Spelen

Play-Doh Touch Studio brengt klei tot leven

21 mei 2017
Play-Doh_Touch_Studio_GoodGirlsCompany

Met de Play-Doh Touch Studio breng je klei tot leven. Maak je eigen creaties, scan ze en ontdek een nieuwe digitale wereld. Samen met mijn middelste dochter, probeerde ik hem uit en keek of dit kleien leuker maakt.

Klik hier om je te abonneren op ons YouTube kanaal

Veel ouders hebben een haat liefde verhouding met kleien. Je kinderen willen het altijd 5 minuten voor het avondeten doen. Nadat ze zich de hele middag verveeld hebben. Als ze er 5 minuten mee gespeeld hebben, zien de voorheen frisse kleuren er al uit als sh*t. En dan zijn er altijd stukjes klei die op de vloer terecht komen en onder schoenen plakken of in de vloerbedekking worden uitgelopen. Als kind vond ik kleien geweldig. Als ouder besef ik nu dat mijn ouders best wel geduld moeten hebben gehad.

Play-Doh_Touch_Breng_tot_leven_Studio_vormpjes_GoodGirlsCompany

Play-Doh Touch Studio

Nu hebben mijn oudste dochters de klei-fase wel redelijk achter zich gelaten. Alleen Miss B kan er soms nog toe verleid worden. Maar dan is het wel afhankelijk van hoe leuk het is. Maar de Play-Doh Touch Studio is zo leuk dat Miss B het wel moest proberen. En ik natuurlijk ook! Over de wereld zijn miljoenen kinderen groot geworden met Play-Doh: het superzachte boetseermateriaal dat zo lekker ruikt en zo veel kleurtjes heeft.

Maar de generatie van nu vraagt een andere manier van kleien dan toen ik klein was. Kleien moet tegenwoordig concurreren met schermpjes en robotspeelgoed. Daarom introduceerde Play-Doh de Play-Doh Touch – Breng ze tot leven Studio! Een geniale uitvinding waarmee je je zelfgemaakte kleifiguren tot leven kan brengen in een virtuele wereld op je tablet of telefoon. Zeg maar een soort kleien 2.0. Alles wat je nodig hebt is de gratis Play-Doh Touch app. Hiermee kan je kind haar creaties scannen en worden ze in een oogwenk in het spel getransporteerd. Bouw je je eigen kleurrijke Play-Doh wereld, met huizen, bomen, planten, dieren, en personages. Fantasie wordt werkelijkheid!

Play-Doh_Touch_Breng_tot_leven_scannen_Studio_GoodGirlsCompany

Review Play-Doh Touch Studio

Samen met Miss B testte ik de Play-Doh Touch Studio. De app downloaden ging makkelijk. Zodra ze eruit was wat ze wilde maken en welke kleur het moest krijgen, ging ze enthousiast aan de slag. Ze maakte een slak. Binnen mum van tijd had ze hem af. Tijd voor het scannen!

Play-Doh_Touch_Breng_ze_tot_leven_scannen_Studio_GoodGirlsCompany

Do’s & don’ts:
 • Gebruik witte klei alleen voor de ogen
 • Zorg voor voldoende licht
 • Leg het figuur goed in het midden
 • Houd het apparaat (telefoon of tablet) recht boven de creatie
 • Scan figuren één voor één, niet allemaal tegelijk

Het scannen ging makkelijk en voor we het wisten kroop haar slakje rond in een virtuele wereld. Voortbewegen kan door tikken en swipen. Hij kan springen en afhankelijk van de actiestempel die je gebruikt, ook praten. Terwijl de slak nog rondkroop, scanden we ook nog een cactus in (met oogjes uiteraard) en maakte mijn dino ook nog vriendjes.

Play-Doh_Touch_app_cactus-GoodGirlsCompany

Play-Doh_Touch_Breng_ze_tot_leven_Studio_app_scannen_GoodGirlsCompany

Er zijn maar liefst 5 verschillende werelden om te ontdekken en verschillende spelletjes om mee te spelen. Mijn dochter heeft zich erg goed vermaakt. Zei ik uit de klei-fase te zijn? Dan zitten we er nu weer volop in. En stiekem vind ik dat best leuk.

Ik ben niet de enige enthousiasteling. De Play-Doh Touch Studio won bij de internationale introductie meteen een heleboel prijzen. Men was vooral positief over de manier waarop de Studio fysiek spelen naadloos combineert met digitaal spel en vinden het ‘de coolste nieuwe gadget van het jaar’. Ook is Play-Doh Touch dit jaar winnaar van de felbegeerde KAPI award!

Play-Doh_Touch_Breng_tot_leven_Studio_GoodGirlsCompany

Specificaties Play-Doh Touch

  • Vijf werelden: Water Wereld, Grot Wereld, Bos Wereld, Woestijn Wereld en Wolken Wereld. Tegen betaling zijn nog meer werelden beschikbaar.
  • Vijf figuurstempels met unieke persoonlijkheden en spectaculaire animatie in de app. En elk figuur opent een nieuwe wereld.
  • Vijf actiestempels die invloed hebben op de figuren en creaties in de app:. Met de Personagestempels kun je nieuwe vrienden maken die hun eigen wereld, persoonlijkheid en stem krijgen als je ze scant. Hoe meer figuren je zo maakt, hoe groter de virtuele wereld wordt. Met de Actiestempels laat je je creaties bewegen of kan je ze verdubbelen.
  • Ballon (zweven), Vleugels (vliegen), Muzieknoot (dansen), Wolk (draaien) en Toverdrank (verdubbelt je personage).
  • Met 3D Touch kan je bovendien de vorm van je figuurtje aanpassen, uitrekken en samenknijpen.
  • Klaar met spelen? Dan bewaart de app al je creaties en werelden, zodat je kind er de volgende keer weer mee verder kan spelen.
  • Leeftijd: vanaf 3 jaar
  • De app is beschikbaar voor zowel Apple en Android.

Je koopt het hier:

Houd jouw kind van kleien?

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]