het kleurenpalet en kosten maar €0,65 per stuk.

mintgroen uiltjes-GoodGirlsCompany-eerste verjaardag

Naast hobbelpaard kreeg Miss C ook het mintgroene uiltje van Tiamo. Deze had ik bij Kids Keus gekocht. De twee pakketjes in de achtergrond zijn van Miss G en Miss B. Zij zijn op zaterdagochtend altijd bij hun vader daarom konden ze hun pakketjes pas later geven.

verjaardagstaart-Miss C-slagroomtaart

De door mijn man bestelde slagroomtaart overleefde de reis niet helemaal vlekkeloos.

cheesecake-GoodGirlsCompany-verjaardag

Nu houden ik en de andere dochters sowieso niet van slagroomtaart dus had ik meteen een excuus om die ochtend nog een peach kleurige cheescake met gouden versiering te maken. Helemaal passen binnen het thema peach & Mint.

verjaardagsoutfit-GoodGirlsCompany-Who run the world Tshirt

Terwijl de taart in de koelkast stond op te stijven, stopte ik Miss C in bad en haalde papa boodschappen.Tijd om de echte verjaardagsoutfit erbij te pakken. Helaas kon de verjaardagsjurk pas in de daaropvolgende week geleverd worden. Dus cancelde ik de bestelling en kocht voor de eerste verjaardag van Miss C haar kleding bij Met muisjes.

Tegen de middag kwam het eerste bezoek en maakte ik mij klaar de volgende feestelijke gebeurtenis. Afzwemmen van Miss B.

zwemdiploma-GoodGirlsCompany-

Na een uur in een snikheet zwembad te hebben doorgebracht was dat A diploma ook in de pocket. B’tje was apetrots, en stond in haar peach kleurige feestjurk tussen de andere kindjes te stralen. Het moment op het podium hield ze zo kort mogelijk van haar hoeft al die poespas niet. Hun vader en ik wisselden van bagage en ik nam mijn oudste dochters mee naar de dierentuin, Hier was mijn man al samen met Miss C, ooms, tantes en neefje en nichtjes.

Burgers zoo-GoodGirlsCompany

Van de Burgers Zoo kunnen de kinderen nooit genoeg krijgen want er is zoveel te zien. Zoals prachtige planten.

waterval Burgers Zoo-GoodGirlsCompany

Je kan achter de waterval lopen.

 

Panter-Burgers Zoo-GoodGirlsCompany

Indrukwekkende wilde beesten.

verjaardagsoutfit-Who Run the world tee-GoodGirlsCompany

Na een heel jaar lang zonder suiker en gefrituurd eten te hebben geleefd mocht op de eerste verjaardag van Miss C dan eindelijk een frietje gegeten worden. Dat viel alleen niet zo goed. Het kwam er gewoon weer uit en van de taart hoefde ze ook al niets te weten. Heb haar verpest met gezond eten 🙂

Miss G en Miss C-verjaardag-GoodGirlsCompany

Toen al het bezoek was, mochten ze zussen hun cadeautjes geven. Eerst Miss G.

Miss B-Miss C team boefjes-GoodGirlsCompany

En daarna Miss B.

Haba houten boekje-Houten speelboom-GoodGirlsCompany

Het houten boekje dat ik van Haba kocht bij de Houten speelboom viel goed in de smaak.

Al met al hadden we  de eerste verjaardag van Miss C erg geslaagd. Mede door het mooie weer. Ik ben blij dat ik het dit jaar niet helemaal over de top aangepakt. Het was druk zat voor baby. Volgend jaar begin ik wel eerder.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Kimberly
  18 augustus 2017 at 16:07

  Hele leuke kleuren, hoe heb je de botercreme zo mooi mint groen gekregen?

  • Reply
   Josan
   18 augustus 2017 at 19:35

   Ik kocht groene en blauwe voedingskleurstof bij xenos. Eerst groen en daarna druppeltje bij druppeltje blauw aan toevoegen net zo lang tot je de kleur mooi vindt. Dit kleurenmengsel aan de botercreme toevoegen en eventueel nog wat voedingskleurstof aan toevoegen

 • Reply
  Karen
  27 mei 2016 at 10:54

  Nog van harte met miss C! Die kleuren van haar feestje zijn zo mooi!

  • Reply
   Josan
   28 mei 2016 at 13:46

   Dank je wel Karen. Ik wilde iets anders dan roze.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]