Europa Travel Wales

Bezoek Pembroke Castle | het kasteel uit de film Me before You

30 mei 2020
Pembroke Castle_the millennialmom

Als je door het pittoreske stadje Pembroke loopt, voelt het net aan alsof je in de film zit. En dat kan ook wel kloppen. Pembroke Castle is namelijk de locatie van de romantische film Me before You.

Filmlocaties in Europa

In Europa zijn er een aantal beroemde filmlocaties die je als toerist ook nog eens bezoeken kan. Neem bijvoorbeeld de filmlocaties van Game of Trones die verspreid liggen over Malta, Kroatië, IJsland, Spanje, Marokko en Ierland. Kenners zullen het Paleis van Diocletianus en de Krka watervallen en de Jezuïetentrap in Dubrovnik herkennen.

Bezienswaardigheden Pembrokeshire_the millennialmom

Ook Wales kent een aantal wereldberoemde filmlocaties. Zo zijn de bergen van Snowdonia te zien in The World is not Enough, de stranden van Penbryn Beach in Ceredigion in Die another Day. De stranden van Freshwater Beach West vormden het decor voor het schelpenhuisje van Bill Weasley en Fleur Delacour in Harry Potter en de Deadly Hallows. En Pembroke Castle is het kasteel dat je ziet in de film Me Before You. Nou ja gedeeltelijk een deel van de scènes in het bijpassende landhuis werd namelijk opgenomen op Chenies Manor House in Buckinghamshire.

Pembroke Castle

kasteel Me before You_the millenialmom

Het Middeleeuwse Pembroke Castle wordt in het Welsh Castell Penfro genoemd. Het kasteel torent hoog uit boven de oever van de Cleddau. Pembroke Castle werd gebouwd in 1093. Tijdens de Normandische verovering van Engeland. Het huidige kasteel dankt haar vorm aan William the Marshal. Hij was een van de machtigste mannen in het Groot Brittannië van de 12de eeuw.

Me before You

Beroemde filmlocaties Europa_The millennialmom

De romantische dramafilm Me Before You is een verfilming van het boek van Jojo Moyes. De  hoofdrollen worden gespeeld door Emilia Clarke en Sam Claflin. William “Will” Traynor ( gespeeld door Sam Claflin ) is een succesvolle jonge man en adrenaline junkie die van extreme sports houdt. Als hij op een ochtend al bellend naar zijn werk loopt, wordt hij geschept door een motor. Als gevolg daarvan is Will vanaf zijn nek verlamd en permanent aan een rolstoel gekluisterd. Hij zich niet bewegen maar alleen nog praten.

Bezienswaardigheden Pembroke_the millennialmom

Louisa “Lou” Clark ( Emilia Clarke ) wordt zijn verpleegster. Zij is haar baan kwijtgeraakt en heeft geen enkele ervaring. Maar Will’s moeder gelooft dat haar opgewekte persoonlijkheid hem zal helpen om op te vrolijken. En Will er uiteindelijk van zal weerhouden euthanasie te plegen omdat hij het leven niet meer ziet zitten.
Me before You speelt zich af in het Verenigd Koninkrijk. Het is opgenomen op verschillende historische locaties waaronder Pembroke Castle in Wales en Chenies Manor House in Buckinghamshire, Engeland.

Accomodaties Pembroke

what to do Pembroke_the millennialmom

Samen met mijn kinderen, verbleef ik 4 nachten in Pembroke. Ons huisje was letterlijk op een steenworp afstand van Pembroke Castle. In de ochtend was het kasteel gehuld in bevelen en mist en in de avond tijdens the golden hour kleurde de avondzon het in een gouden gloed. Wij verbleven in dit huisje dat ik vond via Airbnb. Het had allerlei luxe voorzieningen zoals een gasten account voor Netflix, vaatwasser, oven en ook een wasmachine. Bovendien was de dichtbijzijnde supermarkt op nog geen 7 minuten van het huisje af. Wil je meer genieten van het strand? Kies dan voor dit huisje in Freshwater East wat pal naast het strand ligt.

Pembroke

filmlocaties Europa

Het stadje Pembroke ligt in de regio Zuid-West Wales. In de graafschap Pembrokeshire. Deze regio grenst in het oosten aan Carmarthenshire en in het noordoosten aan Ceredigion. Doordat Pembrokeshire aan drie kanten is omgeven door de zee heb je fraaie kustlandschappen en lekker veel strand. In vergelijking tot het overige deel van Wales is het een stuk minder heuvelachtig. Wat ookopvalt is dat hier aanzienlijke minder Welsh gesproken wordt. Het voel een beetje aan als Zuid-Engeland. De historische ‘hoofdstad’ van Pembrokeshire is Haverfordwest. Andere steden en plaatsen zijn Pembroke, Milford Haven, Fishguard, Tenby, Saundersfoot, Narberth, Neyland en Newport. St Davids.

Bezienswaardigheden Pembrokeshire

bezienswaardigheden Wales_the millennialmom

Het stadje Pembroke zelf is op zich niet zo heel bijzonder. De grootste trekpleister is het kasteel Pembroke Castle. Verder zijn de gekleurde huizen leuk om te zien. En vlakbij is een grote supermarkt waar je je booschappen kan halen. Maar Pembroke ligt dicht bij bezienswaardigheden zoals Oakwood Theme park, Folly Farm Adventure Park and Zoo en Colby Woodlands garden. Bovendien is het een prima uitvalsbasis wanneer je het Wales Coast Path, een langeafstandswandelpad langs de kust van Wales, wilt bewandelen.

Ook leuk om te lezen:

Pembroke Castle

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]