Family Diary Moeder & Kind Persoonlijk

Photo diary Persdag X-factor

24 april 2015

April is de maand voor de persevents. Wanneer je net zoals ik blogger bent, stroomt je mailbox eind maart vol met uitnodigingen om de nieuwe wintercollecties te bekijken. Dit alles onttrekt zich grotendeels aan het oog van de gewone mensen. Terwijl de eerste zonnestraaltjes voorzichtig een voorproefje geven van wat ons mogelijk deze zomer te wachten staat, schuifel je als blogger tussen kledingrekken vol winterkleding. Bekijk je de nieuwste collecties, verzamel je lookbooks en maak je hier een daar een foto zodat je voldoende fotomateriaal voor je blog hebt.

Hoogzwanger zijn en bloggen gaat niet altijd goed samen. Vooral niet wanneer je net zoals ik best wel veraf woont van waar het allemaal gebeurt: Amsterdam. Donderdag 23 april bezocht ik de Persdag van de X-factor. In dit blog lees je hoe voorweeën mij er bijna van weerhielden om het enige persevent van april te bezoeken. Nieuwsgierig geworden naar de wintercollecties van Mim-pi, Noppies, Bomba, My sweet shoe en Kiezeltje? Bekijk dan snel mijn Photo diary Persdag X-factor.


Met pijn in mijn hart had ik mij deze maand voor verschillende events afgemeld. Ja, ik wist dat het verstandiger was, maar toch…ik wilde zo graag. Het is ook gewoon heel leuk en inspirerend. Uiteindelijk is het leuker om andere bloggers in real life te ontmoeten dan in je eentje achter de computer thuis te zitten terwijl je over hun avonturen leest. Van mijzelf mocht ik een evenement bezoeken. De keuze was snel gemaakt: ik koos voor de persdagen van de X-factor. Tot dan toe hadden al wel vaak mailcontact maar ik was nog nooit langs geweest om nu eens écht kennis te maken. Het leek me goed om even mijn gezicht te laten zien.

Nee, ik wil nog niet bevallen

Vol goede moed ging ik ’s avonds naar bed. Maar helaas werd ik de volgende morgen wakker met een rommelende buik. De krampen werden steeds heftiger en namen ook niet af nadat ik in bad was geweest. Integendeel ze werden juist erger. “Straks begint de bevalling nog”, schoot het door mijn hoofd. Een rare gedachte want ik ben nog nooit voor de uitgerekende datum bevallen. Maar er zat niks anders op dan afwachten. Hoewel ik enorm baalde, was ik ook wel weer nuchter genoeg om te denken “Als het zo is, dan is het zo”. Sms’te mijn man en kroop weer in bed en probeerde wat te slapen terwijl ik verschillende puftechnieken toepaste. Na 2 uur in bed waren de krampen weg en mijn avontuurlijke kant wilde toch de gok wagen. Uiteindelijk hebben ze in Amsterdam ook ziekenhuizen mocht de baby zich toch aankondigen. Vlug zocht ik wat kleding bij elkaar en ging in een rustig tempo op weg richting Amsterdam.

Een heel avontuur! Hollen naar perrons zit er niet meer bij. Maar al waggelend kwam ik redelijk vooruit en lukte het mij zelfs nog om terug te lopen omdat ik een tramhalte te ver was uitgestapt. Eenmaal binnen maakte ik kennis met de behulpzame dames van de X-factor. Dronk een kopje thee en eenmaal weer aangesterkt bekeek ik de nieuwste collecties. Als eerste begon ik met babykleding van het merk Noppies.

Noppies wintercollectie 2015

De wintercollectie van Noppies Baby bestaat dit jaar uit babykleding in de tinten, grijs, wit en roze. Kleuren die onderling goed combineerbaar zijn en een pure uitstraling hebben. Lekker zacht katoen met mooie details zoals borduursels. Maar ook heerlijk gebreide warme truitjes en broekjes. Gewoon te schattig vooral wanneer je het combineert met een gehaakt wollen mutsje.

Mim-pi wintercollectie 2015

Natuurlijk moest ik ook even de vrolijke meisjeskleding van Mim-pi bekijken. Na de wat tegenvallende kledingcollectie van afgelopen winter is Mim-pi dit jaar weer helemaal terug. Dat betekent leuke nostalgische prints met polkadots, geometrische vormen, veel kleur en hier en daar de nodige bling bling. Helemaal leuk zijn de groene en rode tulle rokjes met gouden stippen. Lekker fel en contrasterend. Met hun wintercollectie zorgt Mim-pi er dit jaar voor dat je dochter met plezier haar bed uitkomt op een druilerige dag want ze zal het zonnetje in huis zijn.

Leuke lifestyle

Ook de nieuwe lifestyle spulletjes waren een bezoekje waard. Leuke spulletjes van Sophie de Giraf. Waaronder een besteksetje. Super leuk om samen met je dreumes de eerste maaltijden te eten. De gehaakte knuffelbeestjes lijken op die van Anne Claire Petit maar zijn van een ander merk. Het inktvisje is te leuk om te laten liggen. Voor Moederdag mogen natuurlijk niet de sieraden van Proud Mom ontbreken. Een mooie manier om je er aan te herinneren waar je het ook al weer allemaal voor doet.

Kiezeltje wintercollectie 2015-Petit shoes- Noppies winterkledingt 2015-GoodGirlsCompany-Lovestation

Mix & Match knalkleuren en retroprints

Wat verder opviel zijn de gave retro printen en felle knalkleuren van kinderkledingmerken zoals Lovestation, Unkk, MaxoMorra en Kiezeltje. Heerlijk om los van elkaar te dragen, maar ook leuk om met elkaar te combineren. Het soepel vallende katoen zorgt voor voldoende bewegingsvrijheid.

Stoere meiden

Voor de iets oudere meiden hebben Mim-pi, Bomba en Noppies stoere kleding. Als volwassene word je haast jaloers op de gave jumpsuit van Noppies met felroze faux fur body. Ik weet zeker dat mijn meiden deze geweldig gaan vinden. Ook de stoere sneakers van Mim-pi met gem studs zijn helemaal het einde. Stoer, bling bling en toch lekker meisjesachtig.

Disclaimer: uiteindelijk vertrok ik met een goed gevulde goodiebag weer naar huis richting Arnhem. Enne de baby bleef gewoon lekker zitten waar ze zit. Manlief was eerder uit het werk naar huis gekomen omdat hij dacht dat de bevalling wel eens kon beginnen. Uiteindelijk ging ik in Amsterdam uit eten en hij in Arnhem. Verschil moet er zijn 😉

 • Reply
  janske
  25 april 2015 at 09:19

  Zo jij durft! Hihi leuke kleren. . Vooral die polkadots van mim-pi!

  • Reply
   Josan
   25 april 2015 at 09:38

   Ik ben het thuiszitten zo zat. Voordat ik die fase bereik dat je nog meer in je eigen wereldje zit, wilde ik nog 1 maal uitbreken 🙂

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]