Christendom Download Feestdagen Pasen

Pasen | Palmpasen memorykaartjes voor kinderen

4 februari 2023
Palmpasen memorie_themillennialmom

Met deze Palmpasen memorykaartjes helpen je kind(eren) om de gebeurtenissen rondom Pasen in de juiste volgorde te plaatsen.

PalmPasen of Palmzondag is de laatste zondag van de Vastentijd. Dus de zondag voor Pasen. Het is de eerste zondag van de Goede Week.  Dit jaar valt Pasen in week 14 de week vanaf 9 april 2023

Palmpasen memorykaartjes

Christelijke Paasknutsels

In de Goede week of Stille week gebeuren er een aantal dingen. De Goede week begint met Palmzondag waarop mensen Jezus toejuichen met Palmbladen. Op maandag jaagt Jezus alle handelaren uit de tempel. De dinsdag krijgen de farizeeërs en schriftgeleerden ervan langs. Op woensdag worden Jezus gezalfd en berispt Hij Judas. Deze is zo gepikeerd dat hij besluit Jezus uit te leveren. Donderdag is het laatste avondmaal en wordt Jezus in de avond gevangengenomen in de tuin van Gethsemane. Op Goede Vrijdag de kruisiging. Op Stille zaterdag blijft het stil en op Paaszondag de opstanding. Kortom; er gebeurt in die hele week nogal wat.

Zo gebruik je ze

Palmpasen memorie

Om kinderen overzicht te geven en de gebeurtenissen in perspectief te plaatsen, heb ik deze Palmpasen memorykaartjes ontwikkeld. Letterlijk als geheugensteuntjes.

Allereerst kun je met deze kaartje natuurlijk gewoon het spelletje memory spelen. Knip ze uit. Schud ze door elkaar en leg ze op de kop. Zoek de goede afbeeldingen en kleuren bij elkaar. Vanaf  2 ½ jaar kunnen kinderen vaak al de basis spelregels van memory begrijpen.

Maar oudere kinderen kunnen de Palmpasen memorykaartjes ook op een rijtje leggen. Gebaseerd op de verschillende chronologische gebeurtenissen. Waardoor je met je kinderen in gesprek kunt gaan over wat er allemaal gebeurt. Hoe ze elkaar opvolgen en ook met elkaar verband houden.

De set bestaat uit:

 • Jezus op een Ezel
 • Een witte duif
 • Mensen met palmtakken
 • Het verraad van Judas
 • Veroordeling door Pilatus
 • de kruisigen
 • Een kruis met een doornenkroon
 • een kruis met een doek
 • Een leeg graf

Gratis download Palmpasen memorykaartjes

Dowload de Palmpasen memoriekaartjes hier

Palmpasen memorykaartjes-themillennialmom

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]