Spelen

Play-Doh Touch Studio brengt klei tot leven

21 mei 2017
Play-Doh_Touch_Studio_GoodGirlsCompany

Met de Play-Doh Touch Studio breng je klei tot leven. Maak je eigen creaties, scan ze en ontdek een nieuwe digitale wereld. Samen met mijn middelste dochter, probeerde ik hem uit en keek of dit kleien leuker maakt.

Klik hier om je te abonneren op ons YouTube kanaal

Veel ouders hebben een haat liefde verhouding met kleien. Je kinderen willen het altijd 5 minuten voor het avondeten doen. Nadat ze zich de hele middag verveeld hebben. Als ze er 5 minuten mee gespeeld hebben, zien de voorheen frisse kleuren er al uit als sh*t. En dan zijn er altijd stukjes klei die op de vloer terecht komen en onder schoenen plakken of in de vloerbedekking worden uitgelopen. Als kind vond ik kleien geweldig. Als ouder besef ik nu dat mijn ouders best wel geduld moeten hebben gehad.

Play-Doh_Touch_Breng_tot_leven_Studio_vormpjes_GoodGirlsCompany

Play-Doh Touch Studio

Nu hebben mijn oudste dochters de klei-fase wel redelijk achter zich gelaten. Alleen Miss B kan er soms nog toe verleid worden. Maar dan is het wel afhankelijk van hoe leuk het is. Maar de Play-Doh Touch Studio is zo leuk dat Miss B het wel moest proberen. En ik natuurlijk ook! Over de wereld zijn miljoenen kinderen groot geworden met Play-Doh: het superzachte boetseermateriaal dat zo lekker ruikt en zo veel kleurtjes heeft.

Maar de generatie van nu vraagt een andere manier van kleien dan toen ik klein was. Kleien moet tegenwoordig concurreren met schermpjes en robotspeelgoed. Daarom introduceerde Play-Doh de Play-Doh Touch – Breng ze tot leven Studio! Een geniale uitvinding waarmee je je zelfgemaakte kleifiguren tot leven kan brengen in een virtuele wereld op je tablet of telefoon. Zeg maar een soort kleien 2.0. Alles wat je nodig hebt is de gratis Play-Doh Touch app. Hiermee kan je kind haar creaties scannen en worden ze in een oogwenk in het spel getransporteerd. Bouw je je eigen kleurrijke Play-Doh wereld, met huizen, bomen, planten, dieren, en personages. Fantasie wordt werkelijkheid!

Play-Doh_Touch_Breng_tot_leven_scannen_Studio_GoodGirlsCompany

Review Play-Doh Touch Studio

Samen met Miss B testte ik de Play-Doh Touch Studio. De app downloaden ging makkelijk. Zodra ze eruit was wat ze wilde maken en welke kleur het moest krijgen, ging ze enthousiast aan de slag. Ze maakte een slak. Binnen mum van tijd had ze hem af. Tijd voor het scannen!

Play-Doh_Touch_Breng_ze_tot_leven_scannen_Studio_GoodGirlsCompany

Do’s & don’ts:
 • Gebruik witte klei alleen voor de ogen
 • Zorg voor voldoende licht
 • Leg het figuur goed in het midden
 • Houd het apparaat (telefoon of tablet) recht boven de creatie
 • Scan figuren één voor één, niet allemaal tegelijk

Het scannen ging makkelijk en voor we het wisten kroop haar slakje rond in een virtuele wereld. Voortbewegen kan door tikken en swipen. Hij kan springen en afhankelijk van de actiestempel die je gebruikt, ook praten. Terwijl de slak nog rondkroop, scanden we ook nog een cactus in (met oogjes uiteraard) en maakte mijn dino ook nog vriendjes.

Play-Doh_Touch_app_cactus-GoodGirlsCompany

Play-Doh_Touch_Breng_ze_tot_leven_Studio_app_scannen_GoodGirlsCompany

Er zijn maar liefst 5 verschillende werelden om te ontdekken en verschillende spelletjes om mee te spelen. Mijn dochter heeft zich erg goed vermaakt. Zei ik uit de klei-fase te zijn? Dan zitten we er nu weer volop in. En stiekem vind ik dat best leuk.

Ik ben niet de enige enthousiasteling. De Play-Doh Touch Studio won bij de internationale introductie meteen een heleboel prijzen. Men was vooral positief over de manier waarop de Studio fysiek spelen naadloos combineert met digitaal spel en vinden het ‘de coolste nieuwe gadget van het jaar’. Ook is Play-Doh Touch dit jaar winnaar van de felbegeerde KAPI award!

Play-Doh_Touch_Breng_tot_leven_Studio_GoodGirlsCompany

Specificaties Play-Doh Touch

  • Vijf werelden: Water Wereld, Grot Wereld, Bos Wereld, Woestijn Wereld en Wolken Wereld. Tegen betaling zijn nog meer werelden beschikbaar.
  • Vijf figuurstempels met unieke persoonlijkheden en spectaculaire animatie in de app. En elk figuur opent een nieuwe wereld.
  • Vijf actiestempels die invloed hebben op de figuren en creaties in de app:. Met de Personagestempels kun je nieuwe vrienden maken die hun eigen wereld, persoonlijkheid en stem krijgen als je ze scant. Hoe meer figuren je zo maakt, hoe groter de virtuele wereld wordt. Met de Actiestempels laat je je creaties bewegen of kan je ze verdubbelen.
  • Ballon (zweven), Vleugels (vliegen), Muzieknoot (dansen), Wolk (draaien) en Toverdrank (verdubbelt je personage).
  • Met 3D Touch kan je bovendien de vorm van je figuurtje aanpassen, uitrekken en samenknijpen.
  • Klaar met spelen? Dan bewaart de app al je creaties en werelden, zodat je kind er de volgende keer weer mee verder kan spelen.
  • Leeftijd: vanaf 3 jaar
  • De app is beschikbaar voor zowel Apple en Android.

Je koopt het hier:

Houd jouw kind van kleien?

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!